Näin parannat vastustuskykyäsi luonnollisesti

This blog post is available in the following languages:

 

Moni teistä ehkä jo huomasikin, että piipahdin Suomessa viime viikonloppuna juhlimassa rakkaan ystäväni häitä. Ihanat häät, paljon ystäviä, naurua, hyvää ruokaa ja tanssimista, joten aika täydellinen pikavisiitti sanoisin. En voinut kuitenkaan olla huomaamatta, miten moni valitteli Suomi-reissun aikana vuotavia neniä ja flunssia, jotka olivat rantautuneet syksyn viileiden säiden myötä.

Joten siitäpä sainkin idean tähän postaukseen! On nimittäin useita pikkukikkoja, joiden avulla voit vahvistaa vastustuskykyäsi luonnollisesti ja näyttää pitkää nenää kaikille ympärillä pörrääville pöpöille. Tai ainakin suurimmalle osalle niistä ja ihan vaan pitämällä hyvää huolta omasta kehostasi ilman sen suurempia ja ihmeellisempiä superhyperlisäravinteita. Tässä minun hyväksi kokemani keinot listattuina:

 

Kiinnitä huomiota ruokavalioon. Hyvän ja ravitsevan ruokavalion merkitystä ei tulisi koskaan aliarvioida, kun puhutaan elimistön vastustuskyvystä, ja siitä miten vahvistaa sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäämällä tiettyjä ruokia lautasellesi päivittäin voit auttaa pitämään vastustuskyvyn huippukunnossa. Syö esimerkiksi mahdollisimman paljon tummanvihreitä lehtivihanneksia, kasviksia, hedelmiä, rasvaista kalaa, pähkinöitä ja siemeniä, jotka tarjoavat kehollesi juuri niitä ravinteita, joita immuunipuolustusjärjestelmäsi tarvitsee. Lue lisää flunssaa torjuvista ruoka-aineista tästä.

Juo reippaasti vettä. Vesi auttaa kaikkia kehotoimintojasi toimimaan mahdollisimman tehokkaasti, sillä se avustaa kuljettamaan solujen tarvitsemaa happea. Samanaikaisesti vesi puhdistaa ja huuhtoo kehosta ulos haitallisia toksiineja, joten sitä juomalla toksiinit eivät pääse kertymään kehoosi ja vaikuttamaan vastustuskykyysi negatiivisesti.

 

 

Nuku riittävästi ja muista rentoutua. Niin yksinkertaiselta kuin se saattaakin kuulostaakin, niin stressaantunut olo ja riittämättömät yöunet saattavat olla syy heikentyneeseen vastustuskykyyn ja koko ajan toistuviin sairastelujaksoihin. Molemmat näistä lisäävät kortisoli-hormonin tuotantoa ja pitkään jatkuneet korkeat kortisolitasot heikentävät tehokkaasti kehon luonnollista vastustuskykyä. Joten tänään, kun arvot, että menisitkö jo nukkumaan vai katsoisitko vielä yhden jakson suosikkisarjaasi, valitse ensimmäinen vaihtoehto!

 

Terveellisempi arki - uusi ryhmä Facebookissa!

Tervetuloa jakamaan vinkkejä ja linkkejä, omia tai muiden hyväksi todettuja reseptejä sekä treeniohjeita, joiden avulla meidän kaikkien on helpompi tavoitella sitä terveellisempää arkea ja elämäntyyliä.
Liity nyt

 

Harrasta liikuntaa säännöllisesti. Liikunta ja kaikki fyysinen aktiivisuus (kohtuullisella fyysisellä rasitustasolla) ovat erittäin tehokkaita keinoja flunssan loitolla pitämiseen, sillä ne lisäävät kehon omaa kykyä taistella sairauksia ja pöpöjä vastaan. Mutta muistathan kohtuuden, sillä ihan hullut megatreenit ilman lepopäiviä on yhdistetty suurentuneeseen todennäköisyyteen sairastua ympärillä velloviin infektioihin ja samalla loukkaantumisriski kasvaa.

Ulkoile auringossa. Lyhyesti selitettynä kehon D-vitamiinitasot vaikuttavat suotuisasti immuunipuolustusjärjestelmään ja auringonvalo on paras luonnollinen D-vitamiinin lähde. D-vitamiinin puute on yhdistetty lisääntyneeseen todennäköisyyteen sairastua helpommin, joten sikäli mikäli kun auringossa oleilu päivittäin ei ole mahdollista Suomen leveyspiireillä, on erittäin suositeltavaa ottaa D-vitamiini purkista. Ja hei, yksi syy lisää varata aurinkolomamatka keskelle sitä pimeintä talvea!

 

 

Hikoile pöpöt ulos saunassa. Et ole ehkä koskaan ajatellut, että sanominen on oikeastaan terveyden kannalta hyödyllistä. Monet virukset ja bakteerit eivät kestä korkeita lämpötiloja, joten saunominen vähän niin kuin pakottaa ne pois sinun kimpustasi. Infrapunasauna olisi se kaikkein tehokkain pöpöjen karkottaja, sillä se nostaa kehosi lämpötilan oikeisiin lukemiin, poistaa kehosta toksiineja, laskee verenpainetta ja vähentää stressiä, mutta myös se ihan perinteinen saunakin hoitaa homman, kunhan saunot säännöllisesti.

Extrat.
Nämä nyt ovat varmasti ihan itsestään selvyyksiä, mutta laitetaan ne nyt tähän varmuuden vuoksi: tupakointi ja liiallinen alkoholin käyttö aiheuttavat muutoksia immuunijärjestelmässä muuttamalla soluja ja molekyyleja kehossasi. Nämä pienet muutokset sitten vaikuttavat negatiivisesti kehosi kykyyn puolustautua infektioilta. Myös liikalihavuus voi aiheuttaa kroonisen tulehdustilan kehoon ja tämä aiheuttaa immuunijärjestelmän heikentymistä. Ja kädethän meistä jokainen muistaa pestä joka välissä, muistaahan!

 

Terveellisempää ja flunssatonta loppuvuotta,
Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Sitruunaveden terveyshyödyt top 6:
https://lavidafresca.com/sitruunaveden-terveyshyodyt-top-6/

Avokadot eivät tee sinusta lihavaa:
https://lavidafresca.com/avokadot-eivat-tee-sinusta-lihavaa/

Älä syö näitä ruokia illalla ja nukut paremmin:
https://lavidafresca.com/ala-syo-naita-ruokia-illalla-ja-nukut-paremmin/

1 Comment

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *