Todelliset ystävät eivät katoa mihinkään, kun muutat ulkomaille

This blog post is available in the following languages:

 

Te kysyitte, minä vastasin! Mitä ystävilleni ja ystävyyssuhteilleni on tapahtunut Espanjaan muuton myötä? Olenko vielä yhteydessä suomalaisiin ystäviini ja olenko saanut uusia ystäviä Madridista? Kaikesta kuulemastani ja kokemastani päätellen olen ollut todella onnekas, sillä ne kaikkein tärkeimmät ystävät tuntuvat edelleen tänä päivänä ihan yhtä tärkeiltä ja läheisiltä, kuin ennen muuttoa.

Jo ennen muuttoa ja etenkin sen jälkeen sain kuulla melkeinpä joka suunnasta, että vanhat ystävät tulevat kyllä yksitellen tippumaan ajan myötä matkasta. Ja osittain tämä pitää paikkansa, sillä ensimmäisen ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen huomasin, että en enää pitänyt yhteyttä ihan joka ikiseen Suomessa asuvaan kaveriin ja yrittänyt kysyä kuulumisia. Osan kohdalla varmasti kävi niin, että he huomasivat, että me todella olemme jäämässä tänne eikä kyseessä ollut vain sapattivuosi auringon alla. Yhteyden pito vain ns. kuivui kasaan, kun elämäntilanteet poikkesivat niin paljon toisistaan. Samaan aikaan kuitenkin tiedostin, että kaikki ne, joiden uskoin ja toivoin pysyvän mukana välimatkasta huolimatta, ovat säilyneet ihan yhtä läheisinä minulle. Tiedän, että voin aina laittaa viestiä tai soittaa, kun siltä tuntuu ja saan kuulla viimeisimmät uutiset. Asuvalintoja pohditaan tyttöjen kanssa ihan samalla tavalla kuin ennenkin, ei sillä ole mitään vaikutusta, että viestit lähtevät toiseen maahan.

 

 

Monet ystävistämme ovat myös kyläilleet meidän luonamme jopa useampaan otteeseen näiden vuosien aikana ja jotenkin minusta tuntuu, että saan viettää aikaa heidän kanssaan tällä tavalla melkein jopa enemmän, kuin mitä se Suomessa saattaisi olla. Suomessa ystävillä on kuitenkin niin paljon meneillään, mutta lomalla he voivat keskittyä enemmän vai olemiseen ja tulee tehtyä paljon asioita yhdessä. En tiedä, vaikea sanoa, kun emme ole koskaan eläneet näitä ns. ruuhkavuosia Suomessa, jolloin pikkulapsiaika kuitenkin verottaa osan siitä ajasta, jonka pystyit aiemmin käyttämään ystäviin.

Tosiasia myös on, että yllättävän moni meidän ystävistämme on myös muuttanut ulkomaille, joko lyhyemmäksi ajaksi tai ihan pysyvästi, joten emme ole ainoita, jotka ovat tässä tilanteessa. Ja kun katsot asiaa tässä valossa, niin meidän perhe ei enää olekaan niin erilainen ja poikkeava, me olemme vain valinneet tämän tavan elää elämäämme. Totta kai asiat muuttuvat ja kun et enää asu samassa kaupungissa tai maassa, jossa olet koko elämäsi aiemmin asunut, saattaa yhteydenpito ja viimeisimpien kuulumisten vaihtaminen harventua, et enää hengaile ystävien kanssa tai osallistu tapahtumiin ihan niin spontaanisti, mutta näinhän voi käydä ihan yhtä lailla ilman ulkomaille muuttoakin. Me kaikki käymme läpi erilaisia siirtymävaiheita: elämäntilanteet muuttuvat, muutetaan kaupungista toiseen, vaihdetaan työpaikkaa ja tutustutaan uusiin ihmisiin. Ja kaikki nuo siirtymävaiheet saattavat merkitä muutoksia niin kaveri- kuin ystäväpiirissäkin. Sanoisin, että se on elämää!

 

 

Ja mitä tulee niihin uusiin ystäviin, niin kyllä, olen saanut uusia kavereita ja ystäviä heti ensimmäisestä päivästä lähtien. En missään nimessä liian montaa, mutta heistä jokaisesta on tullut omalla tavallaan täällä tosi tärkeitä. En olisi ikinä uskonut, että voisin tutustua ja ystävystyä jonkun henkilön kanssa jo muuttopäivänä lentokentällä niin, että melkein viiden vuoden jälkeen me olemme yhteyksissä ja näemme tosi usein ja että meidän pojista on tullut todella hyvät ystävät. Faktahan myös on, että Madridissa on aika paljon suomalaisia ja kuukausittain järjestetään illanistujaiset, joten täältä löydät kyllä suomalaista seuraa niin halutessasi.

Useimmat minua Instagramissa seuraavat varmasti huomasivatkin, että me olimme Lucan kanssa juuri Suomessa käymässä. Tuohon viikkoon mahtui useammat juhlat ja ystävät olivat todella iso osa tuota viikkoa. Ihan niin kuin aina, kun me tulemme Suomeen. Saan oikeasti olla kiitollinen ystävistäni, jotka tekevät minulle aina aikaa täpötäysiin kalentereihinsa, kutsuvat kylään ja ovat aidon kiinnostuneita kuulemaan, että mitä meidän elämään kuuluu. Todelliset ystävät eivät siis katoa mihinkään, vaikka muuttaisit ulkomaille!

 

❤️: Sanna

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä 😘

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä kirjoitukset

Miten ulkomaille muutto on vaikuttanut poikamme kielitaitoon?

https://lavidafresca.com/miten-ulkomaille-muutto-on-vaikuttanut-poikamme-kielitaitoon/

This Or That- blogihaaste:

https://lavidafresca.com/this-or-that-challenge-blogihaaste/

4 vuotta onnellista eloa Espanjassa:

https://lavidafresca.com/4-vuotta-onnellista-eloa-espanjassa/

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *