Tekeekö liikunta sinusta terveemmän?

This blog post is available in the following languages:

 

Kyllä, ehdottomasti kyllä! Liikunta ja liikkeessä pysyminen kaikissa muodoissaan tekevät hyvää lähes poikkeuksetta ihan jokaiselle meistä ikään tai kokoon katsomatta. Jos nyt oikein kärjistetään, niin todennäköisesti häviät enemmän jäämällä sohvalle makaamaan, kuin jos teet jotain liikunnalliseksi luokiteltavaa edes silloin tällöin. Parhaat tulokset ja suurimman hyödyn saat toki silloin, kun harrastat liikuntaa säännöllisesti.

 

Listasin tähän muutaman liikunnan aikaansaaman ja nimenomaan terveyteesi vaikuttavan hyödyn, ihan vain jotta myös sinä saisit itse tänään liikkeelle:

 

Auttaa nukkumaan paremmin. Liikunta on jo pitkään yhdistetty parempiin yöuniin ja kuten me kaikki varmasti tiedämme, niin riittävä ja hyvälaatuinen uni on ihan ehdoton kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Ei ole mitään yhtä ainoaa unta parantavaa liikuntamuotoa (ja tietenkin kaikki vähäinenkin liikunta on parempi kuin ei minkään laista liikettä), mutta erityisesti kestävyysliikunnalla, voimaharjoittelulla ja joogalla on todistetusti saatu aikaan erinomaisia tuloksia.

Säännöllinen liikunta edesauttaa ruoansulatusta. Liikunta on hyvä tapa auttaa meitä pysymään terveenä myös sisältäpäin katsottuna, ja tämä pitää sisällään myös parhaalla mahdollisella tavalla toimivan ruoansulatuksen. Se myös lisää epäsuorasti todennäköisyyttä, että pidät parempaa huolta omasta nesteytyksestäsi sekä valitset lautasellesi ravitsevampaa ruokaa, josta ruoansulatusjärjestelmä saa huomattavasti enemmän irti, kuin vaikkapa hampurilaisateriasta. Kokeile esimerkiksi uintia, reipasta kävelyä tai juoksua, erilaisia vatsalihasliikkeitä ja -rutistuksia tai joogaa.

 

 

Auttaa stressinhallinnassa. Tutkimusten mukaan henkilöt, jotka harrastavat liikuntaa säännöllisesti, pystyvät käsittelemään ympäristön tuottamia stressiärsykkeitä paremmin. Mitä useammin liikut, sen paremmin stressinhallinta onnistuu. Kehossasi vallitseva stressin tunne saattaa johtua kohonneista stressihormoneista ja liikunta auttaa niiden laskemisessa. Samanaikaisesti se lisää hyvänolonhormonin (serotoniinin) tuotantoa, joka omalta osaltaan lieventää stressin tunnetta. Joten seuraavan kerran, kun tunnet, että olet stressaantunut, kokeile esimerkiksi kävelyä, pyöräilyä, tanssia, joogaa tai mitä tahansa liikuntaa, joka on sinulle mieluista!

 

Terveellisempi arki - uusi ryhmä Facebookissa!

Tervetuloa jakamaan vinkkejä ja linkkejä, omia tai muiden hyväksi todettuja reseptejä sekä treeniohjeita, joiden avulla meidän kaikkien on helpompi tavoitella sitä terveellisempää arkea ja elämäntyyliä.
Liity nyt

 

Vaikuttaa mielialaan positiivisesti. Liikunta ja aktiivisena pysyminen vähentävät masentuneisuutta ja ahdistuneisuutta helpolla ja lääkkeettömällä tavalla. Kuten jo edellä mainitsin, niin liikunta lisää mielihyvähormonien eritystä, jotka vähentävät huonoa fiilistä ja lisäävät positiivisia tunteita.

Ehkäisee osteoporoosia. Lasten ja nuorten kohdalla säännöllinen liikunta auttaa kasvattamaan vahvat luut ja aikuisten kohdalla se vähentää iän mukanaan tuomaa luukatoa. Hyötyä siitä on myös tasapainon ja koordinaatiokyvyn kehittämisessä ja ylläpidossa, jotka puolestaan ennaltaehkäisevät kaatumisriskiä. Luuston kannalta parasta liikuntaa ovat kestävyysharjoittelu, voimaharjoittelu, liikkeet, joissa hypitään sekä tasapainoa ja ketteryyttä harjoittavat liikkeet. Mitä enemmän tämän tyyppisiä harjoitteita teet, sitä suurempi todennäköisyys on, että vältät luun murtumat.

 

 

Tekee hyvää sekä sydämelle että verisuonille. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllinen liikunta pienentää riskiä sairastua sydänsairauksiin, vähentää huonoa kolesterolia ja laskee sekä korkean verenpaineen että sydänkohtauksen riskiä. Pitkä tarina lyhyesti selitettynä: Kun harrastat liikuntaa, sydänlihaksesi supistuu voimakkaasti säännölliseen tahtiin lisäten verenkiertoa valtimoiden läpi. Tämä toiminto saa aikaan samanaikaisesti pieniä muutoksia autonomisessa hermostossa ja lopputuloksena on matalampi leposyke sekä verenpaine, jotka helpottavat sydämen työskentelyä kaikin tavoin ja tukevat näin sen terveyttä.

Helpottaa terveellisen painon ylläpitämisessä. Kaikki me varmasti tiedämme, että liikunta on oleellinen osa sekä painonpudotusta että sen itselle hyvän painon ylläpitämistä. Sopusuhtainen ja terveellinen paino puolestaan vaikuttavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi, siihen miten voit niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Joten peppu ylös penkistä ja liikkeelle siitä! Tiedän, että haluat pitää itsestäsi huolta.

 

❤️: Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä 😘

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Mikä minua liikuttaa?
https://lavidafresca.com/mika-minua-liikuttaa/

Liikunta tekee onnelliseksi:
https://lavidafresca.com/liikunta-tekee-onnelliseksi/

Kiinteyttävä 7 askeleen kotitreeni:
https://lavidafresca.com/kiinteyttava-7-askeleen-kotitreeni/

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *