Meidän TOP 5 suosikkiravintolat Espanjassa

This blog post is available in the following languages:

 

Jonkin aikaa sitten jaoin kanssanne meidän hyviksi koetut keinot niiden parhaiden ravintoloiden löytämiseen Espanjassa. Tuo kirjoitus sai itse asiassa alkunsa meidän Toledon reissun aikana, kun oltiin illallistamassa yhdessä suosikkiravintolassamme täällä Espanjassa. Yritettiin mieheni kanssa summata yhteen kaikki ravintolat, joissa ollaan syöty Espanjassa, keinot miten ne oikein löydettiin ja laittaa niitä jonkin laiseen paremmuusjärjestykseen. Tarkoituksena siis kerätä meidän oma TOP 5.

Karkean arvion mukaan näihin Espanja-vuosiin on mahtunut yli 200 eri ravintolaa lukuisissa kaupungeissa, kuten Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Granada, Malaga, Cadiz, Almeria, Huelva, Toledo, Segovia, Denia, Altea, Albir, Torrevieja, Los Alcazares, Cullera, Jaen, Almuñecar, Nerja, Torre Del Mar, Rota, Marbella, Benalmadena… Listaa voisi jatkaa vaikka ja kuinka.

Perusteellisen ja erittäin työlään harkinnan jälkeen nämä ovat meidän TOP 5 suosikkiravintolat Espanjassa sekalaisessa järjestyksessä, sillä niiden laittaminen paremmuusjärjestykseen oli täysi mahdottomuus. Ja nämä ei suinkaan ole mitään Michelin-tähdillä varustettuja ravintoloita, vaan ns. ”normaaleita” ravintoloita, joissa ruoka, palvelu, ilmapiiri ja hinta ovat aina olleet 10/10, silloin kun olemme niissä päässeet käymään.

 

Fabrica de la Harina (Toledo)

 

Kolmisen viikkoa sitten me vierailtiin tässä ravintolassa toisen kerran ja se oli yhtä täys kymppi, kuin mitä me muisteltiin. Tuoreet ja huippulaadukkaat raaka-aineet sekä uskomattoman maukkaat annokset, joista jokainen oli valmistettu huolella. Toledo on kaunis ja historiallinen kaupunki, ja tämä ravintola tekee siitä kyllä vielä paremman vierailukohteen.

Mitä syödä: Menua tutkiessasi huomaat hyvinkin nopeasti, että useimmista annoksista on mahdollista valita tapas-versio. Suosittelenkin käyttämään tämän mahdollisuuden hyväksi (mahdollisuus maistaa useampaa laatua 😉 ), ja valitsemaan muutaman eri tapas-annoksen, jos olet esimerkiksi kaksin syömässä. Tässä ravintolassa tapakset on poikkeuksellisen valtavia, ja kaksi tapasta per nassu on enemmän kuin riittävästi, mikäli haluat jaksaa syödä vielä jälkiruokaakin. Mikä on muuten oikein suositeltavaa, jälkkärit ovat olleet oikein herkullisia molemmilla kerroilla!

 

 

El Ochenta (Majadahonda, Madrid)

 

Tämä helmi sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä meidän kotoa, joten ollaan käyty siellä kymmeniä kertoja ja testattu varmaan kaikki, mitä listalta löytyy. Kaikki toimii täydellisesti: ympäristö, palvelu, ruoka, juomat… Siis oikeasti ihan kaikki!

Mitä syödä: Meidän kaikkien aikojen suosikki on heidän mustekalasalaatti (ensimmäinen kuvista). Itse asiassa se oli ensimmäinen annos, jota me El Ochentassa kokeiltiin ja se oli rakkautta ensihaarukallisesta. Usein tulee myös tilattua paahdettua artisokkaa, tonnikalatartaria ja burrata-salaattia. Mikäli olet lihan ystävä, on tämä paikka kuin tehty sinua varten ja kaikki heidän liha-annoksensa on myös kokeilemisen arvoisia.

 

 

Mo’s Gastrotapas (Nerja)

 

Paras ravintola meidän ”kakkoskodissa”. Ollaan syöty tässä ravintolassa lukuisia kertoja ja joka kerta se onnistuu meidät yllättämään. Ensinnäkin, ravintola sijaitsee erittäin piilossa perusasuintalojen keskellä ja sinun pitää todella tietää se, jotta sinne löytäisit. Toisekseen, sisustus on modernin omalaatuinen, ilmapiiri joka kerta tosi miellyttävä ja henkilökunta ihan superystävällisiä ja palvelualttiita. Annokset ovat kuin mitäkin luomuksia ja ai että niin maukkaita, joten eiköhän tässä ole jo riittävän hyvät syyt kokeilla tätä ravintolaa.

Mitä syödä: Suosittelen pitäytymään tapaksissa. Liitutaululta löytyy aina päivän erikoiset, niitä kannattaa yleensä kokeilla. Tilaa pöytä täyteen eri annoksia ja nauti! Ja niin, pöytävaraus etukäteen on aika must! Me emme ole ainoita, jotka ovat ihastuneet tähän paikkaan.

 

 

Xef Pirata (Altea)

 

Mikäli et ole koskaan käynyt Alteassa, sinulla ei ole mitään käsitystä Espanjan todellisesta kauneudesta. Ihan älyttömän hurmaava paikka! Mikäli joskus löydät itsesi Alteasta, on Xef Pirata tapas-baari ehdoton valinta. Tänne me suunnataan aina ensimmäiseksi syömään, kun Alteassa lomaillaan. Tai siis ei sinne niin vaan mennä, pöytävaraus kannattaa tehdä muutamaa päivää aiemmin, sillä paikka on pieni ja aina tosi suosittu.

Mitä syödä: Ei mitään väliä mitä listalta valitset, kaikki on aina ollut ihan älyttömän hyvää. Annokset eivät ole mitenkään suuria, mutta siksi niitä kutsutaankin tapaksiksi. Tilaa monta eri annosta ja herkuttele!

 

 

Bodega Biarritz 1881 (Barcelona)

 

Paikka, johon on päästävä joka kerta, kun ollaan Barcelonassa. Se sijaitsee ihan La Ramblan kupeessa, mikä arvelutti meitä suuresti ensivisiitillä. Ravintolat, jotka sijaitsevat ihan keskellä pahinta turistirysää kun eivät yleensä ole ihan niin hyviä, mitä arvostelut antavat olettaa. Mutta Bodega Biarritz 1881 on todellakin arvosteluidensa (TripAdvisorissa, El Tenedorissa tai Googlessa) veroinen tai ehkä jopa parempi!

Mitä syödä: Tässä pienessä ravintolassa kaikki tarjolla oleva ruoka on jo valmiiksi esillä tiskillä, joten ensikertalaisenkin on sieltä helppo valita omaa silmää ja makunystyröitä miellyttäviä annoksia. Joten ahda itsesi sisään (oikeasti käytä vähän kyynärpäätekniikkaa, ravintola on tosi ahdas!), valitse monta pientä annosta ja pidä hauskaa!

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä 😘

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Viikonloppu getaway Malagaan:
https://lavidafresca.com/viikonloppu-getaway-malagaan/

Viikonloppureissu Toledoon kuvina:
https://lavidafresca.com/viikonloppureissu-toledoon-kuvina/

La Isla de Valdecañas: Salainen paratiisi keskellä Espanjaa:
https://lavidafresca.com/la-isla-de-valdecanas-salainen-paratiisi-keskella-espanjaa/

1 Comment

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *