Kahden raaka-aineen suklaakakku

This blog post is available in the following languages:

Nyt liikutaan vaarallisilla vesillä! Tämä kakku on jotain niin tavallisesta poikkeavaa, että sinun on kokeiltava sitä, vaikka et voisi itseäsi leipuriksi kutsua. Tämä täyteläisen herkullinen suklaakakku valmistuu käden käänteessä ilman jauhoja tai lisättyä sokeria, ja voit tehdä siitä juuri niin terveellisen kuin haluat vaihtamalla käyttämääsi suklaata. Käytä maitosuklaata miedomman makuiseen kakkuun, tummaa suklaata saadaksesi intensiivisemmän maun, raakasuklaata terveellisempään versioon, sokeritonta tai maidotonta, mikäli ne ruokavalioosi paremmin soveltuvat. Sinä päätät ja kaikki variaatiot tulevat varmasti lyömään sinut ällikällä! Ja ai niin, kaikki maustetut suklaat tuovat tietenkin oman lisänsä; ehkä seuraavaksi kokeilenkin mintun tai kahvin makuista versiota 😛 .

En ole itse kehittänyt tätä reseptiä, mutta törmäsin lukuisiin vastaavanlaisiin resepteihin internetin ihmeellisessä maailmassa, kun etsin ohjetta jauhottomaan kakkuun. Raaka-aineiden määrät vaihtelivat jonkin verran, mutta ne kaikki sisälsivät ainoastaan suklaata ja kananmunia. Ajatus kahden raaka-aineen kakusta kummitteli kuitenkin päässäni niin kauan, että sain viimein aikaiseksi sitä kokeilla, ja uskokaa pois, tämä kakku on tullut jäädäkseen meidän perheeseen!

 

 
chocolate cake 1

piece of cake

 

 
Yhteen pieneen kakkuun tarvitset:
3 munaa
170 g suklaata valintasi mukaan

Tarjoile kakku suosikkipäällistesi kanssa, kokeile esimerkiksi marjoja, pähkinävoita, kermavaahtoa, jäätelö, mitä tahansa mielesi tekee

Tee näin:
• Esilämmitä uuni 170 asteeseen.
• Erottele munan keltuaiset valkuaisista (Vinkkivitonen: kylmennä munat jääkaapissa ennen erottelua, sillä kylmät keltuaiset pysyvät paremmin ehjinä kuin lämpimät, kun erottelet niitä valkuaisista!) ja vatkaa valkuaisista kova marenki-tyyppinen vaahto. Itse lisään aina pienen ripauksen suolaa vaahtoutumista helpottamaan, mutta se ei ole pakollista.
• Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää keltuaiset suklaan joukkoon ja vatkaa hyvin.
• Lisää suklaan joukkoon 1/3 valkuaisvaahdosta ja sekoita varoen. Lisää loput valkuaisvaahdosta seoksen joukkoon varovasti esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen.
• Vuoraa kakkuvuoka (itse käytin 15cm halkaisijaltaan) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
• Paista uunissa n 30-40 minuuttia, riippuen kakkusi paksuudesta, ja anna sen jäähtyä.

Kakku on herkullista heti tuoreeltaan, mutta jos annat sen odottaa seuraavaan päivään jääkaapissa, niin kosteus kakussa hieman lisääntyy ja maut tiivistyvät, ja sen on vielä herkullisempaa!

Nauti kakku lempparilisukkeidesi kanssa (itse käytin tällä kertaa kaurakermaa ja marjoja 😛 ) ja säilytä loput jääkaapissa.

 

 
chocolate cake 3

2 Comments

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *