Paahdettu kvinoa (Puffed quinoa)

This blog post is available in the following languages:

 

Kotitekoinen paahdettu kvinoa on varmasti tällä hetkellä oma suosikkilisuke aamupalakulhoon. Maailmalla se tunnetaan paremmin nimellä Puffed quinoa, mutten keksinyt sille parempaa tai kuvaavampaa suomennosta. Mikäli siis tiedät tämän herkun todellisen suomenkielisen nimen, niin ilmianna se kommenteissa! Mutta siis asiaan. Paahdettu kvinoa on erittäin helppoa valmistaa ja se antaa ihanaa, rouskuvaa rakennetta smoothie- ja jogurttiannoksiin. Itse tekemällä et saa niitä saman laisia valtavia ja ilmavia palleroita, kuin kaupan hyllyltä löytyy (ne on valmistettu jotenkin vakuumia hyväksikäyttäen), mutta paahtaminen tekee kvinoan koostumuksesta erilaisen ja muuttaa sen makua. Koko ei itse asiassa muuta ihan kauhean paljon, mutta jyväset muuttuvat sekä kevyemmiksi että rapeammiksi ja maku on paahtamisen jälkeen pähkinäisempi.

Selailin internetin ihmeellisessä maailmassa kymmeniä eri paahtamisohjeita ja suurimmassa osassa käytettiin jonkin sorttista öljyä. Itse skippasin tämän kohdan täysin, sillä yleensä pienten siementen tai jyvien paahtamiseen ei edes tarvitse laisinkaan öljyä ja tämä toimii hyvin myös kvinoan kohdalla. Itse asiassa ilman öljyä ne myös säilyvät paremmin eikä mene sellaiseksi klimpiksi 😉 .

Ja mihin kaikkeen näitä pienen pieniä, pähkinäisiä jyviä voi sitten oikein käyttää? Paahdettu kvinoa korvaa mainiosti krutongit salaattien päällä, se sopii erinomaisesti smoothie- ja jogurttikulhoihin, voit ripotella sitä uunissa paahdettujen kasvisten tai vaikka kasvissosekeiton päälle ja lisätä itse tehdyn granolan sekaan. Ne sopivat erinomaisesti myös makeisiin leivonnaisiin sekä leipiin lisäten niiden kuitu- ja proteiinipitoisuutta. Ja mikset tekisi paahdetusta kvinoasta vaikka energia- tai proteiinipatukoita. Käytännössä ne tuovat lisäravinteita, tekstuuria ja mukavaa rouskuvuutta oikeastaan kaikkeen, mihin niitä vain keksit lisätä!

 

 

Ainekset:
2 dl kvinoaa, kypsentämätöntä (tai enemmän, jos haluat tehdä kerralla isomman satsin)

 

Terveellisempi arki - uusi ryhmä Facebookissa!

Tervetuloa jakamaan vinkkejä ja linkkejä, omia tai muiden hyväksi todettuja reseptejä sekä treeniohjeita, joiden avulla meidän kaikkien on helpompi tavoitella sitä terveellisempää arkea ja elämäntyyliä.
Liity nyt

 

Tee näin:
• Huuhtele kvinoaa siivilässä juoksevan, kylmän veden alla noin parin minuutin ajan, valuta tämän jälkeen kaikki ylimääräinen vesi pois mahdollisimman hyvin.
• Levitä kvinoa leivinpaperin päälle uunipellille mahdollisimman irtonaiseksi ja anna kuivua huoneenlämmössä yön yli. Vaihtoehtoisesti voit kuivattaa kvinoan uunissa 50C°:ssa, aikaa tähän menee noin 30-60 minuuttia riippuen kvinoan määrästä. Valitsitpa kumman tahansa kuivatusmenetelmän, sekoita kvinoaa pellin päällä aina silloin tällöin, jotta se kuivuu varmasti täysin.
• Kuumenna lieden levy keskilämmölle ja kauho kuivunut kvinoa pienissä erissä kattilaan tai korkeareunaiseen kasaripannuun (suunnilleen sen verran kerrallaan, että pohja peittyy). Pienen kokonsa ansiosta kvinoa lämpenee tosi nopeasti ja poksahtelun pitäisi alkaa suht pian.
• Sekoita kvinoaa taukoamatta, jotta se ei pala tai tartu toisiinsa kiinni.
• Paahdettu kvinoa on valmista, kun poksahtelevat äänet vaimenevat, ihan niin kuin popcorniakin valmistettaessa (kvinoasta ei lähde ihan yhtä kova ääni, mutta kuulet sen kyllä ihan varmasti!). Kippaa paahdettu kvinoa jäähtymään leivinpaperin päälle.
• Toista sama niin kauan, että kaikki huuhdeltu ja kuivattu kvinoa on käytetty pannun kautta.

Säilytä jäähtynyt, paahdettu kvinoa Minigrip- pussissa tai tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

 

❤️: Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä 😘

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Täydellisen granolan valmistus:
https://lavidafresca.com/taydellisen-granolan-valmistus/

Vihreä Mojito Smoothie:
https://lavidafresca.com/vihrea-mojito-smoothie/

Suklaiset energiapatukat:
https://lavidafresca.com/suklaiset-energiapatukat/

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *