Näin löydät parhaat ravintolat Espanjassa

This blog post is available in the following languages:

 

 
Me ollaan asuttu kohta neljä vuotta Espanjassa ja näiden vuosien aikana on tullut reissattua suht paljon ja syötyä sadoissa hyvissä ravintoloissa. Mutta jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin aina näin ei ole ollut. Aika monta kertaa tuli valittua väärin ja pikkuhiljaa me sitten opittiin, että millä keinoin ne hyvät ravintolat oikein löytyy. Olitpa sitten missä päin Espanjaa tahansa.

Miehelläni on aina ollut erittäin selkeä näkemys ulkona syömisestä, etenkin jos ollaan reissussa ja uudessa paikassa. Miksi tyytyä johonkin keskinkertaiseen, kun voit syödä sen sijaan jotain erittäin herkullista? Ja tuohon nyt on aika vaikea väittää vastaan! Joten aina kun tiedossa on joku reissu, me käytetään aika paljonkin aikaa uuden kohteen ravintolatarjontaan tutustumiseen, jotta ne parhaimmat vaihtoehdot olisi jo etukäteen selvillä.

Yleensä me käytetään kahta puhelinsovellusta ravintoloiden läpikäymiseen niin, että molemmat listaa omat suosikkinsa ja listat sitten jaetaan keskenämme. Ja sitten juuri ennen reissua näiltä listoilta valitaan vaihtoehdot seuraaville päiville. Ensimmäinen yksinkertainen syy näin toimimiselle on välttää kaikkea ylimääräistä stressiä itse reissussa ja toinen merkittävä syy on se, että suosituimpiin paikkoihin pitää aina tehdä pöytävaraus etukäteen. Pöytävaraus on ehdoton erityisesti silloin, kun kuumin sesonki on käynnissä tai olet viikonloppuna jossain Espanjan suurimmista kaupungeista, kuten Madrid, Barcelona, Sevilla, Valencia, Malaga, jne.

 

 

 

 

Minulta usein kysytään, että miten Espanjasta oikein löytää hyvää ruokaa ja miten valita se oikea ravintola, joten tässä lyhyesti, että miten me se valinta oikein tehdään:

 

1. El Tenedor & TripAdvisor

Nämä kaksi sovellusta kannattaa ehdottomasti ladata puhelimeen. TripAdvisor on erittäin suosittu reissaajien keskuudessa ja olisikin varsinainen ihme, jos et siitä ole jo kuullut.

Mutta tämä toinen sovellus, joka ei vielä ole löytänyt tietänsä turistien suosioon, on nimeltään ”El Tenedor” (löytyy myös englanninkielinen versio ”The Fork”), joka siis tarkoittaa suomennettuna haarukkaa. Tämä sovellus on paikallisten keskuudessa ehdottomasti suositumpi ravintolasovellus, kuin TripAdvisor ja siksi myös meidän suosikki. Mutta mistä syystä? Noh, monelle turistille näyttää riittävän, että paikasta saa ison, kylmän oluen ja hot wingsejä, jotta arvosanaksi paukahtaa viisi tähteä. Paikallisille tämä ei vielä ihan riitä, vaan ravintolan on tarjottava jotain hieman enemmän. Toinen iso plussa on se, että paikalliset useimmiten osaavat kiertää kaukaa ne pahimmat turistirysät ja näin ne todella hyvät ravintolat nousevat paremmin esiin.

”El Tenedor”-sovelluksen kautta on myös tosi helppo tehdä pöytävaraus, kätevästi omalla puhelimella. Ainoa miinuspuoli tässä on se, että suurimmissa turistikohteissa, kuten Aurinkorannikolla, tämä sovellus ei toimi ihan yhtä hyvin ja TripAdvisor on parempi valinta. Mutta mikäli vierailet isommissa kaupungeissa, kuten Valencia, Sevilla, Madrid tai pienemmissä paikoissa, kuten Segovia, Toledo, Cadiz, Huelva, jne., joihin eksyneet turistit itse asiassa ovat usein espanjalaisia, on ”El Tenedor” ehdottomasti toimivin.

Kun olet löytänyt mieleisesi ravintolan ja olet valmis tekemään varauksen, voit tehdä vielä yhden asian. Avaa Google Maps esim. puhelimestasi ja etsi kyseinen ravintola sieltä. Todennäköisesti löydät vielä kymmeniä ellei satoja arvosteluja ja kuvia, joiden avulla pystyt vielä varmistua valinnastasi. Google on kasvattanut suosiotaan viimeisten vuosien aikana myös arvosteluissa ja useat jättävätkin tänä päivänä sinne kommenttinsa.

 

 

 

 
2. Lue arvostelut huolella

Tämä nyt on aika itsestään selvyys, mutta arvosteluista saa tosi paljon irti, kun ne lukee ajatuksella läpi. Aika usein löydät ravintolan, joka on saanut tosi hyviä arvosteluita, mutta siinä kohtaa, kun alat lukea niitä tarkemmin huomaatkin, että arvostelut koskevat oikeastaan kaikkea muuta kuin sitä itse ruokaa. Mikä on tietenkin ihan ok, jos etsit mukavaa chillailupaikkaa, jonne mennä drinkille tai parille, mutta harhaanjohtavaa silloin, kun suunnittelet illallista.

Muista kiinnittää huomiota myös arvosteluiden päivämääriin. Ravintolabisneksessä muutoksia tapahtuu säännöllisesti ja tästä syystä onkin tärkeää tarkistaa, että edelliset hyvät arvostelut on annettu viime viikolla eikä viime vuonna.

 

 

 

 
3. Kuvat kertovat kaiken!

Kaikkein tärkein kohta ravintolaa valitessa ja yksi syy, miksi meidän valinnat harvemmin enää menee metsään. Me ei siis ainoastaan lueta kirjoitettuja arvosteluita, vaan syynätään ladatut kuvat tarkkaan läpi ja niillä on meille itse asiassa suurempi painoarvo kuin itse arvosteluilla. Espanjassa erityisesti paikalliset tuppaavat tykkäämään perinteisestä espanjalaisesta ruoasta, mikä tarkoittaa useimmiten enemmän ja vähemmän friteerattuja ruoka-aineita ja ne taas ei yleensä kutkuta meidän makuhermoja. Ruoka-annoskuvien perusteella on sitten helppoa ja nopeeta valita meille sopiva paikka ja saadaan todennäköisemmin sen tyyppistä ruokaa, mistä oikeasti tykätään.

 

 
Vinkki: Muistathan pöytävarauksen! Kuten jo ylempänä mainitsin, niin suosituimmat ravintolat tuppaavat olemaan täpötäysiä, joten niihin kannattaa tehdä pöytävaraus vähintään päivää aiemmin. Joskus varaus menee läpi vielä samana aamuna, mutta jos illalla ajattelit vain kävellä sisään ravintolaan, niin vastassasi on suurella todennäköisyydellä vain iso pettymys.

 

Pro-vinkki: Muistathan aukioloajat! Espanjassa (lukuun ottamatta turistirysät) on aika tavallista, että hyvät ravintolat noudattavat normaaleita aukioloaikoja, mikä siis tarkoittaa sitä, että ravintolan keittiö on auki noin 13:00-16:30 sekä 20:30-23:30. Näiden aikojen ulkopuolella tarjolla on usein vain pieniä välipaloja sekä tietenkin aamiaista, mikäli ravintola avaa ovensa jo aamusta.

Vaikka itsestä nämä keittiöiden aukioloajat saattavat tuntua joskus hulluilta ja epäkäytännöllisiltä, niin ne on kuitenkin hyvä merkki siitä, että kyseessä saattaa olla kokeilemisen arvoinen paikka eikä mikään turha turistirysä.

 

Toivon, että näiden vinkkien avulla myös te lukijat löydätte parempia ravintoloita ja saatte yhtä hyviä kokemuksia espanjalaisista ravintoloista kuin mekin!

 

 
Pian aion muuten paljastaa meidän TOP 5 suosikkiravintolat Espanjassa. Teimme tuossa juuri pikaisen laskutoimituksen, jonka mukaan me ollaan syöty yli 200:ssa eri ravintolassa Espanjassa. TOP 5:n valinta ei siis ollut mikään helppo homma 😉 .

 

 
❤️: Sanna

 

 

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

7 Comments

  • Hyvä vinkki tuo paikallisten suosima appi. Toinen hyväksihavaittu on kysyä suosituksia muilta matkabloggaajilta. Miksi matkabloggaajilta, niin usein blogien perusteella voi vähän päätellä henkilön tyyliä, jolloin suositus osuu ehkä paremmin kohdalleen. Tripadvisoriin en juurikaan enää luota, siellä ihan surkeatkin paikat ovat saaneet hyviä arvioita.

    • Hei hyvä vinkki tuo matkabloggaajilta kysyminen! TripAdvisorissa on juurikin tuo ongelma, että ihmisten makumieltymykset eroaa niin paljon toisistaan, että meidänkin kohdalle on kyllä osunut ei-niin-onnistuneita-kokeiluita, vaikka arvostelut ovat muuta väittäneet… Siksipä kannattaakin käydä läpi ennemmin niitä kuvia, kuin kirjallisia arvosteluita 😉

  • Me (tai peremminkin mieheni) tehdään reissatessa yleensä hirveä määrä taustatyötä ravintoloiden eteen. Silti osuu niitä epäonnistuneitakin valintoja aina välillä, mutta sitä ei vain voi välittää. Tuota Forkia ei olla käytetty kuin satunnaisesti. Tiedätkö onko se yhtä lailla käytössä Portugalissakin kuin Espanjassa?

    • Kiva kuulla, että muutkin tekee huolellista taustatyötä! On edes hieman suurempi todennäköisyys onnistuneeseen ravintolakokemukseen ? ja näköjään toimii tuo Fork ihan yhtälailla myös Portugalissa!

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *