Kokeile jotain uutta!

This blog post is available in the following languages:

 

 
Moni meistä on tapojensa orja, mitä tulee treenaamiseen ja liikuntaan ylipäänsä. Tai ainakin minä olen! Osallistut samoille tutuille ryhmäliikuntatunneille, juokset lähes saman lenkin puiston ympäri kerta toisensa jälkeen ja käyt pelaamassa tennistä aina samalla vuorolla samojen ihmisten kanssa viikosta toiseen. Helppoa ja vaivatonta, eikö olekin!

Me kaikki viihdymme siellä omassa mukavuus- ja helppouskuplassamme vähän turhankin hyvin, mutta fakta on, että sekä keho että mieli kaipaavat vaihtelua aina silloin tällöin. Sain mahdollisuuden kokeilla Pilates Reformer-laiteharjoittelua Movimiento Consciente jooga- ja pilatesstudiolla täällä Madridissa ja pakko myöntää, että se yllätti minut ihan täysin! Löysin älyttömän paljon uusia lihaksia ja sellaista voimaa itsestäni, jonka olemassa olosta en ollut edes tietoinen. Jouduin myös ihan toden teolla keskittymään oikeaoppiseen hengittämiseen ja muistin taas vaihteeksi venyttelyn tärkeyden. Tunnista ja uusista löydöistä inspiroituneena listasin ylös syitä, miksi meidän kaikkien tulisi kokeilla useammin uusia asioita.

 

 
Kehitä itseäsi parempaan suuntaan. Uusien lajien ja aktiviteettien kokeilu on juuri sitä, mitä kehosi tarvitsee, mikäli haluat kehittää itseäsi, kasvattaa lihaksia tai kiinteytyä, päästä fyysisesti parempaan kuntoon ja välttää tylsistymisen treenaamista kohtaan. Treenirutiinien sekoittaminen tutusta ja turvallisesta haastaa tehokkaasti kehoasi ja pakottaa sen käyttämään eri lihaksia ja oppimaan uusia asioita. Ja ne seuraavana aamuna aralta tuntuvat lihakset ovat paras palkinto, minkä voit saada, sillä siitä tiedät, että kehosi on saanut uusia impulsseja ja sinä olet käyttänyt lihaksia, jotka ovat nukkuneet talviunta ehkä jo hieman pidempään!

Uuden lajin oppiminen on aina hyväksi aivoillesi. Olet ehkä pelannut tennistä tai treenannut kuntosalilla viimeiset 10 vuotta, ja osaisit vetää treenin läpi vaikka silmät suljettuina. Helppoa kyllä, mutta joku saattaisi sanoa, että tylsää ja haasteetonta. Useat tutkimukset ovat todistaneet, että liikunta on hyväksi myös aivojen hyvinvoinnin kannalta ja se parantaa kognitiivisia kykyjä. Näin ollen uuden lajin opettelu, joka haastaa sinut kokeilemaan rajojasi, voi auttaa tehostamaan aivojen toimintaa ja esimerkiksi ongelmanratkaisukykyä vielä vanhemmallakin iällä.

 

 

 

 
Löydä uudelleen liikunnan ilo. Siinä vaiheessa, kun jäät mieluummin sänkyyn torkuttamaan sen sijaan, että lähtisit lenkille tai suuntaisit salille, on ehdottomasti aika kokeilla jotain uutta. Meidän kaikkien on hyvä haastaa itseämme aina silloin tällöin, jottei tylsyys pääse iskemään. Urheilun ja ylipäänsä liikunnan tulisi olla jotain sellaista, jota odotat pääseväsi tekemään eikä pakkopullaa, jonka suoritat vain pois alta, koska tiedät sen olevan hyväksi! Uuden mielenkiintoisen ja viihdyttävän lajin löytäminen saattaa viedä hetken vaatia muutaman harha-askeleen, mutta jatka kokeiluja päättäväisesti, kunnes kohtaat sen oikean. Mitä enemmän ja erilaisempia lajeja harrastuksiisi kuuluu, sitä parempia tuloksia saavutat niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Ja plussana sinulla on vielä useammin hauskaa, kun pääset tekemään jotain, mistä todella nautit!

Haasta itsesi ja löydä uusia puolia itsestäsi. Kun kokeilet jotain itsellesi täysin uutta lajia ja pääset irtautumaan siitä Samoja asioita päivästä ja kerrasta toiseen-kehästä, saavutat samalla jotain vieläkin tärkeämpää. Ehkä kasvat henkisesti tai fyysisesti, tai huomaat itsessäsi uusia ominaisuuksia ja taitoja, joita et ole ennen osannut hyödyntää. Nuo saavutukset saavat aikaan onnistumisen tunteita ja vahvistavat luottamustasi kokeilla asioita, jotka ovat aiemmin saattaneet tuntua jopa mahdottomilta ja saavuttamattomissa olevilta. Ne saavat sinut tunteman olosi hyväksi ja ehkä pystyt hyödyntämään näitä uusia kykyjä ja puolia itsestäsi myös sen urheilukentän tai joogasalin ulkopuolella.

 

 

 

 
Laajenna sosiaalista piiriäsi ja tutustu uusiin ihmisiin. Kanssaliikkujat ja erityisesti hyvät kaverit ovat yksi parhaimmista keinoista, jotka auttavat sitoutumaan säännölliseen liikuntaan. Yhdessä liikkuminen on hauskempaa ja liikuntatreffit ovat sitä jotain, mitä odotat kerta toisensa perään yhtä innokkaasti. Uusien lajikokeilujen myötä sinulla on myös mahdollisuus tutustua saman henkisiin ihmisiin helpommin. Mikä onkaan helpompi tapa tehdä uusia ystäviä, kun muutat uudelle paikkakunnalle tai vaikkapa kokonaan uuteen maahan!

Mikäli haluat tietää enemmän studiosta, jossa kävin, löydät heidät netistä: www.movimientoconsciente.es tai voit myös lähettää heille viestiä (ymmärtävät hyvin myös englantia ) email: info@movimientoconsciente.es. Instagramista heidät löytää nimellä @estudiomovimientoconsciente .

 

❤️: Sanna

 

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

1 Comment

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *