Miksi valita Pilates Reformer-harjoittelu?

This blog post is available in the following languages:

 

Mitkä ovat Pilates Reformer-harjoittelun hyödyt ja miksi olen siihen ihan hurahtanut? Jäin tähän treenimuotoon ihan koukkuun joskus loppukeväästä ja olen käynyt tunneilla koko kesän ajan. Ja ilmeisesti Instagramin puolella jakamani kuvat ovat olleet niin koukuttavia ja/ tai huvittavia, että olen saanut paljon kysymyksiä liittyen tähän treenimuotoon. Joten tässä teille siis listattuna mielestäni merkittävimmän Pilates Reformer-harjoittelun hyödyt, ehkä ne selkiyttävät asioita hieman. Ja mikäli joku asia jäi vielä mietityttämään, niin sana on vapaa kommenttiboxin puolella!

 

Koko kehon treeni. Sillä väliin, kun se kaikkien tuntema, useimmiten lattialla maton päällä tapahtuva pilatestreeni keskittyy harjoittamaan keskivartaloa, corea, Pilates Reformer-laitteella tehty harjoitus laittaa koko kehon työskentelemään. Harjoittelun aikana jousivastukset säätelevät harjoituksen rankkuuden ja treenin aikana joudut nostamaan, työntämään, kannattelemaan ja venyttämään kehoasi. Jousien vastus (verrattavissa vapailla painoilla tehtäviin treeneihin) haastaa koko kehosi sitä kiinteyttäen ja antaen samalla lihaksille niiden kaipaamaan venytystä. Tapoja treenata on loputtomasti ja halutessasi voit keskittyä treenaamaan vaikkapa vain käsivarsia, jalkoja, pakaroita tai selkää, periaatteessa ihan koko kehoa.

 

 

Venyttää lihaksia ja auttaa pitämään kehon paremmassa asennossa. Olet ehkä saattanut kuulla, että Pilates-harjoitukset pidentävät lihaksia, mikä ei siis ihan sellaisenaan pidä paikkaansa. Totta kuitenkin on, että se saa aikaan illuusion pidemmästä olemuksesta, sillä harjoittelu vapauttaa kehon kireyksiä ja antaa lihaksille enemmän tilaa ts. lisää pituutta. Venytysten lisääminen treeneihin auttaa ennaltaehkäisemään vammoilta, kasvattaa liikelaajuuksia ja parantaa suorituskykyä. Reformer Pilates-harjoitukset venyttää lihaksiasi tehokkaasti kiertämällä ja kääntämällä sinua asentoihin, joista olet aiemmin voinut vain haaveilla, kiitos vastusjousien. Samanaikaisesti, kun kehosi tasapaino parantuu, asentosi muuttuu kehoystävällisempään suuntaan ja tasapainoisemmaksi. Itse olen huomannut tämän mm. siinä, miten tasapuolisemmin käytän kehon lihaksia sekä vasemmalla että oikealla puolella, ennen oikea puoli dominoi selvästi ja esimerkiksi hartioihin kehittyi helposti lihasjumeja.

Saa olon rauhalliseksi ja aivot virkeiksi. Oikeanlainen hengitystekniikka on iso osa Pilates Reformer-harjoittelua ja kun sen kunnolla hallitset, treenit todella rauhoittavat mielesi ja auttavat löytämään oikean rytmin. Ja siinä vaiheessa, kun keskityt haastavampiin liikkeisiin, sekä mielesi että kehosi on pysyttävä aktiivisina. Kuin huomaamattasi kehität molempien osa-alueiden suorituskykyä ja tehokkuutta askel askeleelta. Ja jos todella olet keskittynyt treeniin, ajatuksen juoksu on treenin jälkeen sujuvampaa, tunnet olosi stressittömämmäksi ja rentoutuneemmaksi.

 

 

Pienet ryhmäkoot. Ihan vaan jo Pilates Reformer-laitteen suurehkon koon vuoksi, ryhmäkoot pysyvät useimmiten alle kymmenessä treenaajassa. Movimiento Consciente pilatesstudiolla ryhmäkoko on maksimissaan kolme henkeä, joten ohjaajalta todella saa paljon ohjausta ja neuvoja koko tunnin ajan. Koulutettu ohjaaja neuvoo liikkeiden ja tekniikan kanssa läpi harjoitusten ja kannustaa venyttämään vielä sen muutaman sentin pidemmällä, kun itse olisin jo luovuttanut 😉 .

Se sopii kaikille. Laitteen monipuolisuuden ansiosta laite-pilates soveltuu kaikille kuntotasosta riippumatta ja koska harjoittelu on nivelystävällistä, sopii se erityisen hyvin myös kuntouttavaan harjoitteluun. Se on turvallinen tapa treenata ja pysyä aktiivisena läpi raskausajan sekä nykyisin suosittu vaihtoehto heidän keskuudessaan, jotka ovat aiemmin suunnanneet lähes automaattisesti kuntosalille tai lähimmälle lenkkipolulle (myönnän olevani yksi heistä!), ihan vaan vaihtelun ja rutiinien rikkomisen vuoksi. Kukapa ei haluaisi omakseen parempaa kehotietoisuutta, joka parantaa tekniikkaa ja vahvempia lihaksia, jotka auttavat liikkumaan tehokkaammin!

 

 

Ja hei, ethän unohda tätä alennuskoodia! Kaikki blogini lukijat saa -20% listahinnoista ostaessaan kolmen kuukauden passin heidän tunneille (voit valita joko yksi tai kaksi tuntia viikossa). Alennuksen saat mainitessasi koodin LA VIDA FRESCA ensimmäisellä kerralla ?. Ensimmäinen tutustumiskerta on aina ilmainen eikä se sido tai velvoita yhtään mihinkään. Joten jos haluat varata ensimmäisen tunnin tai tietää enemmän studiosta, löydät heidät netistä: www.movimientoconsciente.es tai voit myös lähettää heille viestiä email: info@movimientoconsciente.es. Instagramista heidät löytää nimellä @estudiomovimientoconsciente .

 

❤️: Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Kokeile jotain uutta:
https://lavidafresca.com/kokeile-jotain-uutta/

Movimiento Consciente jooga- ja pilatesstudio:
https://lavidafresca.com/movimiento-consciente-jooga-ja-pilatesstudio/

Kiinteyttävä 7 askeleen kotitreeni:
https://lavidafresca.com/kiinteyttava-7-askeleen-kotitreeni/

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *