Bataattipaahtis

This blog post is available in the following languages:

Onko sinulla hakusessa dieettiystävällisempi vaihtoehto leivälle tai huomasitko leipälaatikon yllättäen ammottavan tyhjyyttään? Tiedän, että bataattipaahtikset ovat olleet varsinainen somehitti jo jonkin aikaa, mutta ihan siltä varalta, että ne ovat sinulta menneet ohi, halusin jakaa tämän reseptin kanssanne. Lyhyesti sanottuna sinun tarvitsee ainoastaan viipaloida bataatti, sujauttaa se paahtimeen (paahtaa se uudelleen ja mahdollisesti vielä kolmannenkin kerran), latoa sen päälle suosikki leivänpäällisesi ja voilà. Niin helppoa, mutta ahhh niin herkullista!

Ja miksi valita juuri bataatti? Se on huomattavasti ravinnepitoisempi kuin normileipä, ja täynnä beetakaroteenia (se muuntautuu A-vitamiiniksi kehossasi), joka on tärkeää hiuksille, iholle, näölle ja jolla on suuri vaikutus immuunipuolustusjärjestelmään. Ihan vain mainitakseni muutaman seikan. Bataatti on myös luontaisesti gluteeniton ja erittäin kuiturikas. Ja älä huoli, bataatti on maultaan sen verran mieto, että se sopii mainiosti ihan jokaisen leivänpäällissuosikkisi kanssa.

Oma suosikkiyhdistelmäni on syödä bataattipaahtikset pähkinävoin, banaanisiivujen ja kanelin kanssa, mutta sinä voit laittaa paahtiksen päälle juuri sitä mitä eniten himoitset. Ihan niin kuin söisit normipaahtista. Voita, tuorejuustoa, hilloa, munia, kinkkua, avokadoa, graavilohta… Ehkä hieman brie-juustoa ja sipaisu hunajaa? Valitse suolaista tai makeaa, tai jotain siltä väliltä; Vaihtoehtoja on loputtomasti!

 

 
sweet potato toast

sweet potato toast1

 

 
TÄSSÄ MUUTAMA PRO-VINKKI, KUN VALMISTAT BATAATTIPAAHTIKSIA:

• Valitse isohkoja pyöreämpiä bataatteja paahtiksien valmistamiseen, sillä niistä saat parempia siivuja, eikä tule niin paljon ruokahävikkiä kuin käytettäessä epämääräisen muotoisia tai käyriä yksilöitä.
• Bataattia ei tarvitse (eikä oikeastaan kannatakaan, mikäli haluaa säilyttää ravinteet) kuoria, mutta muistathan pestä sen huolellisesti. Itse tykkään syödä bataattipaahtikset kuorineen, sillä ne pysyvät paremmin kasassa.
• Viipaloi bataatti pystysuunnassa 0,5-1cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Itse suosin mahdollisimman ohuita viipaleita, sillä ne kypsyvät nopeammin paahtimessa. Mikäli tykkäät paksummista siivuista, niin sinun kannattaa pistellä bataattisiivut haarukalla ja käyttää ne mikron kautta (n 20-30 sekuntia) ennen paahtamista.
• Paahda viipaleet 2-4 kertaa paahtimessa. Mikäli siivu ei ole vielä kypsä tai saanut kauniin ruskeaa väriä pintaansa, voit huoletta laittaa sen uudelle kierrokselle.
• Mikäli siivut ovat niin pitkiä, että ne töröttävät ulos paahtimesta, tulee sinun kääntää ne paahtamisen puoli välissä toisin päin, jotta lopputulos olisi tasaisesti paahtunut siivu.
• Itse siivutan aina kokonaisen bataatin kerrallaan, vaikka söisinkin vain muutaman siivun. Laita ylimääräiset siivut muovipussiin tai tiiviiseen rasiaan ja säilytä niitä jääkaapissa. Siivut pysyvät hyvinä n. viikon verran ja ovat superkäteviä napata jääkaapista nälän yllättäessä 😛 .

 

 
sweet potato toast3

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *