Kaakao-tahinitryffelit

This blog post is available in the following languages:

Minulla sattui olemaan kaapissa yksinäinen tahini-purkki ja pikaisen googlauksen jälkeen, löysin itseni tekemästä näitä herkullisia ja toffeemaisia tryffeleitä. Näiden valmistus oli vaivatonta ja helppoa, ja ne saivat hyväksynnän jopa mieheltäni, vaikkakin hän totesi niiden näyttävän epäilyttäviltä!

Olet ehkä saattanut huomata, että useimmat terveellisemmät taateli- ja suklaaherkut sekä –välipalat sisältävät melkeinpä poikkeuksetta pähkinöitä tai pähkinävoita. Minulle se ei ole ongelmallista (rakastan yli kaiken pähkinöitä ja kaikkea niistä valmistettua!), mutta se saattaa olla pähkinäallergisille isokin päänvaiva. Minulta pyydetään usein juuri näitä pähkinättömiä reseptejä, joten tässä yksi sellainen olkaa hyvä 🙂 .

 

 

tahini truffles1

tahini truffles2

 

 


Ainekset n.10-20 tryffeliin:

14 Medjool-taatelia (Mikäli et löydä Medjool-taateleita, voit käyttää myös niitä pienempiä ja kuivempia, mutta suosittelen niiden liotusta ennen käyttöä, jotta ne vähän pehmenevät)
1 dl kaurahiutaleita (käytä tarvittaessa gluteenittomia, ja halutessasi kaurajauhoja)
2-3 rkl (raaka)kaakaojauhetta (laita raakakaakaojauhetta hieman vähemmän, sillä se on voimakkaamman makuista)
½ – 1 tl vaniljajauhetta (itse tykkään vaniljasta tosi paljon, joten laitoin koko lusikallisen)
ripaus suolaa
100g tahinia (mikäli et ole pähkinöille allerginen tai sinulla ei satu olemaan tahinia, voit yhtä hyvin käyttää pähkinävoita)

 

 Tee näin:
• Laita ensimmäiseksi kaurahiutaleet blenderiin ja anna koneen käydä niin kauan, että saat hiutaleista jauhoja. Mikäli käytät jo valmiita kaurajauhoja voit ohittaa tämän vaiheen.
• Lisää joukkoon kaikki loput kuiva-aineet.
• Poista taateleista kivet ja lisää ne blenderiin. Käynnistä kone ja anna sen käydä, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin keskenään ja massa on tarttuvaa. Voi olla, että blenderisi tarvitsee sekoituksen aikana pieniä taukoja, jotta se ei ylikuumene. Sammuta se siis aina hetkeksi ja kaavi samalla ylös nousseet ainekset takaisin massan sekaan.
• Lisää tahini massan joukkoon ja sekoita niin kauan, että massasta tulee paksua ja tarttuvaa. Sen pitäisi pysyä hyvin kasassa, kun painat sitä sormillasi yhteen.
• Laita leivinpaperi säilytysrasian pohjalle.
• Pyörittele massasta haluamasi kokoisia palloja käsin.
• Mikäli haluat, voit pyöritellä jokaisen pallon kaakaojauheessa tai seesamin siemenissä. Ripottele jauhe tai siemenet lautaselle, pyöräytä pallo niiden seassa ja tasoita pinta pyörittelemällä palloa vielä hetken käsissäsi, jotta saat tasaisemman pinna.
• Asettele pallot säilytysrasiaan ja laita ne jääkaappiin 60-90 minuutiksi (tai pakastimeen 30-60 minuutiksi), jotta ne jähmettyvät täysin ja maut tasoittuvat.

Tryffelit säilyvät jää kaapissa hyvinä noin 2 viikkoa ja pakastimessa 3 kuukautta.

 

 
Herkutteluterkuin,
Sanna ?

 

tahini truffles

 

 

Alkuperäisen reseptin löydät täältä:
https://www.bloglovin.com/blogs/veikea-verso-3357000/kaakao-tahinipalloset-4716663781

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️

1 Comment

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *