Kun jalkapallo on elämääkin isompi asia: Miten ostaa liput fudispeleihin Madridissa?

This blog post is available in the following languages:

 

No niin, tulihan se tämäkin päivä nähtyä, kun blogiin tulee postaus jalkapallosta! Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään peliraportti, vaikka niissä peleissä onkin tullut ihan kiitettävästi käytyä, vaan ihan käytännön vinkkejä paljon himottujen lippujen ostoon. Saan usein kyselyitä liittyen lippujen ostoon Madridiin tulevilta jalkapallon ystäviltä, joten laitetaanpa kootusti nämä vinkit ja neuvot kaikille jakoon.

Kuvista ei varmasti jää kenellekään epäselväksi, että mitä joukkuetta meidän perhe kannattaa, joten pahoittelut jo heti kättelyssä kaikille Real Madrid-faneille. Yritän pitää vinkit kuitenkin mahdollisimman neutraaleina ja tasapuolisina, jotta niistä on iloa ihan yhtälailla kaikille faneille, joukkueesta huolimatta 😉 .

 

 

Jalkapallo on tunnetusti Madridissa ja ylipäänsä Espanjassa elämääkin tärkeämpi asia. Tällä kaudella (2018-2019) La Ligaa pelaa Madridista, monille tuttujen seurojen Real Madridin ja Atletico de Madridin lisäksi kolme muutakin joukkuetta: Getafe, Leganes ja Rayo Vallecano. Näin ollen on siis enemmän kuin todennäköistä, että jollakin on pelipäivä silloin, kun satut olemaan kaupungissa.

Liput peleihin kannattaa ostaa ihan joukkueiden omilta sivuilta. Sinne ne tulevat AINA ensiksi virallisesti myyntiin ja on todennäköisempää, että ylipäänsä saat liput peliin. Pystyt kyllä ostamaan lippuja jo kuukausia ennen ottelua eri näköisiltä sivustoilta netistä, mutta silloin niistä joutuu maksamaan huomattavasti ylihintaa. Isoimpienkin seurojen eli Realin ja Atleticon peleihin pääsee jo ihan muutamalla kympillä (nämä siis niitä kaikkein edullisimpia lippuja), jos ostat suoraan heidän sivuilta ja olet oikeaan aikaan liikkeellä.

 

Osta siis liput suoraan joukkueiden sivuilta:

Atletico de Madrid: http://www.atleticodemadrid.com/entradas

Real Madrid: https://www.realmadrid.com/entradas

Getafe CF: https://www.getafecf.com/Entradas

C.D. Leganes: https://www.cdleganes.com/entradas

Rayo Vallecano: http://www.rayovallecano.es/noticias  (Rayo Vallecanon otteluihin taitaa olla niin, että liput täytyy käydä ostamassa suoraan heidän stadionilta löytyvältä lippuluukulta. Heidän sivuilla olevaan ”noticias” eli uutiset kohtaan tulee ainakin tällä hetkellä aina tiedot tulevista otteluista, lipuista, hinnoista yms.)

 

 

Lippujen ostamisen suhteen kannattaa olla hereillä ja käydä katsomassa ko. joukkueen nettisivuja, sillä liput tulevat myyntiin vähän miten sattuu. Tällä kaudella esimerkiksi mieheni halusi mennä katsomaan Atleticon kauden ensimmäistä peliä Valenciaan, niin liput tulivat myyntiin vasta viikkoa ennen h-hetkeä kotijoukkueen eli Valencian kotisivuille. Ei ehkä se paras systeemi ja tapa myydä lippuja, ainakaan kaikkein heikkohermoisimmille, mutta näin se vaan toimii. Yleensä liput tulevat kuitenkin noin 2viikkoa – 2kk myyntiin ennen ottelua. Homman nimi oli ihan sama myös, kun ostimme lippuja paikallispeliin Real Madrid – Atletico de Madrid, joka pelattiin siis Real Madridin stadionilla Santiago Bernabeulla. Liput tulivat saman viikon maanantaina myyntiin ja peli pelattiin siis lauantaina. Voin kertoa, että oli kyllä kaikki mahdolliset linjat auki, jotta nuo paljon himoitut liput saatiin. Atleticon lipuista täytyy tosin mainita, että nyt näyttäisi olevan heillä ekaa kertaa kokeilussa hieman eri systeemi ja nyt voi esim. ostaa lippuja jo aina helmikuun puoleen väliin asti, kun tätä tekstiä kirjoittelen nyt siis marraskuun puolessa välissä. Helpottaa huomattavasti esim. vähän kauempaa tulevien matkajärjestelyjä, kun liput saa ostettua hyvissä ajoin.

Lippujen myynti menee myös käytännössä aina niin, että liput tulevat myyntiin ensiksi ko. seurojen jäsenille (niille joilla ei ole kausikorttia, mutta ovat jäseniä) ja sitten pari päivää sen jälkeen avautuu lippujen myynti myös kaikille muille. Joukkueiden lipunmyyntisivuilla kerrotaan näistä yleensä hyvin selkeästi, koska toki heidänkin tavoite on myydä mahdollisimman paljon lippuja peleihin ja harva seura myy stadioneitansa aina täyteen. Tosin esimerkiksi edellä mainittuun Real Madrid – Atletico de Madrid peliin tämäkin info tuli vasta noin pari viikkoa ennen kyseisen pelin ajankohtaa ja varmasti fani jos toinenkin alkoi jo olla kuin tulisilla hiilillä ja epävarma lippujen saannista…

Mestareiden liigan (Champions League) peleistä sellainen sivumaininta, että vaikka toisin saattaisi luulla, saa niihin yleensä suhteellisen hyvin myös lippuja. Tämä johtuu siitä, että seurat myyvät kahta eri kausikorttivaihtoehtoa, joista toinen kattaa vain La Ligan pelit ja toinen sitten ihan kaikki. Jonkun verran kausikorttilaisista ottaa sitten vain pelkän La Liga-paketin ja näin Mestareiden liigan peleihin vapautuu enemmän irtolippuja myyntiin, kuin perus La Ligan otteluihin. Ja toki mitä lähemmäksi loppukautta mennään ja mitä isompi peli alkaa jo olla (puolivälierä, semifinaali), niin lippujen suhteen saa kyllä olla jo todella hereillä.

 

Mikäs sitten avuksi, kun lippuja ei enää ole saatavilla tai näyttää, että ottelu on loppuunmyyty? Netistä löytyy jonkun verran sivustoja, joissa ihmiset kauppaavat ns. second hand -lippuja. Näistä yksi suosituimmista on www.viagogo.es . Sieltä mieheni sai ostettua muutama vuosi sitten liput Mestareiden liigan välierään Atletico Madrid – Bayern München, kun oli tarve useammalle lipulle. Kaikki meni hienosti ja liput tipahtivat käytännössä heti sähköpostiin ja ottelupäivänä toimivat aivan kuten pitikin. Ainoa miinus näissä ns. second hand -lipuissa on se, että ne on yleensä huomattavasti kalliimpia, kuin normaalireittejä ostetut ja kaikki varmaan ymmärtää miksi näin on.

 

Myös sellainen maininta, että vaikka ottelu näyttäisi olevan loppuunmyyty, niin kannattaa silti aina käydä vähän katsomassa, että josko lippuja olisi tullut myyntiin. Joukkueilla on nimittäin kausikorttilaisille palvelu, jonka kautta he voivat myydä oman paikkansa ko. peliin, mikäli eivät itse pääse paikalle ja näin nämä paikat tulevat joukkueiden sivuille myyntiin sitä mukaan, kun kausikorttilaiset niin tekevät.

 

Huom! Otathan huomioon, että useimmille stadioneille liput täytyy edelleen tulostaa sen jälkeen, kun olet ne vaikkapa sieltä netistä ostanut. Pdf:n saa helposti ladattua ja sen tulostus onnistuu vaikkapa hotellin respassa, jos olet jo kotitulostimen ulottumattomissa. Ihan vaan siis vinkkinä, ettei tule sitten yllätyksiä. Real Madrid taitaa olla tässä kohdin poikkeus, sillä he taas vaativat elektronisen (jos siis ostettu heidän sivuilta netistä) lipun eikä tulostettu käy. Tämäkin kyllä kerrotaan lippujen oston yhteydessä hyvin selkeästi, mutta fudishuumassa se saattaa mennä helposti ohi itse kultakin.

 

Lippujen ostoon siis,

Sanna

 

Tunnelmia parista tämän kauden ottelusta: Atletico vs. Borussia Dortmund (Champions League) ja Atletico vs. Athletic Bilbao (La Liga):

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Parhaat vinkit Madridiin osa 1: Liikkuminen, nähtävyydet &päiväreissut:
https://lavidafresca.com/parhaat-vinkit-madridiin-osa-1-liikkuminen-nahtavyydet-paivareissut/

Majadahondassa ollaan!
https://lavidafresca.com/majadahondassa-ollaan/

4 vuotta onnellista eloa Espanjassa:
https://lavidafresca.com/4-vuotta-onnellista-eloa-espanjassa/

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *