Muistathan rentoutua riittävän usein!

This blog post is available in the following languages:

 

Reeentoudu! Niin paljon helpommin sanottu kuin tehty. Myönnän olevani yksi heistä, jotka eivät osaa istua aloillaan mitään tekemättä, jos sellainen tilaisuus nyt kohdalle sattuisi. Hyvänä esimerkkinä poikamme päiväuniaika, jolloin keksin kyllä miljoona ja yksi juuri sillä silmän räpäyksellä hoidettavaa hommaa sen sijaan, että lepäisin hetken ja ottaisin aikaa itselleni. Tiedän, että se on typerää ja olisi varmasti koko perheen edun mukaista, että mamma olisi levänneempi ja rentoutuneempi!

Tosiasiahan on, että rentoutuminen on paljon muutakin kuin vain leppoisaa ajanvietettä. Tutkimusten mukaan rentoutumisella on erittäin suuri merkitys sekä psyykkiseen että fyysiseen hyvinvointiin. Ja ollakseni hieman tarkempi, niin rentoutumisella en tarkoita ainoastaan vaahtokylpyjä (kenellä on edes aikaa sellaisiin?!?), viinilasillisia ja tuoksukynttilöitä, vaikka ne kieltämättä kuulostavatkin houkuttelevilta ja rentouttavilta. Meillä kaikilla on ne omat keinomme rentoutua (lukeminen, kävelylenkit raikkaassa ulkoilmassa, musiikin kuuntelu, leipominen, joogaaminen, jne.), ne pitää vain etsiä ja nipistää niille hieman aikaa kaiken kiireen keskellä, mieluiten joka päivä.

Koska rentoutumisella on ehkä yksi kaikkein suurimmista vaikutuksista kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, halusin listata teille ne tärkeimmät terveyshyödyt. Ihan vain pieni muistilista sinulle ja minulle, jotta muistaisimme kaikki rentoutua ja nauttia ihan vaan siitä olemisesta näiden tulevien pyhien aikana ?.

Tämän postauksen kuvat on otettu kolme vuotta sitten Kuredu-saarella, Malediiveilla, paikassa jossa todella tunsin olevani rentoutunut ja vapaa kaikesta stressistä ❤️.

 

relax1

relax2

relax3

 

Kehosi rentoutuu. Et välttämättä konkreettisesti näe näitä pieniä muutoksia, mutta tulet taatusti huomaamaan ne pidemmällä aikavälillä. Rentoutuminen helpottaa sydämesi työtaakkaa hidastamalla sykettä ja alentamalla verenpainetta. Se hidastaa myös hengistystiheyttä, mikä puolestaan vähentää hapen tarvetta, lisää verenvirtausta lihaksiin ja vähentää niissä jännitystiloja. Rentoutunut mieli = rentoutunut keho!

Nukut paremmin. Nukkuminen on kivaa, mutta sen avulla myös varmistat, että näytät ne parhaat puolesi itsestäsi seuraavana päivänä. Rentoutuminen ennen nukkamaan menoa auttaa sinua nukahtamaan helpommin ja parantaa unenlaatua. Hyvien yöunien jälkeen sitä jaksaa taas puuhastella koko päivän energisenä.

 

relax4

relax5

relax6

 

Stressaat hieman vähemmän. Olet varmasti kuullut, että pieni stressi on vain hyvästä, suoriudut tehtävistä paremmin ja työskentelet kovemmin jne., mutta pitkäaikainen stressi puolestaan vaikuttaa negatiivisesti sekä mieleesi että kehoosi. Juuri sinulle sopivat rentoutumistekniikat auttavat nostamaan mielialaa sekä torjumaan masennusta. Tutkimusten mukaan mm. myös ihosi kärsii, mikäli et rentoudu säännöllisesti; stressi näyttäisi kiihdyttävän ihon öljyn tuotantoa, mikä tukkii ihohuokoset ja aiheuttaa pahimmassa tapauksessa aknea. Pitkään jatkunut stressi kiihdyttää myös ruokahalua lisäävän kortisolin tuotantoa, jonka seurauksena saatat kerätä vyötäröllesi aivan turhaan lisäpehmusteita. En siis tarkoita, että sinusta tulee lihava ja masentunut, mikäli et rentoudu, mutta ymmärsit varmasti pointin. Rentoutunut ja stressitön keho saa sinut voimaan paremmin!

Vältä flunssat. Tämä liittyy itse asiassa äskeiseen kohtaan. Tutkimukset ovat osoittaneet, että krooninen yli kuukauden, mutta alle kuusi kuukautta kestänyt stressitila tuplaa riskin, että saat flunssan riesaksesi. Välttääksesi kaikki ympärilläsi pyörivät flunssa- ja kuumepöpöt, vietä tänään rentouttava hetki. Edes lyhyt sellainen!

Sinusta tulee fiksumpi ja työskentelet tehokkaammin. No tämä nyt saattaa olla pientä yleistämistä, mutta totuus on, että rentoutuneena muistisi toimii paremmin ja sinun on helpompi keskittyä. Sinä olet tehokkaampi mitä tahansa sitten teetkin, ja pystyt antamaan sille kaikkesi. Minusta olisi hienoa, jos työnantajat ymmärtäisivät panostaa enemmän työntekijöiden rentoutumiseen ja lepoon. Se olisi taatusti niin sanottu win-win-tilanne!

Tee rentoutumisesta säännöllinen tapa ja teet itsellesi taatusti palveluksen pitkässä juoksussa!

 

❤️: Sanna

 

relax7

relax8

relax9

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *