Juoksukammoisesta lenkkeilijäksi

This blog post is available in the following languages:

 

 
Minä en todellakaan ole aina rakastanut juoksemista. Vielä joitakin vuosia sitten, olin se henkilö, joka juoksi ainoastaan pakon edessä. Kun joku jahtasi perässä. En välittänyt terveyshyödyistä, jotka olisin säännöllisillä lenkeillä voinut saavuttaa (enemmän energiaa, parempi kunto, alhaisempi verenpaine, parempi aineenvaihdunta, laadultaan parempi yöuni, jne.), näin jotenkin vain ne huonot puolet. Mielestäni juokseminen oli tylsää, se sattui tai tuntui epämiellyttävältä enkä nähnyt minkäänlaisia tuloksia välittömästi lenkin jälkeen.

Menneisyydessä juoksin, koska minun oli pakko. Nykyään juoksen, koska minä halua!

running2

running3

 

 
Edellä olevasta huolimatta pakkasin kuitenkin joka kerta juoksulenkkarit mukaan, kun me lähdettiin reissuun ja nautin suunnattoman paljon lenkeistä loman aikana. Ehkä se oli lämmin sää tai uudet maisemat, mutta jokin sai minut juoksemaan lomilla. Ja vieläpä ihan vapaaehtoisesti. Ja mikä parasta, mielestäni juoksu ja lenkkeily oli ja on edelleen paras tapa tutustua uuteen kohteeseen. Huvi ja hyöty yhdistettynä 😉 .

Ja kyllä! Samaan aikaan kun nautiskelin aurinkoisesta lomasta, koin ensimmäisen kerran tämän kuuluisan Runner’s high-fiiliksen. Aiemmin olin pitänyt sitä vain urbaani legendana…

 

 
running4

 

 
Paljon on siis muuttunut vuosien kuluessa. Nykyisin me suunnitellaan mieheni kanssa päivät niin, että molemmat pääsee halutessaan lenkille viettämään omaa aikaa. Näin siis myös lomilla!

Nykyään, kun me asutaan lämpimässä ja aurinkoisessa paikassa, en luopuisi juoksulenkeistä mistään hinnasta! Päiväni alkaa parhaalla mahdollisella tavalla, mikäli voin hypätä juoksulenkkareihin suoraan sängystä ja suunnata läheisille lenkkipoluille. Rakastan myös juoksennella tyhjillä kaduilla samaan aikaan, kun muu kaupunki vasta heräilee ja aurinko nousee värjäten taivaan punaisen eri sävyihin. Lenkillä olen yksin ja saan olla ihan niiden omien ajatusteni kanssa. Se on sitä kuuluisaa omaa aikaa. Juoksu jotenkin selkiyttää ajatukset ja koenkin yleensä parhaimmat ahaa-elämykset juuri lenkillä ollessani. Se antaa myös ihan mielettömän paljon energiaa päivään ja vähentää stressiä ihan selvästi.

 

 
running5

 

 
Menneisyydessä juoksin, koska minun oli pakko. Nykyään juoksen, koska minä halua!

 

 
❤️: Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *