Sitruunaveden terveyshyödyt top 6

This blog post is available in the following languages:

Sitruunalla maustettua vettä on juotu jo ties kuinka kauan, mutta jotenkin minusta tuntuu, että sen juomista on hehkutettu viime aikoina joka puolella. Itse olen aloittanut aamuni lasillisella sitruunavettä lähes poikkeuksetta jo muutaman vuoden ajan, luulisin. Todellinen syy tälle rutiinille ei todellakaan ollut sitruunaveden terveydelliset hyödyt (olin kyllä tietoinen, että sitruunat ovat täynnä ravinteita ja vitamiineja) ehei, yritin ainoastaan peittää MSM-jauheen järkyttävän pahan maun, jota aloin tuolloin säännöllisesti käyttämään (mikä onkin sitten taas ihan oma tarinansa!). Mutta joka tapauksessa, aloin vähän niin kuin vahingossa käyttämään sitruunavettä, ja nyt en tiedä, miten pärjäisin ilman sitä!

Nyt, kun olen vanhempi ja viisaampi (hah, toivossa on hyvä elää!) uskoisin, että sitruunaveden juominen heti ensimmäiseksi aamulla on ehkä helpoin tapa parantaa omaa kokonaisvaltaista hyvinvointiani. Aamudrinkin valmistaminen tapahtuu aika lailla automaattisesti ilman sen suurempaa vaivaa samalla, kun valistan perheellemme aamupalaa. Jos et siis ole lähtenyt jo tähän terveysvillitykseen mukaan ja pohdit sen hyötyjä, kannattaa sinun jatkaa lukemista!

 

lemon water2

lemon water3

 

Ensinnäkin, kuinka paljon sitä sitruunamehua tulisi käyttää päivittäin? Helppo ohje on, että alle 70 kg painoiselle riittää puolikkaan keskikokoisen sitruunan mehu sekoitettuna lasilliseen vettä. Mikäli painat enemmän, käytä kokonainen sitruuna. Ja totta kai voit aina laimentaa juomaa lisäämällä enemmän vettä, se ei ole ollenkaan huono juttu. Suosittelen myös käyttämään pilliä tämän juoman nauttimiseen, ihan vain hampaiden takia!

Ollakseen näin edullinen juoma, sitruunaveden terveyshyödyt ovat mielestäni erittäin vaikuttavia. Lue seuraava lista läpi ja kerro, mitä mieltä sinä olet niistä!

 

Vahvistaa immuunijärjestelmää. Kun olet vaikkapa stressaantunut, C-vitamiinitasot lähtevät helposti laskuun eikä kehosi pysty taistelemaan esimerkiksi flunssaa vastaan täydellä teholla. Sitruunamehu on täynnä juurikin tuota C-vitamiinia, sekä mm. kaliumia, joka stimuloi aivojen ja hermoston toimintaa ja säätelee verenpainetta. Se myös parantaa raudan imeytymistä elimistössä, joka vaikuttaa osaltaan suuresti kehon immuunijärjestelmän toimintaan.

Puhdistaa kehoa ja auttaa ruoansulatusta. Sitruunavedenjuominen auttaa huuhtelemaan kehostasi pois epäpuhtauksia, sillä se lisää virtsaamisentarvetta. Samanaikaisesti se poistaa myrkkyjä lisäämällä entsyymitoimintaa ja stimuloi maksasi toimintaa. Se auttaa myös lievittämään mahdollisia ruoansulatushäiriöitä (kuten närästystä, röyhtäilyä ja turvotusta), joten se on täydellinen apu käsistä karanneen herkuttelu (mättö/ possuilu)hetken jälkeen ?.

Hoitaa suutasi. Tuliko syötyä liikaa valkosipulia? Sitruunamehu raikastaa hengityksen, ja lievittää myös hammassärkyä sekä hoitaa ientulehdusta, mikäli sellaiset ovat riesanasi. Muistathan kuitenkin, ettet pese hampaitasi heti sitruunaveden juonnin jälkeen, sillä sitruunahappo saattaa tuhota muuten hammaskiillettä!

 

Terveellisempi arki - uusi ryhmä Facebookissa!

Tervetuloa jakamaan vinkkejä ja linkkejä, omia tai muiden hyväksi todettuja reseptejä sekä treeniohjeita, joiden avulla meidän kaikkien on helpompi tavoitella sitä terveellisempää arkea ja elämäntyyliä.
Liity nyt

 

Auttaa painonpudotuksessa. Lyhyesti sanottuna; sitruunat sisältävät huomattavan määrän ravintokuitua nimeltään pektiini, joka hidastaa sokereiden imeytymistä verenkiertoon ja auttaa pitämään näläntunteen poissa pidempään. Ja kuten jo edellä mainitsin, niin sitruunan mehu auttaa laihdutusprojektissa myös helpottamalla ruoansulatusta sekä vähentämällä turvotusta.

Antaa sinulle energiaa. Kun sitruunamehu saapuu ruoansulatusjärjestelmääsi, se vapauttaa käyttöösi energiaa (johtuen kemiallisesta ioni-reaktiosta), ja sanotaan, että se voi auttaa myös vähentämään ahdistusta ja masennusta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että jo pelkästään sitruunan tuoksulla on mielialaa parantavaa ja energisoivia ominaisuuksia, ja sen haistelu voikin auttaa selkeyttämään mieltäsi ja kirkastamaan mielialaasi, kun tunnet olevasi väsynyt ja ajatuksenjuoksun olevan tahmeaa. Jotkut jopa korvaavat aamukahvinsa sitruunavedellä juurikin näiden positiivisten ominaisuuksien vuoksi, itse en ole vielä mennyt niin pitkälle … ?.

Kirkastaa ihosi. Sitruunan sisältämä C-vitamiini ja muut antioksidantit ovat elintärkeitä terveelle ja kauniin kirkkaalle iholle. Se uudistaa ihoasi sisältäpäin samanaikaisesti kuin sen alkaliset ominaisuudet tuhoavat joitain bakteereita, joiden tiedetään aiheuttavan aknea. Olen myös lukenut, että jotkut ihmiset saattavat laittaa sitruunamehua suoraan arpien tai maksaläiskien päälle, jotta niistä tulisi huomaamattomampia.

Kun valmistat sitruunavettä, sinuun tulisi käyttää joko käden- tai huoneenlämpöistä vettä, ei siis kylmää eikä kiehuvan kuumaa, jotta kehosi olisi mahdollisimman helppo käsitellä sitä. Valitse aina tuoreita (luomua, mikäli mahdollista) sitruunoita, ei siis koskaan niitä pulloissa olevia tiivisteitä, sillä niistä et saa samoja terveyshyötyjä.

Juo sitruunavesi ensimmäiseksi aamulla tyhjään vatsaan ja odota noin 15-30 minuuttia ennen kuin syöt aamupalan. Näin saat hyödynnettyä sitruunaveden terveydelle hyödylliset ominaisuudet parhaalla mahdollisella tavalla!

 

?: Sanna

 

lemon water1

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

3 Comments

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *