Paahdetut banaanilastut

This blog post is available in the following languages:

Tiedät varmaan ne ihanat ja rouskuvat kuivatut banaanilastut, joita on lisätty yleensä myslin sekaan, ja joita voit ostaa myös ihan sellaisenaan kaupasta? Moni tuntuu syövän niitä karkin korvikkeina ja totta on, että onhan ne tehty oikeasta hedelmästä, mutta todellisuudessa ne eivät ole erityisen terveellisiä… Yleensä kaupasta löytyvät banaanilastut on kylvetetty kovassa rasvassa ja kuorrutettu sokerilla (Oi miksi! Banaani kun on jo luonnostaan niin makea), joten periaatteessa voisit napsia ihan yhtä hyvin keksejä. Niinpä, ei kuulosta enää niin terveelliseltä välipalalta!

Nämä kotitekoiset paahdetut banaanilastut ovat ainoastaan sitä itseään, ja tarjoavat sinulle luonnollista ja pitkäkestoista energiaa. Nappaa kourallinen ennen treenejä ja pidä niitä hätävarana työpöydän laatikossa, siltä varalta, että makeanhimo yllättää. Ja ai niin, kannattaa muuten tehdä niitä kerralla hieman enemmän, sen verran herkullisia ne ovat 😉 .

 

chips1

 

Ainekset yhteen pellilliseen:
4 keskikokoista, kypsää banaania (parhaan makuisia lastuja saat, kun käytät banaaneja, jotka ovat kypsiä, mutta vielä kimmoisia ja jotka eivätkä ole täysin tummuneita tai kolhuilla)
½ dl appelsiinimehua (tai yhden sitruunan mehu)
kanelia (vapaavalintainen, käytä ainoastaan, jos haluat lisämakua)

 

Tee näin:
• Laita uuni kuumenemaan n. 100 asteeseen ja laita leivinpaperi uunipellin päälle.
• Kuori banaanit ja pilko ne siivuiksi. Mitä ohuempia siivuja teet, sen rapeampia lastuista tulee.
• Dippaa jokainen siivu appelsiinimehuun ja laita pellille, niin etteivät siivut osu toisiinsa. Ripottele tässä vaiheessa kaneli, mikäli sitä haluat käyttää.
• Paista banaanilastuja 3-4 tuntia uunissa, tai niin kauan, että ne ovat kuivia ja hieman tummuneita. Käännä lastut ylösalaisin noin paiston puolivälissä. Mikäli haluat, että banaanilastuista tulee toffeemaisen ”sitkeitä” eikä kovia, niin ota ne hieman aiemmin pois uunista. Itse pidän näistä versioista ehkä vielä enemmän kuin perinteisistä rouskuvista 😉 .
• Ota valmiin lastut pois uunista ja anna niiden viilentyä ja kuivua täysin.

Säilytä tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

 

banana chips

 

2 Comments

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *