Top 3 aamupalapaikat Barcelonassa

This blog post is available in the following languages:

Kaikki minua jo pidempään Instagramin puolella seuranneet ovat varmasti huomanneet, että minä rakastaan aamupalaa, olen sen todellinen fani isolla F:llä. Jos saisin valita ja tekisin ruokaa vain itselleni, söisin varmasti pääasiassa ainoastaan aamupaloiksi luokiteltavia annoksia pitkin päivää. Muutama viikko sitten, kun olimme käymässä Barcelonassa, päätimme käydä testaamassa eri aamupalapaikan joka aamu. Ja se on meille enemmän kuin epänormaalia! Jos meillä vaan on kohtuullisesti varusteltu keittiö asunnossamme, kun reissaamme, tykkään tehdä aamiaiset mieluummin itse. Saat mitä haluat ja tiedät mitä saat!

Ulkona syödessä olen yleensä aika tarkka käytetyistä raaka-aineista ja ruuan laadusta. Espanjassa reissatessa on tullut hyvinkin nopeasti huomattua, että espanjalaiset eivät ole varsinaisesti aamupalakansaa, ja he korvaavat sen yleensä patongin pätkällä tai donitsilla, joka huuhdotaan kahvilla alas. Joten ymmärrätte varmaan, miksi valmistan aamiaiset mieluummin itse myös reissatessa 😉 . Seuraavat paikat tarjosivat kuitenkin jotain ihan muuta ja ruokalistat notkuivat toinen toistaan herkullisempia vaihtoehtoja, joten halusin jakaa ne kanssanne. Takaan, että haluat käydä näissä jokaisessa seuraavalla Barcelonan reissullasi!

 

 

THE JUICE HOUSE (Carrer del Parlament 12)

The house of food lovers. Ruokarakastajien talo. Näin he kuvailevat itseään, enkä voisi olla enempää samaa mieltä! Mehu- ja smoothiebaareja löytyy nykyään jokaisesta kadun kulmasta, menetpä minne tahansa, mutta tämä paikka ansaitsee erityismaininnan. Heillä oli pitkä lista annoksia ilman lisättyä sokeria, vegaanisia vaihtoehtoja, sekä raakaruokaa. Listalla oli myös lihaisia annoksia, joten periaatteessa paikka sopii kenelle tahansa ruokavaliosta riippumatta. Älä jätä kokeilematta heidän mehujaan, acai-kulhoja tai pannukakkuja, ne olivat todella hyvin valmistettuja ja herkullisia. Voin suositella lämpimästi tätä paikkaa kaikille nälkäisille, jotka haluavat syödä puhtaasti ja tuntea olonsa kevyen hyväksi myös ruokailun päätyttyä.

 

 brekkie1

barca

brekkie4

brekkie2

brekkie3

brekkie5

brekkie

 

 

FEDERAL CAFÉ (Carrer del Parlament 39)

Jos etsit Barcelonassa paikkaa, joka tarjoilee herkullisen brunssin, on Federal Café etsimäsi paikka. He kuvailevat itseään kahvilana, joka on saanut vahvoja vaikutteita Australiasta, ja kuten heidän sisarkahvilansa Madridissa, on itse kahvila erittäin tilava, valoisa sekä tyylikkäästi sisustettu. Liikkumaan mahtui hyvin myös lastenvaunujen kanssa, mutta syöttötuoleja heillä ei ollut.

Annoksesi voit valita joko suoraan listasta, tai suunnitella oman juuri siihen hetkeen ja mielentilaan sopivan kokonaisuuden. Vaihtoehtoja listassa on lukuisia, joten löydät varmasti omaan ruokavalioosi sopivia herkkuja. Älä missaa heidän munia (erittäin paljon vaihtoehtoja!), ruispannukakkuja tai jogurttiannoksia. Ja vihermehua kannattaa ehdottomasti kokeilla! Otathan myös huomioon, että moni muukin on hiffannut tämän paikan erinomaisuuden, joten saatat joutua hetken odottamaan pöydän vapautumista. Tai tee kuten me, ja mene ovelle odottamaan jo hetki ennen paikan avautumista niin saat jopa valita itse mieluisan pöydän 😉 .

 

 
brekkie12

brekkie13

brekkie14

brekkie15

brekkie16

brekkie17

brekkie17

 

 

BRUNCH AND CAKE (Carrer d’Enric Granados 19)

Tämän paikan ruoka-annoksia on lähes mahdotonta kuvailla, ne olivat ihan omaa luokkaansa! Hinnat saattavat aluksi tuntua hieman korkeilta, mutta kun näet annosten koot ja esillepanon, ne ovat enemmän kuin hintansa väärti. Heidän filosofiansa on: tee ihan kaikki käsin ja ilman kiirettä, rakkaudella ja huolellisesti, kuten isoäideillä oli tapana tehdä. Ja tämän todella huomasi joka ikisestä annoksesta!

Aina kun mahdollista, tässä kahvilassa käytetään luomua ja lähialueilla tuotettuja raaka-aineita, ja myös heidän kahvinsa on 100% luomua. Käytössä olevan suklaan he kertoivat olevan Valrhona-merkkistä, joten jo silläkin he erottuvat edukseen perus kadunkulma-kuppilasta. Rehellisesti sanottuna olisin halunnut kokeilla jokaista annosta heidän listassa, ja kuola vaan valui, kun vakoilin muihin pöytiin kannettavia annoksia. Kokeile ehdottomasti vohveleita suolaisilla päällisillä ja banaanileipää! Ja kuten edellisessä paikassa, joudut todennäköisesti odottamaan pöydän vapautumista hetken aikaa, jollet sitten saavu ensimmäisten asiakkaiden joukossa 😉 .

Meille myös kerrottiin, että he aikovat avata uuden paikan rannalle piakkoin. Tämä alkuperäinen paikka sijaitsee Barcelonan yliopiston takana.

 

 
brekkie18

brekkie19

brekkie20

brekkie18

brekkie21

brekkie22

Eivätkö näytäkin herkullislta?!

 

 

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *