Joululoma kenguruiden maassa Länsi-Australian Perthissä

This blog post is available in the following languages:

 

Paras ystäväni on asunut Perthissä, Länsi-Australiassa nyt jo yli kahdeksan vuotta. Viimeksi olemme kyläilleet heidän luonaan mieheni kanssa tasan kuusi vuotta sitten ja nyt tuli viimein mahdollisuus suunnata Down Underiin uudemman kerran. Edellisellä kerralla vietimme lomaa ihan vain aikuisten kesken, mutta näiden kuluneiden vuosien aikana nuppiluku molemmissa perheissä on kasvanut ja nyt meitä on jo seitsemän. Ystävälläni kaksi ihanaa poikaa Henri ja Kai, ja meillä matkassa mukana tietenkin poikamme Luca.

Lomasuunnitelmat tehtiin siis tällä kertaa hieman eri tavalla, myös perheen pienimmät huomioon ottaen. Edellisellä kerralla me ajoimme mm. rannikkoa pitkin alas paikkaan nimeltään Denmark (kyllä, ihan niin kuin Tanskan englanninkielinen nimi). Siellä pysähdyimme useammassa eri paikassa, kuten Margaret River ja Bunburry. Road tripin lisäksi vietimme myös päivän Rottnest-saarella pyöräillen ja uimarannoista nauttien sekä vuodenvaihteen Melbournessa kaksin mieheni kanssa. Aika lailla oltiin siis menossa noiden viikkojen aikana.

Tällä kertaa suunnitelmissa oli ainoastaan pysytellä Perthissä, mikä saattaa ehkä kuulostaa vähän tylsältä, mutta se oli oikeastaan kaikkea muuta. Perth on itseasiassa Länsi-Australian osavaltion suurin kaupunki ja samalla sen pääkaupunki. Lisäksi se on neljänneksi suurin kaupunki väestöltään koko Australiassa kaikkine 2,022,044 asukkaineen, jotka asuvat Perthin alueella. Silmiini osui myös hauska fakta, jonka mukaan Perth on toiseksi eristynein yli miljoonan asukkaan kaupunki koko maailmassa. Sen lähin kaupunki, jossa on yli miljoona (tai 500 000) asukasta, on Adelaide, joka löytyy 2 104 km:n päästä

 

 

Ensimmäinen viikko Huntingdalessa

Tällä kertaa emme majoittuneet ystäväni luona, sillä halusimme välttää lasten 24/7 juoksu-riehumis-hulabaloon ja taatun hermojen menetyksen. Vuokrasimme siis asunnon Airbnb:n kautta Huntingdalesta, josta ajoi alle 10 minuuttia ystäväni kotiin. Tuohon kahden makkarin asuntoon kuului myös uima-allas, joten se sopi meidän lomailusuunnitelmiin erinomaisesti. Myös lähiympäristö oli oikein sopiva lapsiperheelle: kaikkialla oli todella siistiä ja rauhallista, ulko-ovelta pääsi suoraan lenkille ja ihan vieressä oli pari leikkipaikkaa, joihin päästiin purkamaan tuon meidän Duracell-pupun ylimääräiset energiat.

 

 

Ensimmäinen lomaviikko meni ohi kyllä ihan hujauksessa, sillä siihen osui perus lomamoodiin laskeutumisen lisäksi myös kummipoikani synttärijuhlat sekä kaikki joulunpyhät. Jouluaattoaamun me vietimme rannalla (kuinkas muutenkaan, kun se mahdollista kerran oli!) ja söimme aattoillallista ystäväni puolison vanhempien luona Willettonissa. Joulupäivänä lähdimme koko poppoo katsomaan Mundaring-patoa (Mundaring Weir), joka sijaitsee 39 kilometrin päässä Perthin keskustasta Darling Scarpissa, Perth Hillseillä. Tämä kaunis paikka oli erittäin vihreä ja todella erilainen verrattuna alueeseen, jossa majoituimme ja tarjosi mielettömät näkymät järven ja kansallispuiston yli. Grillaaminen puistoissa on oleellinen osa Perthiä ja sen kulttuuria, ja melkeinpä kaikkialta mihin menitkään löytyi vapaasti käytettävissä olevia kaasugrillejä, joten tottahan toki mekin pistettiin pystyyn grillipiknik kenguruiden keskelle.

 

 

Seuraava pysäkki: Perthin keskusta

Huntingdalessa vietetyn ensimmäisen viikon jälkeen me palautimme vuokra-auton ja suuntasimme kohti Perthin keskustaa. Edellisellä kerralla siellä tuli pyörähdettyä aika hätäisesti, joten oli kiva palata sinne ajan kanssa. Emme olleet oikeastaan tehneet mitään suuria suunnitelmia noiden päivien varalle, joten päivät kuluivat kuin huomaamatta katuja ristiin rastiin kävellen, jäätelöä syöden ja kylmiä juomia siemaillen. Taidettiin me muutamat turistinähtävyydetkin käydä katsomassa, joista mieleen jäivät erityisesti Elizabet Quay ja sen hulppea silta sekä Kings Park, josta oli esteettömät näkymät keskustaan. Sellaista rentoa ja ilman aikatauluja uuden paikan ihmettelyä siis, ihan niin kuin onnistuneella lomalla kuuluukin olla!

 

 

Keskustasta mieheni oli valinnut meille hotelliksi Crowne Plazan (klikkaamalla lisätietoa hotellista), joka oli kävelyetäisyyden päässä oikeastaan kaikkialta. Hotellilta löytyi myös kiva uima-allas, joka on aika must meille, kun lomalla ollaan. Kauniin vehreä Langley Park leikkipuistoineen sekä kaupungin ikoninen Swan-joki olivat aivan hotellin edessä, joten maisemat olivat todella miellyttävät hotellin keskeisestä sijainnistaan huolimatta. Hotellihuoneemme oli riittävän tilava, aamiainen hyvä ja hotellivieraille tarkoitettu kuntosali hyvin varusteltu, joten keskustassa olisi helposti voinut viettää päivän jos toisenkin enemmän!

 

 

Vuodenvaihde Scarboroughssa

Päivää ennen vuodenvaihdetta me pakkasimme taas kimpsut ja kampsut kasaan (siis en oikeasti ymmärrä, miten kolmella ihmisellä voi olla niin paljon tavaraa, vaikka mukaan ei pakattu muka yhtään mitään!) ja tilasimme Überin keskustasta Scarboroughun. Ja onneksi päädyimme juuri tuonne, sillä tuo Scarboroughssa vietetty aika nousi heittämällä meidän jokaisen suosikiksi kaikista joululoman kohteista. Majoituimme mukavasti rantakadulla olevassa Rendezvous-hotellissa (klikkaamalla lisätietoa hotellista), vietimme kaikki aamut Scarborough-rannalla ja sen tosi kivalla leikkipaikalla, löysimme mieluisia ravintoloita ja ihastuimme tähän paikkaan ihan totaalisesti.

Scarboroughsta onkin sitten niin paljon kerrottavaa, että aion kirjoittaa teille siitä ihan erillisen postauksen tässä piakkoin.

 

 

Viimeinen pysäkki: Fremantle

Viimeisen osan lomasta me vietimme Fremantlessa, joka on maineikas satamakaupunki Swan-joen suulla. Edellisellä reissulla kävimme siellä ainoastaan yhtenä iltana, joten oli mukavaa palata sinne ilman kiirettä ja valoisaan aikaan. Fremantle oli mielenkiintoinen sekoitus kalastusvenesatamaa, Villi Länsi-tyyppistä arkkitehtuuria, luksusasuntoja joen varressa, pienpanimoiden käsintehtyjä oluita, vegaanisia ja superfood-annoksia tarjoavia kahviloita sekä ravintoloita (toivat kivaa vastapainoa kaikille niille fish & chips- ja burgeriravintoloille) sekä rentoutta huokuvia ihmisiä. Jostain syystä koin, että tämä paikka oli tosi mielenkiintoinen ja kiehtova. Kulman takaa löytyi aina jotain yllättävää, kuten pieni City beach, jossa pystyit nautiskelemaan ravintolatarjonnasta biksuissa aurinkotuoleista käsin tai espanjalaisia churroja kaikilla mahdollisilla höysteillä tarjoileva herkkukahvila.

 

 

Mieheni oli vuokrannut meille asunnon Airbnb:n kautta ja sen sijainti oli taas oikein passeli meille. Paljon kahviloita ja ravintoloita lähietäisyydellä, lyhyt matka lähimmälle rannalle sekä Fremantlen markkinat ihan vieressä. Markkinat olivat sellaiset jokaiselle jotain-tyyppiset (kaikkea taiteesta ja käsitöistä fudgeen sekä kosmetiikasta ruokakojuihin). Itse tykkään aina kierrellä markkinoilla ihmettelemässä ja maistelemassa kaikkia paikallisia erikoisuuksia, joten olin meistä kolmesta varmasti eniten innoissani viikonlopun markkinoista.

 

 

Tässä siis erittäin tiiviisti pakattuna tuo Australian reissu, joka piti sisällään aurinkoa ja rakkaita ihmisiä, tarkempaa tutustumista uusiin sekä jo entuudestaan tuttuihin kohteisiin, hyvää ruokaa, rentoa oleskelua ja nautiskelua sekä sitä kuuluisaa laatuaikaa perheen kesken. Kaikki matkustus ja pitkät lennot menivät todella hyvin myös perheen pienimmän osalta, vaikka olinkin varautunut totaaliseen romahdukseen jossain kohtaa 22-tuntia kestänyttä kahden lennon matkaa… Onnistuneesta akkujen latauksesta taitaa myös kieliä se, että jossain kohtaa lomaa en enää osannut edes kertoa, että mitä viikonpäivää juuri sillä hetkellä elettiin. Erittäin onnistunut loma sanoisin siis!

 

Ensi viikolla aion kirjoittaa enemmän Perthistä sekä jakaa kanssanne syitä, miksi matkustaa myös Länsi-Australiaan, joka ei reissaajilla yleensä ole ensimmäisenä matkasuunnitelmissa.

 

❤️: Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä 😘

 

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä kirjoitukset

Se parempi Kanaria:
https://lavidafresca.com/se-parempi-kanaria/

La Isla de Valdecañas: Salainen paratiisi keskellä Espanjaa:
https://lavidafresca.com/la-isla-de-valdecanas-salainen-paratiisi-keskella-espanjaa/

Syysreissu Ranskaan osa 1:
https://lavidafresca.com/syysreissu-ranskaan-osa1/

2 Comments

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *