Parhaat vinkit Madridiin osa 1: Liikkuminen, nähtävyydet & päiväreissut

This blog post is available in the following languages:

 

Minulta kysytään hyvin usein vinkkejä Madridiin ja niitä aina sitten kirjoittelen sitä mukaan viestiä laittaneille. Nyt kuitenkin päätin koota parhaat ja useimmin kysytyt Madrid-vinkkini kahteen kirjoitukseen ja jakaa ne teille kaikille. Ensimmäisessä osassa keskityn liikkumiseen, nähtävyyksiin ja päiväreissuihin. Toisessa kirjoituksessa taas enemmän ruokaan, kattoterasseihin ja shoppailuun.

 

LIIKKUMINEN:

 

Metro toimii Madridissa erittäin hyvin. Myös junat ovat hyvä valinta (Cercanias = lähijunat), mikäli pitää vähän kauemmaksi päästä esim. Las Rozas Villageen, outlet- kylään. Tästä shoppailijan paratiisista kirjoitan toisessa postauksessa hieman tarkemmin.

Metroon pitää nykyään ostaa muutaman euron maksava kortti, johon tämän jälkeen ladataan vaikkapa yksi matka tai enemmän. Kortin saa ostettua metroasemilla olevista lippuautomaateista. Kortti kannattaa pitää tallessa ja siihen sitten aina lataillaan matkoja sitä mukaa kun metrolla liikkuu. Lähijuniin (Cercanias) myös heinäkuusta 2019 alkaen pitää matkat ladata kortille. Mikäli sinulla ei sitä ole, maksaa se ensimmäisen oston yhteydessä 0,50€. Metrosta poiketen, kortti on paperinen, mutta uudelleen ladattava eli älä heitä sitä pois.

Cabify on erittäin kätevä ja edullinen vaihtoehto niin lyhyisiin kuin hieman pidempiinkin siirtymisiin. Samanlainen palvelu kuin Uber, mutta espanjalainen ja toimii Madridissa erittäin hyvin. Itse olen tähän tykästynyt ja käyttänyt todella paljon. Ei tarvitse selitellä mitään, mikäli espanjankieli ei ole ihan hallussa ja sen kuin lyö appiin paikan minne haluaa mennä. Myös matkan kokonaishinta tulee tässä kohtaa selville. Sitten vaan painat tilaa ja pystyt seuraamaan, missä kuski on ja kauan hänellä kestää matkata luoksesi. Kuskit ovat erittäin ammattitaitoisia, pukuihin pukeutuneita ja pitävät huolen siitä, että asiakkaalla on hyvä olla. Perille päästyäsi veloitus menee automaattisesti luottokortilta, joka on siis syötetty aiemmin omaan profiiliin. Helppoa kuin mikä! Mutta kuten jo aiemmin mainitsin, niin myös Uber on toiminnassa Madridissa, mikäli se nyt tuntuu helpommalta ja kotoisammalta.

 

 

NÄHTÄVYYDET / PAIKAT, JOISSA KANNATTAA KÄYDÄ:

 

Koko Madridin keskustahan on täynnä paljon kuvattuja paikkoja ja nähtävyyksiä, joista mainittakoon nyt ainakin ne ihan perinteisimmät eli Kuninkaan linna ja Madridin kaupungintalo (olet varmasti nähnyt sellaisen ison, valkoisen, linnamaisen rakennuksen, mikäli olet yhtäkään Madrid-opusta tai mainoslehtistä selannut!) Nämä molemmat sijaitsevat ihan ytimessä kävelymatkan päässä Gran Vialta. Myös aukio nimeltään Sol on hyvin legendaarinen ja usein turistien kameroihin tallennettu paikka, josta muuten myös menee ristiin todella monta metrolinjaa.

Retiro-puisto keskustassa ja sen keskellä oleva lampi soutuveneineen ovat etenkin aurinkoisena päivänä todella kivoja paikkoja käydä pyörähtämässä. Retiro-puistosta löytyy myös ”Palacio de Cristal” (lasipalatsi), joka on erittäin hieno ja usein vierailtu paikka. Mikäli Retirossa nälkä tai jano yllättää, kannattaa ottaa suunnaksi paikka nimeltä ”La Terraza de Florida Retiro”. Ehdottomasti paras ja viihtyisin paikka Retirossa janon taltuttamiseen ja ehkä muutaman tapaksen nauttimiseen.

Plaza Mayor on myös varmasti yksi Madridin vierailluimmista nähtävyyksistä / paikoista / aukioista. Ihan kiva paikka käydä pyörähtämässä ja vaikka juoda lasilliset jossakin aukion reunalla olevista ravintoloista.

Näiden lisäksi toki Stadionit Santiago Bernabeu ja Atleticon uusi Wanda Metropolitano ovat todella suosittuja kohteita. Molemmille pääsee metrolla ja niillä järjestetään päivittäin (pelipäivät pienellä varauksella) useita kierroksia. Bernabeu taitaa olla Madridin toiseksi vierailluin nähtävyys Museo del Pradon jälkeen. Atleticon legendaarinen Vicente Calderon on myös edelleen pystyssä, mutta valitettavasti sinne ei enää järjestetä kierroksia. Huhujen mukaan sitä ei enää kesän 2019 jälkeen ole olemassa…

 

 

Terveellisempi arki - uusi ryhmä Facebookissa!

Tervetuloa jakamaan vinkkejä ja linkkejä, omia tai muiden hyväksi todettuja reseptejä sekä treeniohjeita, joiden avulla meidän kaikkien on helpompi tavoitella sitä terveellisempää arkea ja elämäntyyliä.
Liity nyt

 

 

PÄIVÄREISSUT:

 

Jos suurkaupungin vilske alkaa ahdistamaan, niin ehdottomasti suosittelen hyppäämään junaan ja tekemään päiväreissun joko Toledoon tai Segoviaan.

Molemmat paikoista ovat täynnä historian havinaa mukulakivikatuineen ja vanhoine rakennuksineen. Voit lukea lisää näistä paikoista aiemmista kirjoituksistani:
Toledo
Segovia (englanniksi)

Molempiin kohteisiin pääsee helposti esim. junalla ja matka-aika molempiin Madridista on ainoastaan noin puolisen tuntia pikajunalla (Ave). Muistathan kuitenkin, että Madridissa on useampi juna-asema (Atocha on pääjuna-asema), joten kannattaa kiinnittää siihen huomiota, että mistä sinun junasi lähtee.

Junat löytyvät: http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html

 

 

Tässä siis ensimmäinen osa eniten kysytyistä kysymyksistä vinkkeineen. Mikäli joku asia jäi vielä mietityttämään, niin sana on vapaa tuossa alapuolella kommenttikentässä!

 

❤️: Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Majadahondassa ollaan!
https://lavidafresca.com/majadahondassa-ollaan/

Näin löydät parhaat ravintolat Espanjassa:
https://lavidafresca.com/nain-loydat-parhaat-ravintolat-espanjassa/

Meidän Top 5 suosikkiravintolat Espanjassa:
https://lavidafresca.com/meidan-top-5-suosikkiravintolat-espanjassa/

24 Comments

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *