Avokadot eivät tee sinusta lihavaa!

This blog post is available in the following languages:

 

Viime viikolla kirjoitin, että avokado on yksi omista leivänpäällissuosikeistani ja haluaisin tarkentaa tätä hieman enemmän. Kyllä, avokado sisältää suhteellisen paljon rasvaa ja kaloreita (puolikkaassa keskikokoisessa avokadossa on n. 140 kcal ja 14 g rasvaa), ja juuri tämän vuoksi moni jättää avokadot pois ruokavaliostaan. Ainakin silloin, kun yrittävät pudottaa painoaan. Ja mielestäni juuri tässä kohtaa mennään metsään, sillä avokado on yksi parhaimmista asioista, joita voit suuhusi laittaa, mikäli haluat ravita kehoasi maistuvalla tavalla. Ja mikä vielä parempaa, avokadot on käytännössä aina sesongissa, joten saat niitä ympäri vuoden!

Keräsin tähän mielestäni tärkeimpiä pointteja, joiden myötä avokadot tulisi nostaa arvoiseensa asemaan ja meidän jokaisen ruokalautaselle. Jotta saisit paremmin kiinni ajatuksestani, suosittelen sinua syömään avokadolla päällystettyä leipää tai vaikka siemennäkkäriä samalla, kun luet tätä kirjoitusta. Ripaus yrttisuolaa vielä päälle ja avot ?. Lupaan, että et tule pettymään!

Ravintotiheä herkku. Sen lisäksi, että avokado on mielestäni ihan järjettömän herkullista, se on myös varsinainen ravinnepommi. Jokainen avokado sisältää yli 14 mineraalia, 18 tarpeellista aminohappoa (proteiinia), B-vitamiinia (foolihappoa) sekä C- ja E-vitamiineja, epätavallisen suuren määrän antioksidantteja (öljyliukoisia karotenoideja), kaliumia (enemmän kuin banaanissa!), klorofyllia ja kuitua, ihan vain nostaakseni esiin muutaman näistä ravinteista.

Tehostaa ravinteiden imeytymistä. Vaikka söisitkin erittäin terveellisesti, niin se ei tarkoita sitä, että kehosi pystyisi hyödyntämään kaikkia sille tarjottuja ravinteita. Avokadot tehostavat näiden aineiden imeytymistä auttaen kehoasi hyödyntämään rasvaliukoisia ravinteita, kuten A-, D-, E-, ja K-vitamiineja paremmin. Sama pätee myös joihinkin antioksidantteihin, kuten alfa- ja beeta-karoteeneihin ja luteiiniin. Mitä jos herkuttelisit guacamolella ja salsalla tänä iltana?

Korvaa täydellisesti tietyt raaka-aineet. Avokado tuo ihanaa kermaisuutta ruoka-annoksiin, ja se korvaa terveellisesti ruokaa valmistettaessa esimerkiksi maidon, voin, kerman ja juuston. Olitpa sitten valmistamassa vegaanista, laktoositonta, gluteenitonta tai rasvatonta ruokaa (ja tässä kohdin tarkoitan niistä kovia rasvoja, mitä löytyy vaikkapa voista), on avokado vastaus myös näihin ruokavalioihin.

 

avocado1

 

Suojaa ihoa ja silmiä. Koska me asumme Espanjassa, pidän erityisen tärkeänä, että auringolta suojaudutaan oikeaoppisesti. Avokado sisältää kahta karotenoidia, jotka auttavat blokkaamaan noita auringon haitallisia UV-säteitä, suojaten samalla sekä silmiäsi että ihoasi.

Lopeta napostelu. Mikäli sinulla on tapana napostella pitkin päivää (kourallinen sipsejä siellä ja muutama keksi täällä), avokadot voivat olla ratkaisu kierteen lopettamiseen. Avokadon terveelliset rasvat yhdistettyinä kuituihin auttavat sinua pysymään kylläisenä pidempään ja vähentämään napostelun tarvetta.

Yritätkö pudottaa painoa? Syö rasvoja laihtuaksesi; kuka olisi uskonut? Tutkimusten mukaan avokadot voivat auttaa sinua laihtumaan ja säilyttämään terveellisen painon, sillä ne lisäävät kylläisyyden tunnetta. Rasva avokadoissa on laadultaan hyvää ja terveellistä, ja kehosi tarvitsee juuri sellaista toimiakseen kunnolla. Ne sisältävät myös öljyhappoa, joka aktivoi aivoissasi sen osan, joka välittää kehollesi viestin kylläisyydestä.

 

avocado2

 

Kokeile vaikka näitä reseptejä, jotta saat ujutettua enemmän terveellisiä avokadoja ruokavalioosi:

 

avocado3

 

Täytetyt avokadot uunissa: https://lavidafresca.com/fi/taytetyt-avokadot-uunissa/

 

spie1

 

Terveellisempi suolainen piirakka: https://lavidafresca.com/fi/terveellisempi-suolainen-piirakka/

 

chocolate mousse

 

Supernopea suklaa-avokadomousse: https://lavidafresca.com/fi/supernopea-suklaa-avokadomousse/

 

?: Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *