Hasselpähkinäleipä

This blog post is available in the following languages:

 

Mikäli tuoreen leivän tuoksu saa pääsi pyörälle, on sinun ehdottomasti kokeiltava tätä reseptiä! Tämä hasselpähkinäleipä on ehdottomasti yksi parhaista leivistä, mitä kotikeittiömme uunistamme on koskaan ulos tullut, ja toivoisinkin voivani leipoa sitä vähintäänkin joka viikonloppu 😛 . Se omaa täydellisen rapsakan kuoren sisuksen ollessa kuitenkin pilvenpehmeä, ja arvaa mitä? Leivän valmistaminen ei vaadi minkäänlaisia taikinan alustustaitoja: ainekset ainoastaan sekoitetaan keskenään, kaadetaan vuokaan ja leipä on valmis paistettavaksi!

Tämä hasselpähkinäleipä on monen kokeilun ja useamman netistä löytyneen paljonkehutun pähkinäleipäreseptin yhdistämisen lopputulos. Vaatimuksina oli, että kaikki ainesosat on löydyttävä valmiiksi kotoa, ja itse leipomisen tulisi olla vaivatonta ja nopeaa. Noh, voit aina korvata kaurajauhot millä tahansa kaapistasi löytyvällä jauholla, ja vaihtaa pähkinät toisiin tai vaikka siemeniin, mikäli et voi tai halua käyttää pähkinöitä. Jogurtin voit aina korvata millä tahansa hapanmaitotuotteella, kuten vaikka piimällä. Suhteellisen ”anteeksiantava” resepti, sanoisinko!

 

hazelnut bread1

hazelnut bread2

 

Ainekset yhteen leipään:
5 dl kaurajauhoja (käytä tarvittaessa gluteenittomia)
1 ½ dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
½ dl hasselpähkinöitä pieniksi pilkottuina (tai mitä tahansa muita pähkinöitä tai siemeniä)
1 – 1 ½ tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3 ½ dl kreikkalaista jogurttia (käytin rasvatonta)

Tee näin:

• Voitele tai vuoraa leivinpaperilla leipävuoka (tai käytä silikonista) ja esilämmitä uuni 200°C.
• Sekoita hyvin keskenään kaikki kuivat ainekset, ja lisää kreikkalainen jogurtti. Sekoita nopeasti kaikki hyvin sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa!
• Kaada taikina leipävuokaan.
• Paista leipää uunin alimmalla tasolla n. 30-40 minuuttia, tai kunnes leivän pinta on kauniin ruskea eikä leivän keskelle työnnettyyn hammastikkuun tartu enää taikinaa.
• Anna leivän jäähtyä ennen kuin poistat sen leipävuoasta.
• Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä esimerkiksi pähkinävoin, avokaadon, tuorejuuston tai juustosiivun ja hillon kanssa, tai syö ihan sellaisenaan 😛 .

Leipä säilyy hyvin n. Viiden päivän ajan tiiviiseen rasiaan tai muovipussiin suljettuna. Voit myös hyvin pakastaa osan leivästä valmiina siivuina, jolloin nopea välipala paahtimen kautta käytettynä syntyy hetkessä!

 

hazelnut bread3

 

1 Comment

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *