Parhaat vinkit Madridiin osa 2: Ruokailu, kattoterassit & shoppaileminen

This blog post is available in the following languages:

 

Minulta kysytään hyvin usein vinkkejä Madridiin ja niitä aina sitten kirjoittelen sitä mukaan viestiä laittaneille. Nyt kuitenkin päätin koota parhaat ja useimmin kysytyt Madrid-vinkkini kahteen kirjoitukseen ja jakaa ne teille kaikille. Ensimmäisessä osassa keskityin liikkumiseen, nähtävyyksiin ja päiväreissuihin. Tämä toinen kirjoitus puolestaan sisältää asiaa ruokailuista, vinkkejä parhaimmista kattoterasseista sekä shoppailupaikoista.

 

RUOKAILU:

Ihan ensimmäiseksi suosittelen lataamaan puhelimeen sovelluksen nimeltään El Tenedor (löytyy myös englanniksi nimellä ”Fork”). Kyseessä on vastaava sovellus, kuin useimpien tuntema TripAdvisor, mutta tämä keskittyy ainoastaan ruokapaikkoihin ja on enemmän paikallisten suosima. TripAdvisor tosin osti sen pari vuotta takaperin, mutta on antanut sen elää omaa elämää ja kehittyä haluamaansa suuntaan. Ja hyvä niin, koska sen avulla löydät todella helposti hyviä ruokapaikkoja ja useimpiin niistä pystyt vieläpä varaamaan pöydän suoraan sovelluksen avulla. Eli ”El Tenedor” puhelimeen jos haluat syödä Madridissa hyvin!

Madridissa kannattaa välttää syömistä ihan ytimessä (Lue: Gran Vian tuntumassa). Annokset ovat useimmiten paljon kalliimpia kuin hieman sivummalla eikä ruoka todellakaan ole mitään ihmeellistä. Toki sääntö vahvistaa poikkeuksen, mutta silti suosittelen hakeutumaan vähän kauemmaksi, jollei tiedossasi ole jotain tiettyä hyväksi todettua ravintolaa. Jo noin kilometri oikeastaan mihin tahansa suuntaan Gran Viasta ja hinta-laatusuhde paranee jo huomattavasti.

Madridin eri alueista suosittelen käymään ainakin La Latinassa, joka sijaitsee Plaza Mayorista vähän etelään. Vaikka tämä kyseinen alue onkin vielä suht lähellä keskustaa, niin alkaa se jo olla sitä aidompaa ja oikeampaa Madridia. Sieltä löydät lukuisia pikkuravintoloita ja kuppiloita vieri vieressä, ja aluetta kutsutaankin tapaspaikkojen mekaksi. La Latinasta erityisesti haluaisi mainita sellaisen pienen tapasravintolan, kuin Txirimiri, jossa olemme syöneet aina erittäin herkullisia ja hieman normaalista espanjalaisesta tyylistä poikkeavia tapaksia.

Myös sellainen alue ihan ydin keskustan tuntumassa kuin La Chueca, kannattaa painaa mieleen. Jostain syystä tältä alueelta löytyy todella paljon hyviä ruokapaikkoja. Suosittelen menemään sinne pyörimään ja vaan astumaan rohkeasti jostakin ovesta sisään. Mainitsemisen arvoisia paikkoja ovat ainakin: Kuoco 360, Skull St Food ja Aloha Poke. Kaksi ensimmäistä löytyy ainakin El Tenedorista ja pystyt sen kautta varaamaan kätevästi pöydän. Jos olet viinien ystävä ja mikäli erityisesti italiaiset viinit ovat sinun makuusi, niin kannattaa ehdottomasti suunnata sellaiseen ravintolaan kuin Propaganda. He tuovat itse viininsä Italiasta ja erittäin kiva kokemus paikkana. Lisäksi Chuecan aukion (Plaza Chueca) vierestä löytyvä Mercado San Anton on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

 

 

Muita ruokailuun liittyviä poimintoja:

Plaza Mayorin vieressä oleva ”Mercado San Miguel” -kauppahalli on täynnä pieniä kivoja ruoka- / tapaspaikkoja. Erittäin vahva suositus, mikäli tykkäät maistella vähän kaikkea.

Ihan kauppahallin vieressä on myös ravintola nimeltään Amicis, joka erittäin viihtyisä ja ruoka erinomaista. Valitsetpa listalta mitä tahansa, niin tulet taatusti ihastumaan tähän paikkaan!

Mikäli olet aamupalaa, brunssia tai lounasta vailla, suosittelen suuntaamaan paikkaan nimeltään Federal Cafe. Näitä kahvila-ravintoloita löytyy Madridista kaksi: toinen läheltä Plaza de Españaa ja Gran Viaa (pääkatu) ja toinen La Latinasta. Heidän erikoisuutenaan omien makumieltymystesi mukaan kustomoidut annokset sekä eritäin herkulliset erityisruokavalioihin sopivat annokset. Kokeile ainakin munia jossain muodossa sekä chiavanukasta tai pannukakkuja!

Restaurante Viva Burger on puolestaan La Latinassa sijaitseva ihan mielettömän hyvä vegaaniravintola, josta löytyy taatusti mieluisa annos myös sekaaneille.

Madridin parhaat burgerit löydät Goiko Grill:ista. Vaikka kyseessä on ketju ja ravintoloita on useita Madridissa, niin älä säikähdä. Jokainen hampurilaisfani on tähän paikkaan ihastunut!

Mikäli olet reissussa ravintolat ja ruoka etusijalla, on Ocafu kuin tehty sinua varten. Heillä on useampi paikka Madridissa ja kun miehelläni oli aikaisemmin toimisto ihan Madridin keskustassa, kävimme Ocafu:ssa syömässä useita kertoja. Erinomainen niin lounaalle kuin illalliseenkin, mutta ehkä hieman tyyriimpi muihin edellä mainittuihin paikkoihin verrattuna.

Herkuttelijoille ja leivosfaneille suosittelisin ottamaan suunnaksi sellaisen paikan kuin Mama Framboise. Sieltä löydät crêpet, leivokset ja kakut ihan jokaiseen makuun.

 

Huom! Muistathan Espanjan ja etenkin Madridin ravintoloiden tai lähinnä keittiöiden aukioloajat! Yleisesti ruokaa saa päivällä klo: 13 – 16.30 välillä ja sitten uudestaan illemmalla klo: 20.00 / 20.30 – 24.00. Toki jos kyseinen ravintola on aamusta auki, niin aamiaista on yleensä saatavilla. Varauduthan kuitenkin siihen, että tarjolla on useimmiten ainoastaan paistettua patonkia, johon sitten päälle sivellään oliiviöljyä ja tuoreista tomaateista tehtyä kastiketta. Vaihtoehtona saattaa myös olla sokeri- tai suklaakuorrutettu donitsi. Edellä mainittujen kellonaikojen ulkopuolella monesta ravintolasta saa ainoastaan jotain ihan pikku tapaksia, sipsejä tms.

 

 

KATTOTERASSIT:

Madridissa on paljon kivoja kattoterasseja, joista useat sijaitsevat eri hotellien katoilla. Niihin saa useimpiin kuka vaan mennä, mutta niitä ei oikeastaan missään mainosteta eli ne pitää tietää. Usein pitää myös käydä hotellin respasta pyytämässä, että päästävät sinut hissiin ja ylös terassille. Tässä muutama meidän suosikkipaikoista:

Hotel Vincci Capitol, joka sijaitsee Gran Vialla eli pääkadulla ja ihan ytimessä.

Myös Room Mate Oscar sijaitsee suhteellisen ytimessä ja on tosi kiva paikka hienoine drinksuineen.

Useimmat kattoterassit tuppaavat olemaan vain iltaisin auki (n. 19 jälkeen), mutta toki poikkeuksiakin löytyy. Tartan Roof (Azotea del Circulo) on kuitenkin auki jo aamupäivästä ja sieltä on erittäin hienot näkymät yli Madridin. Sisäänkäynti saattaa olla vähän piilossa eli se löytyy kulman takaa gallerian sisäänkäynnin yhteydestä. Pienet portaat vaan rohkeasti ylös, 3€:n hintaisen sisäänpääsylipun osto ja hissillä ylös itse terassille. Kyseisestä paikasta saa myös ruokaa halutessaan, mutta on myös käymisen arvoinen paikka ihan vaan lasillisille Madridin kattojen yllä.

 

 

SHOPPAILU:

Gran Vialla ja sen läheisyydessä on paljon liikkeitä ihan joka lähtöön. Mm. Zaran liike on heidän ”lippulaiva” liike ja varmasti vierailun arvoinen. Myös useimmille tuttu Primark on avannut ihan siihen viereen valtavan, uuden liikkeen, joka on jo melkeinpä nähtävä, vaikkei ostoksia olisikaan tullut tekemään. Kyseessähän on siis irlantilainen halpisketju, joka on levinnyt viime vuosien aikana Eurooppaan ja Jenkkeihin saavuttaen suurta suosiota.

Gran vialta lähtevät sivukadut ovat myös täynnä pieniä putiikkeja, joista saattaa tehdä erittäin hyviä löytöjä. Suosittelen kävelemään läpi ainakin kadut Calle Fuencarral, Calle Del Carmen sekä Calle de Preciados.

Mikäli designerliikkeet huutavat nimeäsi, niin ne ovat keskittyneet Salamancan alueelle. Calle Serranolta löydät mm. Guccin, Louis Vuittonin jne. Salamanca on Madridin kalleinta aluetta eli se on pidetty myös tosi siistinä ja kivannäköisenä. Suuntaa siis sinne pyörimään ja ihastelemaan, mikäli sinua ei haittaa maksaa kahvikupposesta hieman kalliimpaa hintaa.

 

Terveellisempi arki - uusi ryhmä Facebookissa!

Tervetuloa jakamaan vinkkejä ja linkkejä, omia tai muiden hyväksi todettuja reseptejä sekä treeniohjeita, joiden avulla meidän kaikkien on helpompi tavoitella sitä terveellisempää arkea ja elämäntyyliä.
Liity nyt

 

Outletit:

Madridin keskustan ulkopuolelta löytyy paljon myös Outlet-ostospaikkoja, joista tunnetuin on varmasti Las Rozasissa sijaitseva ”Las Rozas Village”. Tämä paikka kuuluu omiin suosikkeihini ja sopii erinomaisesti kaikille, jotka tykkäävät jenkkityylisistä shoppailupaikoista sesonkisomistuksineen ja kukkaistutuksineen. Paikan päälle pääset suorilla busseilla keskustasta tai sitten junalla melkein perille asti. Juna lähtee esimerkiksi Madridin keskustan Principe Pio asemalta, jossa on myös pieni kauppakeskus.

Lue lisää Las Rozas Villagesta tästä: https://www.lasrozasvillage.com/es/home/

 

Las Rozas Villagen vieressä on myös toinen Outlet-keskittymä nimeltään ”Style Outlets”. Sieltä löytyy mm. Niken, Adidaksen ja Puman erittäin hyvät outlet-myymälät sekä muita ihan perusvaateliikkeitä.

Mikäli suuntaat Las Rozas Villageen ja nälkä pääsee yllättämään shoppailun lomassa, suosittelen samalla käymään vieressä olevassa Heron Cityssa. Heron City on käytännössä täynnä pelkästään eri ravintoloita, mutta löytyy sieltä myös iso leffateatteri sekä kuntosalit ulkoilmatanssitunteineen. Erittäin kiva paikka käydä syömässä ja viettämässä aikaa ystävien ja perheen kanssa.

 

 

Ostoskeskukset:

Keskustan lähettyviltä löytyy paljon pienempiä ja isoimpia ostoskeskuksia, joista mainittakoon esim. Principe Pion juna-aseman yhteydessä oleva ostoskeskus ”Centro Comercial Principe Pio” sekä Plaza Rio 2, joka sijaitsee Madridin läpi kulkevan ison joen yhteydessä keskustan eteläpuolella. Näiden lisäksi mainittakoon myös, että Nuevos Ministerios-metro / juna-aseman vierestä löytyvä El Corte Ingles on Espanjan suurin ja näin myös ihan mielenkiintoinen paikka käydä, etenkin alennusmyyntien aikaan.

Madrid Rio (Rio = joki) on myös käymisen arvoinen paikka shoppailun lomassa, etenkin kauniilla säällä, ja jos haluat hetkeksi paeta keskustan sykettä. Madrid Rio on iso alue, mutta itseasiassa tuo kohta, jossa kauppakeskus Plaza Rio 2 sijaitsee ja siitä länteen on erittäin mukavaa aluetta. Tuon kauppakeskuksen katolta on myös hienot näkymät Madridin keskustaan.

Keskustan ulkopuolelta löytyykin sitten useampia erittäin isoja ostoskeskuksia. Näistä mainittakoon esim. Majadahondassa sijaitseva Gran Plaza 2, joka on vain muutaman minuutin päässä Las Rosas Villagesta (aiemmin mainittu outlet-kylä). Tämän lisäksi mainitsemisen arvoinen on Madrid Xanadu, joka on yksi Euroopan isoimmista ostoskeskuksista, jonka sisältä löytyy myös laskettelukeskus. Kyllä, laskettelemaan pääsee siis Madridissa ihan kesälläkin.

 

Tässä siis tiivistettynä pääkohdat ruokailusta, kattoterasseista sekä shoppailusta. Mikäli joku kohta tai asia jäi vielä mietityttämään, niin sana on vapaa kommenttikentässä!

 

❤️: Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

4 vuotta onnellista eloa Espanjassa:
https://lavidafresca.com/4-vuotta-onnellista-eloa-espanjassa/

Meidän Top 5 Suosikkiravintolat Espanjassa:
https://lavidafresca.com/meidan-top-5-suosikkiravintolat-espanjassa/

Top 3 aamupalapaikat Barcelonassa:
https://lavidafresca.com/top-3-aamupalapaikat-barcelonassa/

7 Comments

  • Hyviä vinkkejä, kiitos! Madrid on ihana ja se on kaupunki minne pitäisi päästä uudestaan. Olen aika huono etukäteen selvittelemään ravintoloita. Yleensä tulee mentyä jonnekin kivannäköiseen paikkaan ja se on sitten täyttä arpapeliä minkälaista ruokaa on tarjolla. Niitä harvoina kertoina kun olen Tripadvisorista etukäteen katsellut illallisravintoloita, kaikki hyvät ovat olleet kauempana hotellista eikä ole jaksanut lähteä niin pitkälle. Odessassa haluttiin käydä yhdessä kivassa ravintolassa, joka oli noin 1,5 km päässä ja otettiin taksi. Ei vaan meinattu päästä sieltä pois, kun takseja oli huonosti tarjolla. Kattoterassit on mun lemppareita ja me käytiin Madridissa Circulo de Bellas Artesissa. Sinne oli vaan niin jäätävät jonot, että auringonlasku ennätti mennä. Jonotettiin silti ja olihan niitä kaupungin valoja kiva katsella kuoharilasi kädessä.

    • Tuo Circulo de Bellas Artes on kyllä näkemisen arvoinen paikka, vaikka kaunista auringonlaskua ei pääsisikään näkemään ?.

  • Ihana Madrid ja voi vitsit mitä vinkkejä. Kiitos! Kattoterassit ja ravintolat kiinnostaa ja tässä olikin monta uutta tuttavuutta. Kaupan päälle tuli ihan hirveä matkakuume.

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *