Rannalle lähdössä? Skippaa nämä ruoat ja tunnet olosi mukavammaksi uikkareissa

This blog post is available in the following languages:

 

Kesä on virallisesti täällä, mikä tarkoittaa tietenkin pienen pieniä kesähepeneitä ja uikkareita. Säännöllinen liikunta ja terveelliset ruokailutottumukset ovat kaksi todistetusti tehokasta keinoa näyttää ja tuntea olonsa mahdollisimman hyväksi uima-altaan reunalla tai rantahietikolla lekotellessa. Mikäli kuitenkin tarvitset vielä vähän itsevarmuutta tunteaksesi olosi mahdollisimman hyväksi kesävaatteissa, kannattaa sinun tsekata nämä ruoka-aineisiin liittyvät vinkit.

Vääränlaisten ruokien syöminen juuri ennen rannalle lähtöä saattaa saada olosi epämukavaksi ja johtaa epämiellyttävään turvotukseen. Keräsin tähän alle ne kaikkein yleisimmät turvotuksen aiheuttajat, jotta sinun ei tarvitse kääriytyä pyyhkeiden alle, vaan voit nauttia ihanista kesäpäivistä muiden kanssa tuntien olosi mukavaksi

 

pool2

pool1

pool3

 

Kuplajuomat. Heitä hyvästit hiilihapollisille juomille, sillä ne aiheuttavat kaasun muodostumista vatsassasi, joka välittömästi turvottaa. Ja tämä siis todella tarkoittaa kaikkia kuplivia juomia; limppareita (kyllä, myös niitä light-versioita!), olutta, vichyvesiä, energiajuomia, kuohuviiniä…

Vaihda kuplajuomat siihen ihan tavalliseen ja raikkaaseen veteen, ja mikäli se kuulostaa liian tylsältä, voit aina maustaa veden vaikkapa sitruunalla, mintulla tai marjoilla. Myös kookosvesi on erinomainen janon sammuttaja lämpiminä kesäpäivinä.

Maitotuotteet.Laktoosi-intoleranssi ja sen mukanaan tuomat oireet voivat vaihdella eri asteisina, mutta lopputulos on melkeinpä aina sama; turvonnut vatsa, ilmavaivoja sekä muita epämiellyttäviä vatsaongelmia.

Jotta olosi olisi mahdollisimman mukava altaan reunalla tai veden rajassa, kannattaa ne kaikki maitotuotteet jättää odottamaan vaikka sitä kotiinpaluuta!

Suolaiset ruoat. Suolapitoiset ruoat, kuten sipsit, ranskalaiset ja valmisateriat eivät välttämättä aiheuta ilman muodostumista vatsaan, mutta ne saavat kehon sitomaan itseensä nesteitä ja nopeammin kuin huomaatkaan, olosi on superturvonnut. Eikä varmasti edes tarvitse mainita kaikkia niiden sisältämiä keinotekoisia aineita, joita et haluaisi vapaaehtoisesti kehoosi, vaikka suunnitelmissasi olisi viettää koko päivä pyjamassa!

 

pool4

pool5

pool6

 

Tietyt kasvikset. Nämä erittäin ravinteikkaat kasvikset ovat enemmän kuin suositeltavia terveyden ja pysyvän painonpudotuksen ja –hallinnan kannalta, mutta eivät sellaisia, joita haluaisit laittaa suuhusi juuri ennen kuin pukeudut bikineihin. Kasvikset, kuten parsakaali, kaali, parsa, sipulit ja lehtikaali sisältävät sellaisia hiilihydraatteja, jotka kulkeutuvat pilkkoutumattomina paksusuoleen asti, jossa niiden käsittely alkaa. Ja tämän pitkän prosessin lopputulos on kaasua ja ihanaakin ihanampi turvotus!

Myös herneet, palkokasvit ja edamame-pavut voivat aiheuttaa saman tyyppisiä reaktioita kehossasi, koska niiden sisältämä oligosakkaridi on sellainen sokerityyppi, jota kehomme ei yleensä helposti sulata. Ja kun kehosi yrittää sitä parhaansa mukaan työstää, syntyy ikävänä sivutuotteena kaasua… Ei siis missään nimessä vaarallista, mutta ei ehkä niin miellyttävää, kun olet ihmisten ilmoilla 😉 .

Mikäli kuitenkin haluat syödä edellä mainittuja ruokia ennen hauskan pitoa auringossa, suosittelen syömään niitä kohtuudella ja yhdistettynä helposti sulaviin täysjyvätuotteisiin. Esimerkiksi riisi tai kvinoa toimivat tässä kohdin apureina ja vähentävät vatsan turvotusta.

Omenat ja päärynät. Nämä hedelmät ovat erittäin ravinteikkaita ja syön niitä itse ihan päivittäin, mutta niiden sisältämän fruktoosi saattaa aiheuttaa ruoansulatusongelmia joillekin ihmisille. Ne myös sisältävät noin 5g kuitua per hedelmä, mikä siis tarkoittaa sitä, että ne on erinomaisia kuidunlähteitä, mutta eivät niin sopia herkkävatsaisille aiheuttaen epänormaalin täyttä ja turvonnutta oloa.

Tämä ei siis tarkoita sitä, että omenat ja päärynät tulisi karsia ruokavaliosta kokonaan, vaan lähinnä vain muistutukseksi, ettei niitä kannata ahmia juuri ennen kuin pukeudut siihen pienimpään ranta-asuusi.

Purkka ja kovat karkit. Pieni purkka tai imeskeltävä karkki saattavat vaikuttaa harmittomilta, mutta samalla, kun pureskelet tai imeskelet niitä, päätyy vatsaasi todennäköisesti suuria määriä ilmaa huomaamattasi. Edellä mainitut sisältävät myös yleensä paljon sokerialkoholeja sekä keinotekoisia makeutusaineita, jotka saattavat aiheuttaa vatsanväänteitä ja turvotusta.

Mikäli tarvitset jotain raikasta ennen uikkariin hyppäämistä, yksinkertaisesti käy pesemässä hampaat.

Alkoholi. En haluaisi olla se tylsä huonojen uutisten tuoja, mutta alkoholi todella saa sinut sekä näyttämään turvonneelta että tuntemaan olosi epämukavan piukeaksi. Ei välttämättä juuri sillä samalla hetkellä, kun nautit drinksusta aurinkotuolissa löhöten (jollei se ole sitä kuplivaa!), mutta ihan viimeistään seuraavana päivänä. Suosittelenkin siis rajoittamaan alkoholin käyttöä etenkin päivää ennen rantapäivää, jotta olisit paras versio itsestäsi. Kuka sitä paitsi haluaa kärsiä krapulasta aurinkoisena päivänä?

Paras keino valmistautua rantapäivään tai altaan reunalle, on juoda vettä. Kyllä, niin yksinkertaista! Hyvä nesteytys pitää aineenvaihduntasi käynnissä oikealla tavalla, ja estää ylimääräisen nesteen kertymistä kehoosi, sillä juominen stimuloi nestekiertoa. Suosi myös kaikkia nesteyttäviä ruokia, kuten vesimelonia, greippiä, kurkkua, appelsiineja sekä sieniä, jotta kaikki ylimääräinen turvotus varmasti poistuu. Lautaselle kannattaa myös lisätä mm. lehteviä vihreitä, kuten pinaattia sekä kvinoaa, kananmunia, puuroa, marjoja, ananasta sekä piparminttua (joko teetä tai lehtiä sekoitettuna veteen), sillä kaikki nämä auttavat sinua näyttämään uskomattoman hyvältä uikkareissa!

 

❤️: Sanna

 

pool7

pool8

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *