Trooppinen tuorepuuro

This blog post is available in the following languages:

 

Oletko jo kokeillut tuorepuuroa, yleisesti tunnettu myös nimellä overnight oats? Mielestäni se on täydellinen ja herkullinen tapa käynnistää päivä terveellisesti ilman, että se edellyttäisi aikaista herätystä tai sen suurempaa vaivannäköä aamulla. Makuyhdistelmiä voit kehitellä loputtomasti, joten näihin et kyllästy ihan heti.

Asia, mikä tekee tästä herkusta myös yhden suosikeistani on se, että voit hyvin valmistaa puuroa ison satsin kerralla ja se säilyy jääkaapissa suljetussa rasiassa säilytettynä jopa viisi päivää. Puhdasta ajan säästöä aamuisin, sen kun vain nappaat valmiin annoksen jääkaapista aamuisin!

Perusidea tämän puuron valmistuksessa on se, että ainekset vain sekoitetaan keskenään ja annetaan tekeytyä yön yli jääkaapissa. Ei siis vaadi keittämistä tai paistamista, sillä tämä pitkä liotusaika pehmentää puurohiutaleet ja auttaa makuja sekoittumaan tasaisesti. Tuore hedelmä, chia-siemenet ja kookos tuovat kuituja sekä ravintoaineita tähän pika-aamupalaan, ja voit toki aina halutessasi lisätä oma valintaista proteiinijauhetta, mikäli kaipaat aamupalaasi lisäproteiinia!

 

 Ainekset yhteen annokseen:
1,5 dl kaura- tai ohrahiutaleita (ei pikahiutaleita, käytä tarvittaessa gluteenittomia)
1,5 dl maitoa valintasi mukaan (omia suosikkejani ovat manteli- ja soijamaito, mutta todellista trooppista puuroa saat käyttämällä kookosmaitoa)
1 rkl chia-siemeniä
1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia, vähäkalorisempaan versioon käytä esimerkiksi karppisokeria
1-2 rkl kookoshiutaleita (riippuu siitä, miten suuri kookoksen ystävä olet)
1 tuore nektariini/persikka/1,5dl mangoa tai ananasta pieniksi pilkottuna

 

 Tee näin:

• Sekoita kaikki ainekset lukuun ottamatta hedelmää keskenään (lasisessa)purkissa. Anna seoksen seistä pöydällä n. viisi minuuttia, sekoita uudelleen ja laita kansi kiinni. Voit sekoittaa puuron toki valmiiksi aamupalakulhoon, tässä tapauksessa suojaa se tuorekelmulla.
• Laita puuro tekeytymään yöksi jääkaappiin.
• Aamulla, lisää puuron päälle pilkottu hedelmä, ja halutessasi pähkinöitä tai vaikka pähkinävoita lusikallinen ja nauti!

Vinkki!Mikäli haluat todella säästää aamulla aikaa, niin laita hedelmä ym. muut ”päälliset” jo illalla puuron sekaan. Toimii yhtä hyvin myös niin!

 

?: Sanna

 

overnight oats1

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *