Kesälomareissu osa 2: Lissabon

This blog post is available in the following languages:

 

Muutaman Cascaisissa vietetyn päivän jälkeen (voit lukea Kesälomareissu osa 1:n täältä) pakkasimme kamat taas autoon ja otimme suunnaksi Lissabonin ytimen. Ajomatka kesti ainoastaan ihanteelliset puoli tuntia ja koska olin kuullut paljon hyvää tai oikeastaan suoranaisia ylistystarinoita tästä Portugalin pääkaupungista, oli odotukset suuret.

 

 

Majoituttiin SANA Reno Hotelliin (lisätietoa hotellista löydät tästä), joka sijaitsi noin muutaman kilometrin päässä sieltä vilkkaimmasta ytimestä erittäin rauhallisella ja siistillä alueella. Hotellin lähistöltä löytyi useampia lasten leikkipaikkoja, jotka on aika must silloin, kun olet kaupunkilomalla superenergisen pikkuapinan kanssa!

Kyseinen hotelli oli oikein miellyttävä, klassisesti sisustettu ja toimiva kaikin puolin, aamiainen hyvä, ja mikä parasta, hotellin katolta löytyi uima-allas. Ei mitenkään erityisen iso yksilö eikä auringonottotuoleja ollut yhtään likaa, mutta ajoi asiansa oikein hyvin iltapäivisin sen jälkeen, kun oltiin kävelty kaupunkia ristiin rastiin koko päivä. Ja hei, altaalta löytyi puhelin, jolla pystyi soittamaan juomatilauksen hotellin respasta, jos ja kun kaipasi virkistystä ja nesteytystä. Aika mukava lisäpalvelu!

 

 

Noiden muutaman Lissabonissa vietetyn päivän aikana me käveltiin paljon, käytännössä ihan joka paikkaan (ei käynyt siis edes mielessä, että olisin lähtenyt aamulenkille tai etsimään paikallista kuntosalia reissun aikana!), juotiin viilentävät juomat yhdessä kahvilassa ja syötiin perinteiset vaniljakreemileivokset (pastel de nata) seuraavassa, ihasteltiin värikkäitä taloja ja historiallisia pytinkejä. Työnnettiin rattaita ympäri kaunista ja hyvin hoidettua, isoa puistoa samalla, kun poikamme nukkui päikkäreitä. Syötiin ja juotiin tosi hyvin, käytiin illallisella ystävien kanssa ja vietettiin laatuaikaa perheenä.

Niin ja joko tuli mainittua, että me käveltiin PALJON! Hotellia vastapäätä löytyi kyllä metroasema, joten helpommallakin pääsi niin halutessaan.

 

 

Mutta vastasiko Lissabon suuriin odotuksiini? Hmmm, en ole ihan varma… Ja siis älkää nyt käsittäkö väärin, Lissabonissa ei ollut mitään vikaa, mutta jotain jäi puuttumaan.

Lissabonin ydin oli kaunis kaikkine pastellitaloineen ja pikkukujineen (vaikkakin lähempää katsottuna kaikki alkoi olla aika huonossa kunnossa ja rapistuneita), mutta olen käynyt paikoissa, kuten nyt vaikkapa Cascais, jotka ovat valloittaneet sydämeni heti kättelyssä. Portugalilainen ruoka oli yksinkertaisia ja selkeitä makuja (saatiin suosituksia perinteisistä ravintoloista), mutta jälleen kerran, se oli ihan ok, muttei tajunnanräjäyttävää. Keskusta oli vierailijaystävällinen ja helppo ottaa haltuun ja olihan siinä nyt nuhjuisuudestaan huolimatta tietynlaista glamouria, mutta siltikään se ei yltänyt Euroopan suosikkikaupunkeihin omalla listallani.

Ehkä minun pitää ensi kerralla jättää ne matkarattaat kotiin ja kiivetä vieläkin korkeammalle mäkien päälle ja kokea se Lissabonin paljon puhuttu yöelämä ?.

 

❤️: Sanna

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Näin pysyt kunnossa lomalla ja reissatessa:
https://lavidafresca.com/nain-pysyt-kunnossa-lomalla-ja-reissatessa/

La Isla de Valdecañas: Salainen paratiisi keskellä Espanjaa:
https://lavidafresca.com/la-isla-de-valdecanas-salainen-paratiisi-keskella-espanjaa/

Viikonloppureissu Toledoon kuvina:
https://lavidafresca.com/viikonloppureissu-toledoon-kuvina/

2 Comments

  • Kävin Lissabonissa toukokuussa ja kaupunki on mielestäni kyllä tutustumisen arvoinen, mutta ei täyttänyt odotuksia, eikä yllä ainakaan TOP 5- listalleni lempikaupunkien suhteen. Toista oli Porto, sateesta huolimatta paljon viehättävämpi! Sinne olisi kiva palata joskus uudestaan.

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *