Eroon iltanapostelusta näiden 9 keinon avulla

This blog post is available in the following languages:

”Päivät menevät hienosti ja syön fiksusti sekä terveellisesti, mutta jotain tapahtuu illan hämärtyessä ja aloitan napostelun. Muutama suklaapala keittiössä ja voileipä tai kaksi sohvan nurkassa, kun lapset on saatu nukkumaan. Ja tämä toistuu joka ilta!” Mikäli tämä kuulostaa tutulta, kannattaa sinun jatkaa lukemista!

Yleensä iltanapostelulla ei ole mitään tekemistä nälän kanssa. Se liittyy enemmänkin stressiin, tylsyyteen, liian rajoitettuun ja vähäkaloriseen ruokavalioon päivän aikana tai sitten se on ihan vaan tapa, jonka olet itse kehittänyt vuosien varrella. Se on jotain mitä teet, kun olet saanut päivän askareet hoidettua ja haluat ”palkita” itsesi. Tai ehkä tuo tapa on jo niin syvällä sinussa, ettet enää edes tajua tekeväsi sitä! Käsi sukeltaa sipsipussin sisään ja vie suuhusi muutaman sipsin, ja lasten ruokien rippeet ihan vaan kulkeutuvat suuhusi samalla, kun siivoat pöydän ruokailun jäljiltä. Olipa syy mikä tahansa, iltanapostelu lisää huomattavasti päivän kokonaiskalorinsaantiasi ja johtaa todennäköisesti painonnousuun pidemmällä aikavälillä.

 

 

 

 
Keräsin tähän parhaat vinkkini, joiden avulla pääset eroon iltanapostelusta

Suunnittele ateriat etukäteen. En tarkoita, että sinun tarvitsisi kirjoittaa päivän tai viikon jokainen ateria ja välipala jokaista kirsikkatomaattia ja pähkinää myöden ylös, mutta aterioiden ja niiden välipalojen etukäteen suunnittelu auttaa sinua tekemään parempia valintoja ja vähentää hetken mielijohteessa napattujen suklaapatukoiden ja kokouspullien syöntiä. Suunnittelun myötä syöt myös tasaisesti pitkin päivää eikä sinulla ole illalla enää mitään tarvetta napostella, sillä kehosi on saanut energiaa sopivin väliajoin koko päivän ajan.

Lisää proteiinia jokaiselle aterialle. Eri ruoka-aineilla on erilainen vaikutus ruokahaluusi ja proteiinin tiedetään pitävän sinut kylläisenä koko pidemmän aikaa. Proteiinin lisääminen jokaiselle aterialle voi vähentää iltaisin ilmaantuvia herkkuhimoja ja auttaa sinua vähentämään tarpeetonta napostelua. Myös kuitupitoiset ruoat auttavat sinua pysymään erossa herkuista.

Saatko ravitsemuksellisesti kaiken tarpeellisen? Ruoan määrällä ei ole mitään merkitystä, mikäli et saa riittävästi ja oikeanlaisia ravintoaineita. Tällöin kehosi lähettää nälkäsignaaleja, vaikka edellisestä ruokailusta ei olisi kulunut kuin hetki. Yritä syödä jokaisella aterialla riittävästi hyviä ja kuitupitoisia hiilihydraatteja, laadukasta proteiinia sekä hieman hyviä rasvoja. Terveellisten rasvojen puute sekä sokeristen ja hiilihydraattipitoisten ruokien, kuten leivosten ja suklaan, syöminen voi johtaa verensokerin romahtamiseen, joka puolestaan aiheuttaa nälän tunnetta ja tarvetta napostella iltasella.

Juo vettä. Suuri osa ihmisistä sekoittaa kehon lähettämät jano-signaalit nälkään ja turvautuvat välipaloihin, kun heidän kehonsa yrittää ainoastaan viestittää uhkaavasta nestehukasta. Juo runsaasti vettä pitkin päivää ja aina lasillinen, ennen kuin otat mitään pientä naposteltavaa. Olipa kyseessä sitten keksi tai karjalanpiirakka! Odota viidestä kymmeneen minuuttiin vesilasillisen jälkeen ja kuulostele, oletko todella nälkäinen ja sen suklaakeksin tarpeessa. Niinpä, näin minä ajattelinkin!

Älä osta herkkuja ja roskaruokaa kotiin. Mikäli sinulla ei ole niitä, et voi myöskään syödä niitä! Mikäli sinulla on tapana napostella lähinnä roskaruokaa, keksejä, jäätelö ja suklaata, älä edes tuo niitä kotiisi. Sinun ei tarvitse pitää kaapissa vierasvaraa, sillä ollaanpa rehellisiä; syöt ne joka tapauksessa itse ennen kuin kukaan ehtii edes tulla kylään ja sitten ostat vain uudet herkut kaappiin odottamaan. Kerta toisensa perään. Mikäli kätesi ulottuvilla ei ole epäterveellisiä herkkuja, on erittäin epätodennäköistä, että sorrut niihin ?. Tai sitten se ainakin tarkoittaa vaatteiden päälle kiskomista ja ulos lähtemistä, mikä on jo todennäköisesti liian vaivalloista ja luovutat… Porkkanatikut eivät ole sitä paitsi yhtään hullumpi vaihtoehto, mikäli ihan tosissasi TARVITSET jotain naposteltavaa ?.

 

 

 

Riko rutiinit. Telkkarin ääressä napostelu on yksi vaikeimmista tavoista päästä eroon ihmisille, jotka yrittävät laihduttaa tai päästä ylipäänsä napostelusta eroon. Mikäli mainoskatko normaalisti tarkoittaa sinulle visiittiä keittiöön, harhauta itseäsi ja mene vaikka kylppäriin pesemään hampaasi. Tai viikkaa pesusta tulleet pyykit tai käytä tuo aika venyttelyyn. Olen varma, että venyttelet kuitenkin ihan liian harvoin ?. Tee mitä tahansa, mikä pitää sinut poissa keittiöstä!

And when the commercial break is over, take up some activity that you can perform while watching television like knitting, or shuffling a deck of cards. Or continue that stretching ?.

Rentoudu. Ahdistus ja stressi ovat kaksi yleisintä syytä, miksi ihmiset syövät, vaikka eivät olisi nälkäisiä. Joko tiedostaen tai tiedostamattaan, mutta missään nimessä se ei ole hyväksi vyötärölinjoille. Ennen kuin suuntaat keittiöön, kokeile rentoutua meditaation, joogan tai hengitysharjoitusten avulla, sukella lämpimään kylpyyn tai tee kevyt treeni. Tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllisesti tehtyinä rentoutusharjoitukset voivat vähentää napostelua, kun sen aiheuttaja on stressi.

Pese hampaat tai pureskele purkkaa. Kaikki maistuu pahalta hampaiden pesun jälkeen, joten miksi pilata sitä raikasta mintun makua suussasi. Ja mikäli hampaasi todella tarvitsevat jotain työstettävää suuhun, nakkaa suuhun pala tai kaksi purkkaa!

Nuku riittävästi. Huonosti nukuttu yö voivat olla syy ylensyöntiin ja napostelun tarpeeseen seuraavana päivänä. Joten menepä tänään ajoissa nukkumaan ja nuku riittävän pitkät ja toivottavasti hyvälaatuiset yöunet!

 

 
PS. Täältä Madridista saa aivan liian helposti naposteltavaa myöhään illallakin, mikäli kotoa ei löydy mitään mieluista ?.

 

 
❤️: Sanna

 

 

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *