Lihottaako yhden illan herkuttelu?

This blog post is available in the following languages:

 

Suunnitteletko illanviettoa ystävien kanssa kera herkkujen ja kuohujuomien tai oletko ehkä menossa työn puolesta edustamaan illalliselle ravintolaan, jossa illan ruoka-annokset on valittu jo puolestasi? Normaalisti et ehkä edes miettisi tulevaa herkuttelua etukäteen, mutta kulman takana kurkkiva kesä pienen pienine uikkareineen saa mielesi ehkä levottomaksi tai jopa ahdistuneeksi. Mitä tapahtuu hyvin sujuneelle terveellisemmälle elämälle, painonpudotusproggikselle tai kesäkuntoon- projektille, kun et pysty noudattamaan sinulle tuttua ruokavaliota? Voit lopettaa stressaamisen oikeastaan jo tähän kohtaan, sillä yhden illan herkuttelu (ei edes överiherkuttelu!) ja elämästä nauttiminen eivät sinua lihota tai pilaa dieettiäsi!

 

Turhan monet tuntevat jonkin asteista syyllisyyttä ja epäonnistumisen kaltaisia fiiliksiä herkuttelua seuraavana päivänä, vaikka ilta esimerkiksi ystävien kanssa olisi ollut ihan superonnistunut ja nostanut muuten omia fiiliksiä ja arjessa jaksamista. Ja siis tässä kohtaa mennään mielestäni metsään, sillä yhden illan aikana et voi saada aikaan kovinkaan suurta saati pysyvää tuhoa olipa sitten kyse laihduttamisesta, pyrkimyksestä syödä paremmin tai kesäkunnon metsästyksestä. Et siis tuhoa dieettiäsi tai jo saavuttamiasi tuloksia herkuttelemalla ja juhlimalla silloin tällöin. Totta on, ettei vaa’alle kannata hypätä välttämättä heti seuraavana aamuna, sillä lukema on todennäköisesti normaalia suurempi nesteturvotuksesta johtuen. Tämä ns. ”extrapaino” kyllä katoaa muutaman seuraavan päivän aikana, kun palaat takaisin arkeen ja niihin tuttuihin terveellisempiin elämäntapoihin.

 

 

-25% kaikista Puhdas+ -tuotteista

Hyödynnä lukija-alennus, kun asioit Puhdas+ -verkkokaupassa: Saat koodilla ’lavida25’ 25%:n alennuksen koko tilauksestasi!
Ostoksille

 

Ja jotta kaikki edellä mainitsemani olisi jotenkin ehkä enemmän loogista, niin tässä hyvin pelkistetty esimerkki: Sanotaan, että olet ruumiinrakenteeltasi keskiverto henkilö, jonka päivittäinen, normaali kalorinkulutus on 2000kcal:n luokkaa. Lihoaksesi puoli kiloa eli 500g, tulisi sinun nostaa kalorinsaantiasi sen normaalin syömisen lisäksi kutakuinkin ainakin 3500 kcal:lla. Kaiken kaikkiaan sinun tulisi siis syödä tai juoda sen päivän aikana jotain 5000 ja 6000 kcal:n välillä ja se on jo suhteellisen fyysinen urakka. En usko, että kovin moni Jamppa tai Jaana tuota määrää saa itseensä upotettua, vaikka kuinka lähtisi juhlimaan. Totta kai, jos jatkat tällä samalla linjalla päiviä tai jopa viikkoja, on vastassasi ihan toisenlainen tarinan loppu.

 

 

Ja ennen kuin nyt kukaan ehtii asiasta sen enempää älähtämään, niin tarkoitukseni ei missään nimessä ole kannustaa ketään ylenpalttiseen herkutteluun tai kosteisiin illanistujaisiin, vaan ainoastaan muistuttaa, että yhden illan herkuttelu ja niistä arjen rutiineista poikkeaminen ei muuta ketään muodottomaksi tai vesitä saavuttamiasi tuloksia. Ei siis mitään syytä potea syyllisyyttä tai rankaista itseään millään tavalla. Pidä hauskaa ja nauti siitä, mitä ilta tuo tullessaan. Keskity kaikkiin niihin positiivisiin fiiliksiin ja aikaan ystävien tai työkavereiden kanssa.

 

❤️: Sanna

 

 
P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä 😘

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä kirjoitukset

Terveellinen elämäntyyli: Mitä se mielestäni oikeastaan on?

https://lavidafresca.com/terveellinen-elamantyyli-mita-se-mielestani-oikeastaan-on/

Helppoa painonhallintaa vähällä vaivalla:

https://lavidafresca.com/helppoa-painonhallintaa-vahalla-vaivalla/

Unohda nämä 8 laihdutusmyyttiä!

https://lavidafresca.com/unohda-nama-8-laihdutusmyyttia/

 

2 Comments

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *