Se parempi Kanaria

This blog post is available in the following languages:

 

Kanariansaaret. Mieleesi tulee varmaan ensimmäisenä pakettimatkat, Playa Del Ingles ja turistirysä, jota se monelle edelleen tänäkin päivänä on. Mutta tarvitseeko sen olla sitä? Ei välttämättä, etenkään mikäli suuntaat Gran Canarian lentokentältä kohti saaren pohjoisosaa ja Kanariansaarten pääkaupunkia Las Palmasia, etkä sinne etelämpään, jonne suurin osa lähtee lomaansa viettämään.

Las Palmas on Kanariansaarten pääkaupunki, jossa asuu n. 400 000 ihmistä, joista valta osa on paikallista väestöä. Ihan pienestä kaupungista ei siis ole kyse ja jos luvut eivät ole hallussa, niin mainittakoon se, että Helsingissä asui vuonna 2016 n. 630 000 ihmistä.

 

 

Mieheni oli varannut meille tällä kertaa asunnon Las Palmasin vanhasta kaupungista (Veguetasta), joka toimi meidän tarkoitukseen paremmin kuin hyvin. Tämä Malfu Homes huoneisto oli erittäin hyvin varusteltu muutaman makuuhuoneen, olohuoneen ja keittiön kokonaisuus, joka toimi lapsiperheelle enemmän kuin täydellisesti. Vuokraemäntä oli ihan älyttömän mukava, ystävällinen ja avulias, ja hän oli mm. jättänyt pojallemme leluja tämän huoneeseen odottamaan. Pikkumies oli toki tästä eleestä kovin innoissaan ☺️. Vuokrasimme myös auton, jotta pystyisimme liikkumaan helposti ja käymään saaren eteläosissa, joissa sijaitsee monille suomalaisille tuttu Maspalomas ja siellä se ehkä vielä tutumpi Playa Del Ingles. En ollut itse siellä koskaan käynyt ja näin ihan mielenkiinnosta halusin nähdä, miltä siellä näyttää.

Tähän aikaan vuodesta ilmasto oli varsin mukava ja kun kotonamme Madridissa on jo syksy, niin Las Palmasin kaduilla saimme kulkea ihan kesätamineissa. Illaksi yleensä nappasimme jonkun pitkähihaisen mukaan, vaikkakin lämpötilat eivät edes yöllä laskeneet alle 20 asteen eikä kyllä päivällä nousseet yli 25. Eli aika tasalämpöistä ja mukavaa ottaen huomioon, että ollaan kuitenkin jo marraskuun puolella.

 

 

Las Palmasin kaupunki oli meille todella mukava yllätys. Kaunista ja siistiä, rauhallista ja helppo kulkea lapsen kanssa. Se oli sopiva yhdistelmä trendikkäitä ja modernimpia kaupungin osia merkkiputiikkeineen sekä viehättäviä vanhempia kaupunginosia, joista löysimme ihania ravintoloita ja kauniin kuvauksellisia pikkukatuja. Keskustaa ympäröi kolmen kilometrin mittainen hiekkaranta Las Canteras, ja illan hämärtyessä avasivat ovensa lukuisat baarit ja klubit, joten paikka soveltuu niin perheille kuin pariskunnillekin. Niin ja Mercado de Vegueta– kauppahalli oli tosi ihana ja täynnä toinen toistaan herkullisempia pikkushoppeja!

 

 

Terveellisempi arki - uusi ryhmä Facebookissa!

Tervetuloa jakamaan vinkkejä ja linkkejä, omia tai muiden hyväksi todettuja reseptejä sekä treeniohjeita, joiden avulla meidän kaikkien on helpompi tavoitella sitä terveellisempää arkea ja elämäntyyliä.
Liity nyt

 

 

Ja entäs se Playa del Ingles sitten? Kävimmehän me sielläkin ja se oli juuri sitä, mitä voisi puheiden perusteella olettaa tai ehkä jopa pahempaa. Itse en siis ollut siellä aikaisemmin käynyt, mutta mieheni oli, tosin hänenkin edeltävästä kerrasta oli vierähtänyt sellaiset 15 vuotta. Enkä voi kuin olla kauhuissani siitä, että jotkut ihmiset muokkaavat käsityksensä Espanjasta viikon Inglesin loman perusteella. Samanlaista paikkaa, kun ei Espanjasta ihan heti tule vastaan. Pelkkää hotellia toisensa perään, joiden lisäksi ”ostareita”, jotka olivat parhaat päivänsä nähneet noin 30 vuotta sitten. Lonely Planetistä suora lainaus Playa Del Inglesistä kuvastaa täysin meidänkin tuntemuksia: “There is virtually nothing that is even halfway Spanish here; everything is tourist-driven and the only languages you’ll need are German or English.” Tähän voisin vielä lisätä, että halutessaan siellä olisi kyllä pärjännyt ihan kotoisasti myös suomenkielellä.

 

 

Saaren eteläosa toimii varmasti loistavasti rannalla ja hotellin poolilla makaamiseen, ja sinne saa lentoja vielä tänä päivänä todella edullisesti. Jos kuitenkin haluat kokea myös jotain vähän aidompaa espanjalaista elämää ja syödä aidosti hyvää ruokaa, suosittelen vierailua Las Palmasin kaupunkiin. Varaa siihen ainakin yksi päivä, mieluummin vaikka kaksi. Suuntaa siellä eritoten vanhaan osaa Veguetaan, jossa sijaitsee mm. Santa Anan katedraali ja Nykytaiteen museo. Auringosta ja rantaelämästä nauttimiseen suosittelen Playa de la Canterasia, ja shoppailuun puolestaan jompaakumpaa kahdesta ostoskeskuksesta tai kävelykatu Calle Trianaa.

 

 

Jos nyt jotain miinusta Las Palmasista pitäisi hakea, niin sanotaan sitten vaikka ennalta-arvaamaton sää näiden päivien aikana. Atlantilla on nyt pyörineet isot matalapaineet, jotka ovat työntäneet paljon pilviä ja pieniä sadekuuroja myös Kanariansaarten suuntaan. Näin ollen, kun Las Palmasin kaupungissa saattoi olla vähän pilvistä, niin saaren eteläosa pysyi kuitenkin niistä aika hyvin erossa. Kesällä tätä ”ongelmaa” ei tietysti ole, mutta jos näin marraskuussa tai talvikuukausina on enemmän vaan auringon perään, niin silloin on ehkä parempi ottaa majoitus etelästä varmemman auringon toivossa ja tulla sitten päiväksi tai pariksi saareen pohjoisosiin ja Las Palmasin kaupunkiin ?.

 

❤️: Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Kesän viimeinen reissu: Torrox-Costa & Nerja:
https://lavidafresca.com/kesan-2018-viimeinen-reissu-torrox-costa-nerja/

Viikonloppu getaway Malagaan:
https://lavidafresca.com/viikonloppu-getaway-malagaan/

Ruisleivän perässä Fuengirolaan:
https://lavidafresca.com/ruisleivan-perassa-fuengirolaan/

27 Comments

 • En ole koskaan käynyt Kanarialla, mutta uskon että se olisi lasten kanssa ihan nappivalinta. Toi teidän Malfu Homes majoitus vaikuttaa tosi kivalta, pitää laittaa se muistiin.

 • Luin kiinnostuneena juttusi Kanariasta. On hyvä kuulla, että joku muukin on löytänyt sieltä ihan jotain muuta kuin Playa del Inglesin rannat. Minustakin on jotenkin uskomatonta, että sellainen matkustelu voi vetää puoleensa. Me teimme parikymmentä vuotta sitten sinne yhden rantalomamatkan, kun oli pakko parin nuoremman pojan kanssa saada jonkinlainen syyslomabreikki, ja totisesti totesimme, että ei ole mitään syytä tulla uudelleen. Sitten meille tuli kutsu vaihtaa kotiamme pariksi viikoksi yhden kanarialaisen arkkitehtipariskunnan kanssa huhtikuussa. Epäröimme, mutta sitten ajattelimme että no joo, miksikäs ei. Ja lämmin pariviikkoisemme oli oli loppujen lopuksi oikein hyvä ja monipuolinen. Kiertelimme heidän autollaan ympäri saarta, jossa todellakin on paljonkin muuta nähtävää kuin turistirannat. Tein silloin matkakertomuksen lomastamme. Se on pitkä ja kirjoitettu 2012, mutta jos sinulla on aikaa, näet, miten monipuolinen Kanariakin tosiaan voi olla. Ainakin jos on auto käytössä. Loppupuolella juttua on kuvia jopa Las Palmasin pääsiäiskulkueista. https://kodinvaihtolomagrankanarialla.vuodatus.net/lue/2012/05/suomen-talvesta-kanarian-kesaan#comments

 • Kertaalleen on tullut kanarialla käytyä, Teneriffalla, ja ei tehnyt erityistä vaikutusta. Toisaalta, se oli ensimmäinen etelän lomani ikinä, ja näin jälkikäteen ajateltuna tekisin paljon toisin niin saisi lomasta enemmän irti.
  Joskus jo päätin ettei ikinä enää kanarialle, mutta saa nähdä pitääkö vielä joskus antaa sille toinen mahdollisuus.

  • Tällainen mielikuva minullakin on Teneriffasta, jossa en siis ole koskaan käynyt… Ehkä kuitenkin sielläkin on joskus käytävä ihan jo sen vuoksi, että voi sanoa käyneensä 😉 .

 • Kanarialla olen käynyt vain lentokentällä, jossa kone tankattiin ja miehistö vaihtui. Pitkään ajattelin, etten lomiani Kanariaan tuhlaa, mutta kun sen saarista olen enemmän lukenut, onhan siellä vaikka mitä mielenkiintoista. Nytkin Kanaria on yksi vaihtoehto talvilomakohteeksi, mutta voi olla että joku muu kohde menee sen ohi..

 • Siis mun piti lähteä (gradunteko)lomalle just nyt marraskuussa Las Palmasiin, mutta viime tingassa peruin suunnitelmat. Mä olisin halunnut lähteä Palmasiin juuri siksi, että itsellä on tupannut olemaan huono käsitys Kanariansaarista (olen ollut useita kertoja eri saarilla joskus aiemmin ja nuorempana), mutta nykyään Kanariansaarista on pompannut mielenkiintoisia postauksia silmiin, niin olisin halunnut käydä kokeilemassa, josko oman mielikuvan saisi muutettua. 🙂 Näyttää kuvissa kyllä kivalta, ja ai saamari, kun tuli noiden tapasnakkien vuoksi kauhea tapashimo! 😀

  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

 • Olipas mukava lukea positiivisia kokemuksia saaren pohjoisosasta, sillä olemme suuntaamassa samoille huudeille viikon kuluttua sunnuntaina. Viisi päivää vietämme ensin syrjemmässä Sardinan kylässä, mutta loput neljä sitten Las Palmasin vanhankaupungin kupeessa. Näiden kuvien ja tarinoiden jälkeen en malttaisi enää odottaa päivääkään!

 • Kanarian saaret on minulle tietynlainen ongelmakohta. En ole ikinä käynyt siellä ja tavallaan tuntuu, että en todella haluakaan käydä siellä. Mutta juurikin sen takia minun pitäisi käydä siellä. Olen aina jonkin asteisesti tiennyt, että siellä on muutakin kun se turistiranta mutta Las Palmasin kaupungin koko yllätti ja kertomasi sekä kuvien perusteella voisin jopa viihtyä siellä. Pitää vaan vielä keksiä syy lentää saarelle Espanjan kautta reittikoneilla tai saada yleisanestesia charterlennon ajaksi 🙂

  • Itselläni oli vähän tuo sama ajatus, ettei oikeastaan koskaan ole edes kiinnostanut siellä käydä… Mutta onneksi tuli lähdettyä, nimenomaan Las Palmasin kaupunki oli kyllä hurmaava!

 • Kieltämättä käyntimme Kanarialla ovat toistaiseksi jääneet yhteen, jo vuosikymmeniä sitten. Mutta sittemmin jutut, joissa hehkutetaan luontokohteita näillä saarilla ovat alkaneet hiukan kiinnostamaan. Kuten mahdollisuus tehdä viikonloppuretki suorilla lennoilla Mauretaniaan – maabongarille olisi helposti tarjolla uusi maa siis 🙂

 • Mulla myös avautui silmät Gran Canarian kauneudelle ja potentiaalille, kun lomailtiin siellä viisi vuotta sitten. Sitä ennen mua ei olisi saanut sinne kirveelläkään, nyt totesin että mulla oli turhia ennakkoluuloja. Käytiin Las Palmasissa päiväretkellä ja se hyvä reissu. Muuten majoituttiin etelässä Puerto Ricossa, jossa meininki oli tosi turistiystävällistä, mutta ainakin sää suosi. 🙂

  • Uskon, että monella meistä on suuriakin ennakkoluuloja kyseistä paikkaa kohtaan, itseni mukaan lukien, mutta onneksi sitä välillä astuu oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja saattaa yllättyä suurestikin 😉 .

 • Komppaan edellisiä siinä, että Kanarian saarilla kiinnostaa eniten nimenomaan nuo luontokohteet ja olipa lähellä ettei tälle talvelle varattukin matkaa sinne. Muuten kokemus Kanariasta on enemmänkin juuri tuota Lonely Planetin kuvailemaa kokemusta.

  • Joo noita ihanan kauniita luontokohteitahan siellä riittää, mutta jotenkin ne on vaan jääneet kaiken sen turismihössötyksen jalkoihin… ?.

 • Samaa vikaa ollut näemmä itsellä kuin joillain muillakin kommentoineilla, Kanaria eikä oikein Espanja muutenkaan ole vetänyt erityisesti puoleensa, mutta onhan se niin niin monipuolinen maa että varmasti löytyy monia viehättäviä paikkoja omaankin makuun. Las Palmasin vanhakaupunki näytti oikein mukavalta ja kuulemma yhä useammat diginomadit ovat myös löytäneet Kanarian eri kohteet. Ja noi hedelmätiski – ja mehumestakuvat – nams! 🙂

  • Ennakkoluulottomasti vaan Espanjaan, täältä löytyy ihan mielettömiä paikkoja, kun vaan valitsee oikein! Esimerkiksi La Isla de Valdecañas oli sellainen kokemus, ettei ihan hetkeen ole tullut vastaan ?.

 • Gran Canarialla juurikin Las Palmas on ollut minunkin suosikki. Ihastuin kaupunkiin viimeksi ja jos sinne matkustaisin, punkkaisin siellä kuten tekin. Muuta saarella olevaa ihasteltavaa voisi olla Puerto de Mogan ja muut Las Palmasin lähellä olevat pikkukylät unohtamatta tietysti vuoristoa ja niiden kyliä.
  Maspalomas ja Playa de Ingles on jo nähty…..Tietysti riippuu siitä, mitä etsii. Jos haluaa maata auringossa ja käydä Suomi baarissa, niin mikä ettei.

 • Olen käynyt Kanarialla pari kertaa ja kävimme myös Las Palmasissa yhtenä päivänä. Tosi kiva ja rauhallisen oloinen kaupunki, etenkin se vanha osa. Totta, että Kanarialtakin löytyy paljon kivaa, kun lähtee pois sieltä turistikeskittymästä.

  • Niin kuin jollekin jo tuossa sanoin, niin Kanarialta löytyy varmasti jokaiselle jotain, kun vaan osaa hieman etsiä ja valita kohteensa oikein ?.

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *