Mikä minua liikuttaa?

This blog post is available in the following languages:

 

Se olisi toivepostauksen aika! Saan tosi usein viestejä lukijoiltani liittyen omiin liikuntatapoihin ja -tottumuksiin sekä niihin motivaation lähteisiin, jotka saa minut liikkeelle myös niinä päivinä, kun treenit ei kiinnostaisi tippaakaan. Yritin siis koota ajatukseni tähän tiivistetysti tämän hetkisestä tilanteesta. Ja tehdään nyt heti alkajaisiksi selväksi, että olen ihan oikeasti ihan perusliikkuja ja kaukana kaikista fitnessmirkuista, jotka oikeasti suhtautuvat treeneihin intohimoisesti ja treenaavat heille laaditun ohjelman mukaan. Minulle liikunta on ennemminkin elämäntyyli, se on osa minun ja meidän elämäntapaa. Jos oikein tiivistetysti vastaisin otsikon kysymykseen, niin vastaus olisi, että treenaan sen ihan mahtavan jälkifiiliksen vuoksi.

Tällä hetkellä käyn salilla tai Pilates Reformer- tunneilla (pienryhmä, jossa osallistujia max. 3), teen pikaisen kotitreenin tai pinkaisen lähipuistoon lenkille noin 4-5 kertaa viikossa. Yhden treenin kesto on jotain 30 ja 90 minuutin välillä enkä ole tehnyt itselleni mitään tiettyä jakoa treenien suhteen/ treenikalenteria, jota noudattaisin. Jossain välissä tykkäsin käydä tanssitunneilla ja spinningissä, mutta jostain syystä ne on nyt jääneet vähemmälle. Spinning-kengät voisin kyllä taas talven tullen kaivaa esiin! Joku saattaisi sanoa, että en treenaa mitenkään määrätietoisesti, mutta tällainen vähän vapaampi ote toimii itselleni juuri tässä hetkessä ja elämäntilanteessa parhaiten.

 

Teen vain sitä, mikä tuntuu hyvältä. Omat suosikkini ovat tällä hetkellä salitreenit (mieluiten yksin, musiikit korvilla), noin tunnin juoksulenkit sekä ne Pilates Reformer-pienryhmätunnit. En esimerkiksi ole pätkääkään kiinnostunut juoksukisoista, joten minulla ei ole mitään syytä juosta montaa tuntia putkeen treenimielessä, jollei nyt siltä satu tuntumaan. Treenin pitää olla jotain sellaista, josta todella nautin eikä mikään rangaistus esimerkiksi edellispäivän herkutteluista. Jos juoksu ei joku päivä huvita laisinkaan, saatan mennä ihan vaan nopeatempoiselle kävelylenkille. Itselle sopimattomia tai vaikka juuri sinua tylsistyttäviä lajeja on ihan turhaa edes pitää mukana treeniohjelmassa, sillä vaihtoehtoisia liikuntamuotoja on niin paljon erilaisia niin miksi tehdä jotain mistä ei tykkää!

 

 

Pattereiden latausta. Minulle treeniaika on sitä kuuluisaa omaa aikaa, jolloin minun ei tarvitse olla koko ajan valppaana ja voin keskittyä vain itseeni. Ja ihan vaan kaikille tiedoksi, että jos en moikkaa salilla tai lenkkipolun varrella, niin se johtuu ihan täysin siitä, etten ole sinua nähnyt! Olen nimittäin useamman kerran saanut huomautuksia, etten ole edes viitsinyt moikata, kun salilla ohi kävelin… Aidosti, oikeasti en siis vain näe nenääni pidemmälle, kun olen itsekseni treenaamassa enkä siis halua olla kenellekään epäkohtelias ❤️.

Totta kai on myös niitä päiviä, kun treenit ei huvita aluksi sitten yhtään, mutta ai että sitä maailmanvalloittaja- fiilistä sen treenin jälkeen. Ihan parasta! Olen taatusti paljon parempi, äiti, vaimo ja ystävä, kun olen päässyt hieman purkamaan ajatuksia päästäni. Ja se energia, mitä treeneistä saa on jotain ihan mahtavaa. Se on varmasti yksi suurimmista syistä lähteä liikkeelle niin huonoinakin päivinä.

 

Terveellisempi arki - uusi ryhmä Facebookissa!

Tervetuloa jakamaan vinkkejä ja linkkejä, omia tai muiden hyväksi todettuja reseptejä sekä treeniohjeita, joiden avulla meidän kaikkien on helpompi tavoitella sitä terveellisempää arkea ja elämäntyyliä.
Liity nyt

 

Ruoka liikuttaa minua. Yksinkertaistetusti: tykkään syödä hyvin ja paljon ja liikunta antaa minulle sitä kuuluisaa tasapainoa sekä pelivaraa. En halua asettaa itselleni mitään ruokarajoituksia ja kun liikun riittävästi, voin käytännössä syödä juuri sitä mitä mieleni tekee, totta kai pitäen kohtuuden mielessä. Yksinkertaista, mutta toimii hyvänä motivaattorina!

 

 

Koko kroppa toimii paremmin. Jo nopea kotitreeni vaikuttaa tehokkaasti aineenvaihduntaan ja kun liikun säännöllisesti, niin lihaksia ei ala kolottamaan ja nivelet pysyy vetreinä. Kai se on pakko tässä kohdin todeta, että vanhuus ei tule yksin ja että liike on lääke ?. Ja olisihan tämä koko kirjoitus nyt ihan täyttä sitä itseään, jos en mainitsisi ulkonäöllisiä seikkoja. Ilman muuta haluan näyttää paremmalta ja timmimmältä, kukapa ei haluaisi!

 

Ehkäpä tässä tärkeimmät minusta ja motivaattoreistani! Mikä sinua liikuttaa ja motivoi? Sana on vapaa kommenttikentässä ?.

 

❤️: Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Minun ruokafilosofiani:
https://lavidafresca.com/minun-ruokafilosofiani/

Ambronite: Suomalainen juotava ateriaratkaisu:
https://lavidafresca.com/ambronite-suomalainen-juotava-ateriaratkaisu/

Oletko aina nälkäinen? 8 syytä, jotka saattavat sen aiheuttaa:
https://lavidafresca.com/oletko-aina-nalkainen-8-syyta-jotka-saattavat-sen-aiheuttaa/

1 Comment

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *