Rannalle vai rinteeseen pääsiäislomalla?

This blog post is available in the following languages:

 

Uskoisin, että useimmat meistä ovat odottaneet pääsiäislomaa siitä saakka, kun töihin paluu joulun jälkeen koitti tammikuussa. Ja tuota pääsiäistähän on tänä vuonna todella saanut odottaa, sillä sen ajankohta on poikkeuksellisen myöhään tänä vuonna. Pojallamme on koulusta 10 päivää lomaa pääsiäisen tienoilla, joten oli aika helppo päätös varata siihen kevään ensimmäinen perheloma. Mutta minne suuntaammekaan tänä vuonna?

 

 

Espanja on oikeasti ihan täydellinen kohde pääsiäisloman viettoon, sillä valinnan varaa löytyy aina niistä rantakohteista laskettelukeskuksiin. Kyllä, usko pois, Espanjassa on erinomaiset laskettelumahdollisuudet ja eri laskettelukeskuksia taitaa olla ainakin jo yli kolmekymmentä. Tai miksi tyytyä vain toiseen, kun voit yhdistää rannalla lekottelun lumisiin rinteisiin saman loman aikana! Esimerkiksi Malagasta, joka on kovin suosittu kohde pääsiäisen aikaan, ajaa vain pari tuntia Sierra Nevadaan eli yhdistelmäloma todellakin on mahdollista ja vieläpä helposti toteutettavissa.

Itsehän en ole mikään talviurheilulajien ylin ystävä, mutta mieheni rakastaa laskettelua, joten olemme tehneet näitä laskettelureissuja useampaan otteeseen. Pähkinänkuoressa Sierra Nevadan laskettelukeskus sijaitsee Pradollanossa Sierra Nevada-vuorilla, ja se on Euroopan eteläisin laskettelukeskus. Kylä tai siis sen kylän oleellisin osa (tuolla paljon kahviloita, ravintoloita, hotelleja, kauppa, ym.) sijaitsee 2.100 metrissä ja huippuhissi nousee aina 3.400 metriin! Granadaan tuolta on ainoastaan 32 kilometriä ja helpoiten perille pääset omalla autolla, mutta myös julkiset liikenneyhteydet ovat ihan toimivat. Erittäin helppoa siis mennä vaikka suoraan rannalta rinteeseen, jos perheenjäsenten intressit eivät ihan täysin kohtaa!

 

 

Mutta kuten saatoitkin jo arvata, niin me emme tällä kertaa suuntaa lumisiin maisemiin, vaan seuraavan loman vietämme etelärannikolla. Ja tarkemmin sanottuna Torrox Costalla sekä Nerjassa. Jei, olen ihan superinnoissani, sillä edellisen kerran olemme tuolla olleet viime syksynä. Olemme vuokranneet jälleen kerran asunnon Olée Nerja Holiday Rentals by Fuerte Group: n kautta (entinen Fuerte Calaceite) Torrox-Costalta, mistä on vain 5 minuutin ajomatka sekä Nerjaan että Torroxiin. Erittäin helppo ja mukavuudenhaluinen valinta sanoisinko, sillä tunnemme lähialueen erittäin hyvin eikä meidän siis tarvitse etsiä hyviä ravintoloita, kauppoja, rantoja tai leikkipaikkoja. Meillä jokaisella kun on jo ne omat suosikit ja esimerkiksi pojallamme on jo pitkä lista paikkoja, joissa haluaa tuon viikon aikana käydä ja asioita, joita haluaa ehdottomasti tehdä.

Uskon, että lomasta tulee oikein hyvä ja rentouttava, kun takaraivossa ei koko ajan tunnu painetta siitä, että pitäisi tutustua uuteen kohteeseen ja nähdä mahdollisimman paljon. Voimme vaan olla ja nauttia. Tai siis ”olla” niin paljon kuin neljä ja puoli vuotiaan kanssa voi aloillaan olla 😉 .

 

 

Mutta hei mitenkäs sinä: suuntaisitko mieluummin rannalle vai rinteeseen? Mitä suunnitelmia sinulla on pääsiäisen varalle?

 

❤️: Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä 😘

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Parhaat kahvilat Nerjassa:
https://lavidafresca.com/parhaat-kahvilat-nerjassa/

Tervetuloa Nerjaan! Hyödyllistä tietoa ja parhaat vinkit Nerjaan:
https://lavidafresca.com/tervetuloa-nerjaan-hyodyllista-tietoa-ja-parhaat-vinkit-nerjaan/

Valkoista joulua etsimässä Sierra Nevadassa:
https://lavidafresca.com/valkoista-joulua-etsimassa-sierra-nevadassa/

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *