Turistijunalla ympäri Nerjaa

This blog post is available in the following languages:

 

Eilen vietimme aikaa perheen kesken ja päätimme hypätä Nerjan turistijunan kyytiin. Useasti tuo pieni juna on meidät ohittanut, ja olemme siitä paljon puhuneet, mutta vuoden se melkein otti, ennen kuin sen kyytiin kipusimme. Puolustuksekseni minun on kyllä pakko todeta, että juna oli poissa käytöstä useita kuukausia tämän kuluneen vuoden aikana, ja teki paluun vasta viime vuoden loppupuolella 😉 . Joka tapauksessa, oli oikein hauskaa leikkiä turistia tuon pienen hetken ja tutustua helpolla tavalla Nerjan nähtävyyksiin ja historiallisiin kohteisiin.

 

 

Talviaikaan turistijuna lähtee Plaza Cavana-aukiolta (Calle Diputación) 11:00 ja 14:30 välillä (kesällä 10:00-18:00) n. 45-60 minuutin välein. Mahdollisuus hypätä junan kyytiin löytyy myös Calle de la Cruz-kadulta, mutta meidän ajomme aikana siihen ei edes pysähdytty, kun ketään ei näkynyt. Liput maksoivat aikuisilta 4€/hlö ja lapsilta 2€, mikä ei mielestäni ole kohtuuton hinta siitä, että pääset ohjatulle kierrokselle ympäri kaupungin. Kierros on selostettu kolmella kielellä koko reitin ajan (englanniksi, espanjaksi ja saksaksi), joten huomaat kyllä varmasti jokaisen matkan varrelle osuvan nähtävyyden.

 

 

Juna kulkee pyörien päällä ihan normi autoteitä pitkin, joten ruuhkista riippuen kierros kestää 30-45 minuuttia. Päänähtävyydet ja historialliset kohteet, jotka reitin varrelle osuivat ovat: Museo de Nerja, Ermita de las Angustias, Casco histórico, Inglesia se San Miguel, Playa Carabeo, Balcón de Europa, Fuente de Europa and Barco de Chanquete.

Meitä hieman ihmetytti, ettei juna mennyt lainkaan Burriana-rannan kautta, sillä me koemme sen kuitenkin olevan oleellinen osa Nerjaa. Sellainen paikka, jonne meillä kyläilevät vieraat aina viemme ja josta kuitenkin useat Nerjaan liittyvät kuvat ovat otettu. Meille siis kovinkin tuttu ranta ja ensikertalaisille ehdottamasti näkemisen ja vierailemisen arvoinen paikka.

 

 

Kaiken kaikkiaan tuo 30-minuuttinen turistireissu oli oikein antoisa, ja erityisesti meidän 3-vuotias juniori näytti siitä nauttivan. Innostusta saatto kyllä lisätä se, että junan kuljettaja toi hänelle värikynät ja pienen tehtäväkirjan ennen junan lähtöä, joten hän koki saavansa heti erityiskohtelua 😉 .

Ehdottomasti suosittelen hyppäämään tämän turistijunan kyytiin, mikäli haluat Nerja-visiitilläsi nähdä muutakin kuin Balcon de Europan!

 

 

Halauksin,

Sanna
 

P.S. Onko sinulla Instagram? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️

2 Comments

  • Mies tykkää käydä sukeltelemassa Nerjassa. Itse en ole vielä kertaakaan mukaan lähtenyt, kun mietin mitä siellä voisin tehdä sillä aikaa. No nyt tiedän, hyppään kaupunkijunaan! Kiitos vinkistä ja hauskaa kesää teidän perheelle! 🙂

    • Miten kiva kuulla, että vinkistä oli sinulle iloa! Nerjasta löytyy myös aivan ihania kahviloita, jos lisätekemistä kaipaat, löydät ne Nerja-kategorian alta 🙂 .

      Kivaa kesää sinulle,
      Sanna

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *