Rantaelämää Madridissa: Playa Virgen de la Nueva

This blog post is available in the following languages:

Sanotaan, että Madridista löytyy kaikki muu oleellinen paitsi ranta. Itse olen tästä asiasta kuitenkin eri mieltä, sillä Madridista löytyy todellisuudessa ihan kaikki, mitä vaan voit vähääkään pyytää tai toivoa. Myös se ranta. Ja vielä tarkemmin sanottuna ei yhtään sen enempää tai vähempää kuin kokonaiset 14 kilometriä kaikkien vapaasti ja ilmaiseksi käytössä olevaa rantaviivaa.

Kesäloman aikana me teimme päiväreissun mieheni veljen perheen kanssa tälle suositulle rannalle ja moni teistä lähetti minulle viestiä ja kysymyksiä liittyen Playa Virgen de la Nuevaan, joka siis sijaitsee Pantano de San Juan- järven rannalla (San Juan Reservoir). Jotta vastauksistani olisi iloa ja hyötyä mahdollisimman monelle teistä, koostin niistä pienen infopaketin kuvineen.

Pantano de San Juan on valtavan kokoinen järvi, jonka puhdas ja kirkas vesi on peräisin sitä ympäröiviltä vuorilta. Auringonpalvonta ja uiminen eivät ole suinkaan ainoat aktiviteetit, joista voit siellä nauttia, vaan alueella pääset harrastamaan lukuisia ulkoilma-aktiviteetteja (kiipeilyä, jousiammuntaa, melontaa, vesilautailua, flyboardingia, ihan vain muutaman mainitakseni) ja voit nauttia rantakahviloiden ja -ravintoloiden antimista tai laittaa piknikin pystyyn niille varatuille alueille. Me emme tällä kertaa edes tutkineet koko aluetta läpikotaisin tai hyödyntäneet sen tarjoamia palveluita kuin jäätelöiden ja kylmien juomien verran (kahden erittäin energisen pienokaisen kanssa omat eväät ja virikkeet tuntuivat parhaimmalta vaihtoehdolta 😉 ), vaan keskityimme uimiseen ja vesileikkeihin. Kaikki postauksen kuvat ovat siis Virgen de la Nueva- rannalta, joka pienen nettisurffailun jälkeen vaikutti sopivalta kohteelta pienlapsiperheille.

Kyseinen ranta sijaitsee Madridin ytimestä noin 70 kilometriä lounaaseen ja meidän kotoamme Majadahondasta matka taittui alle tunnissa. Helpoimmalla perille pääset siis (vuokra-)autolla, mutta voit myös hypätä kätevästi bussin kyytiin Principe Piosta. Bussilla matka kestää hieman kauemmin ja perillä sinua odottaa parinkymmenen minuutin kävely ennen kuin pääset pulahtamaan kirkkaaseen veteen, mutta ehdottomasti siis varteenotettava vaihtoehto.

Vinkki vitosena voisin sanoa, että mitä aiemmin pääset perille (me olimme siellä vähän ennen yhtätoista), sitä paremman paikan saat rantaviltillesi. Me saimme olla aika kauan ihan keskenämme, ennen kuin paikalle alkoi valua muita. Puolenpäivän jälkeen rannalle oli löytänyt tiensä jo moni muukin seurue ja tavaramäärästä päätellen he aikoivat olla siellä yömyöhään saakka. Kesäaikaan tämä kyseinen Virgen de la Nueva – ranta on kuulemma todella suosittu, mikä johtuu osittain varmasti sen toukokuussa 2018 ympäristösäätiöltä saamasta Sininen lippu- merkinnästä (blue flag beach) ja se on siis ainoa ranta Madridin alueella, jolle kyseinen merkintä on myönnetty. Kyseessä on siis ranta, joka täyttää tiukat vaatimukset mm. ympäristön, veden laadun ja puhtauden, rannan turvallisuuden sekä esteettömyyden näkökulmista.

Tiiviiseen pakettiin laitettuna kyseessä on superkaunis ja kirkasvesinen ranta, jossa tilaa on riittävästi kaikille auringonpalvojille, mutta myös varjoisia alueita niitä kaipaaville. Meillä oli tosiaan mukana omat eväät sekä juomat ja huomasin useamman seurueen saapuvan suurien kylmälaukkujen kanssa, mutta alueelta olisi löytynyt kyllä suhteellisen kattava valikoima kahvila-ravintoloita. Rantavesi oli sopivan matalaa lapsia ajatellen ja he tykkäsivät bongailla kirkkaasta vedestä helposti erottuvia kaloja. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, mikäli Madridin helteet käyvät liian tukaliksi!

❤️: Sanna

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä 😘

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Parhaat vinkit Madridiin osa 1: Liikkuminen, nähtävyydet & päiväreissut:

https://lavidafresca.com/parhaat-vinkit-madridiin-osa-1-liikkuminen-nahtavyydet-paivareissut/

Parhaat vinkit Madridiin osa 2: Ruokailu, kattoterassit & shoppaileminen:

https://lavidafresca.com/parhaat-vinkit-madridiin-osa-2-ruokailu-kattoterassit-shoppaileminen/

Suomalainen rantautui Espanjaan:

https://lavidafresca.com/suomalainen-rantautui-espanjaan/

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *