Syysreissu Ranskaan Osa 1

This blog post is available in the following languages:

 

Moni teistä varmasti jo huomasikin Instagramin puolella, että kävin Ranskassa moikkaamassa ystävääni. Useimmiten reissaan perheen kanssa, mutta tämä kyseinen matka oli jo pitkään suunnitteilla ollut tyttöjen reissu, joten puolisoita tai lapsia ei huolittu tällä kertaa laisinkaan mukaan. Noiden reissupäivien aikana me ehdimme kyllä tehdä yhtä sun toista (totta kai sitä on otettava kaikki hyöty irti, kun on mahdollista suunnitella päiviin aikuisille sopivaa ohjelmaa ilman, että tarvitsee miettiä lapsen päikkäreitä ym. ?) ja kävimme Nizzassa, Cannesissa, Monacossa, useamassa söpössä pikkukylässä ja vietimme tietenkin aikaa Antibesissa, jossa ystäväni asuu. Ja koska reissun aikana tuli räpsittyä kuva jos toinenkin, niin päätin kirjoittaa kaksi erillistä postausta näistä päivistä, jotta juttu ei ihan karkaisi käsistä. Joten otetaan käsittelyyn ensin Antibes, Nizza ja Plateau de Cavillore, Gourdonin, jossa me kävimme vaeltamassa yhtenä päivänä.

Jo ennen reissua olin saanut sen kuvan, että Antibes Ranskan Rivieralla on tosi kaunis paikka, mutta silti sen todellinen upeus pääsi kyllä yllättämään minut ihan todella. Useat pienet rannat, vanhan kaupungin kauniit, kapeat kadut, todella siisti ympäristö, ihan valtavan kokoinen huvivenesatama nimeltään Port Vauban (itsehän en mitään veneistä ymmärrä, mutta ymmärtääkseni tämä satama on Euroopan suurin ja olihan siellä nyt vieri vieressä erittäin hulppean näköisiä jahteja!) sekä herttaiset kahvilat ja kuppilat joka kulmalla tekivät paikasta ihanan viihtyisän. Kaikille taiteen ystäville Antibes olisi ihan unelmalomakohde, sillä moni tunteekin paikan kuuluisan espanjalaisen taiteilijan Pablo Picasson kotipaikkana ja aiheeseen liittyvää tekemistä ja kokemista olisi kyllä riittänyt.

 

 

Antibesissa me oikeastaan vaan kiertelimme ympäriinsä, kävimme markkinoilla (olisin oikeasti halunnut ostaa sieltä kaikki mausteet, juustot ja vihannekset!) ja vanhassa kaupungissa, söimme lounasta sunnuntain ihmisvilinää ihmetellen ja teimme joitakin ostoksia. Yöelämääkin kävimme vähän kurkkimassa, mutta kyllä ne todelliset bileet alkoi vasta sen jälkeen, kun me olimme jo hipsineet kotiin 😉 . Reissunihan ajoittui jo ihan täysin turistisesongin ulkopuolelle, joten voin vaan kuvitella, miten vilkasta Antibesissa on kesäisin.

 

 

Yhtenä iltapäivänä me lähdimme kiertämään Le Sentier du Littoral Cap d’Antibes- ulkoilureitin. Maisemat reitin varrella menivät kyllä ihan heittämällä kauneimpiin ulkoilumaisemiin, joissa olen koskaan päässyt hikoilemaan ja näin ajattelivat ilmeisesti kaikki muutkin ihmiset, sillä kuvia räpsittiin ihan joka suunnalla. Ystäväni kertoi, että reitin kiertämiseen menee reippaasti kävellen noin tunti, mutta meidän miljoonalla pysähdyksellä (ihasteltiin, huokailtiin, otettiin kuvia, fiilisteltiin ja ihmeteltiin) aikaa kului kyllä enemmän. Mikäli ikinä päädyt käymään Antibesissa, on tämä reitti ihan must see!

 

 

Ulkoilemisesta puheen ollen, me kävimme myös reippailemassa Plateau de Cavillore- reitin, joka alkaa Gourdonin kylästä. Itsehän en ollut pakannut mukaan mitään erityisiä patikointikenkiä, mutta tämän reitin pärjäsi kyllä ihan hyvin juoksulenkkareissakin. Reitti oli tosi selkeästi merkitty eikä sen varrella ollut mitään kovin haastavia nousuja. Ja sanomattakin lienee selvää, että maisemat ylhäältä olivat ihan omaa luokkaansa, joten päädyimme syömään lounaseväät ylhäällä näkymästä nautiskellen. Ja alaspäin mentäessä siksak-muotoinen paluureitti oli kyllä hienon näköinen! Kipuamisen jälkeen kävimme vielä kahvilla Gourdonin kylässä, joka oli erittäin hurmaava.

 

 

Näihin reissupäiviin mahtui myös ihana päivä Nizzassa, joka on muuten Ranskan viidenneksi suurin kaupunki. Jos minun pitäisi tiivistää fiilikset Nizzasta muutamaan lauseeseen, menisi se jotenkin näin: Elegantti, mutta silti jotenkin tosi rento paikka, helposti hallittava ja kaikki tarvittava (ja oikeastaan enemmänkin!) saatavilla, miellyttävä ja helppo kohde ensikertalaiselle, kaunis kaupunki, johon luonnon vehreys tekee sen loppusilauksen. Niin ja rantoja ja merta tietenkään unohtamatta! Ne kun ovat tällaiselle merifanille tosi tärkeitä, niin Nizzassa ne kyllä näyttivät ne parhaat puolensa. Tänne haluan kyllä ehdottomasti palata perheen kanssa vielä jonain päivänä!

 

 

Terveellisempi arki - uusi ryhmä Facebookissa!

Tervetuloa jakamaan vinkkejä ja linkkejä, omia tai muiden hyväksi todettuja reseptejä sekä treeniohjeita, joiden avulla meidän kaikkien on helpompi tavoitella sitä terveellisempää arkea ja elämäntyyliä.
Liity nyt

 

 

Kuten huomata saattaa, niin tällä lomalla ei vaan haudattu varpaita hiekkaan ja löhötty auringossa, mikä oli tosi kiva tällaiselle melkein ensikertalaiselle Ranskassa. Takana on siis yksi aiempi tyttöjen reissu Mentoniin, mutta sillä reissulla ei kyllä kauheasti nähty tai kierrelty 😉 . Ja onhan se nyt vaan ihan huippua, kun seuranani oli paikallinen turistiopas, joka jaksoi kierrättää ympäriinsä ja näyttää ne mielenkiintoisimmat jutut 😉 . Iso kiitos siis ystävälleni <3 . Yritän saada kakkososan kasaan mahdollisimman pian, joten pysykäähän kuulolla!

 

❤️: Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

La Isla de Valdecañas: Salainen paratiisi keskellä Espanjaa:
https://lavidafresca.com/la-isla-de-valdecanas-salainen-paratiisi-keskella-espanjaa/

Näin löydät parhaat ravintolat Espanjassa:
https://lavidafresca.com/nain-loydat-parhaat-ravintolat-espanjassa/

Viikonloppureissu Toledoon kuvina:
https://lavidafresca.com/viikonloppureissu-toledoon-kuvina/

1 Comment

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *