Älä skippaa lounastaukoa, mikäli haluat menestyä!

This blog post is available in the following languages:

Olet taatusti kuullut sanottavan, että aamupala on päivän tärkein ateria ja että illalla ei kannattaisi syödä kovin raskaasti, mikäli haluaa tukea omaa kokonaisvaltaista hyvinvointiaan mahdollisimman ideaalilla tavalla. Mutta entäs sitten lounas? Aika usein näkee, ettei lounastauolle laiteta minkäänlaista painoarvoa ja usein olen nähnyt, että se skipataan ihan täysin. Selityksinä perinteiset kiire, tuleva tenttiviikko, painonpudotusprojekti, kaloreiden säästäminen illemmaksi, työtaakka, jota yritetään purkaa myös sen lounaan kustannuksella, jne. Ja tässä kohtaa sitä mennäänkin sitten metsään oikein ryminällä. Sillä, että pidät kunnollisen lounastauon töiden tai opiskelun lomassa, on paljon sekä fyysisiä että psyykkisiä hyötyjä, unohtamatta työtehokkuutta. Annas kun avaan asiaa hieman enemmän.

  • Ensimmäinen kohta saattaa olla kaikille itsestäänselvyys, mutta sekä kehosi että erityisesti aivosi tarvitsevat tasaisella syötöllä energiaa ja ainoa keino pitää energiatasot tasaisina koko päivän ajan, on syödä. Hyvin yksinkertaista. Mikäli skippaat lounastauon ihan kokonaan, on loppupäivä todennäköisesti aika moisen sumuista ja suossa tarpomista. Vaikka siis olisi kuinka kiire ja määräajat paukkuisivat, niin laita sinne suuhun nyt edes jotain.

     

    Työskentelytehokkuuden kannalta parhaimpia valintoja ovat esimerkiksi kala, avokado, siemenet ja pähkinät, täysjyvätuotteet sekä mustikat, jotka kaikki antavat pitkäkestoista energiaa ja tukevat pään sisällä tapahtuvaa työskentelyä ilman sitä kuuluisaa iltapäivän nuupahdusta, jonka taatusti saat nopeista ns. höttöhiilihydraateista.
  • Lounaan syöminen on myös erittäin oleellista, mikäli tavoitteenasi on pudottaa painoa. Tutkimusten mukaan ihmiset, jotka jättävät lounaan syömättä epäonnistuvat todennäköisemmin painonpudotusprojektissaan tai mikä vielä pahempaa, keräävät lisäkiloja vyötärölleen pitkässä juoksussa. Ja tämä vain ja ainoastaan sen vuoksi, että he mitä todennäköisimmin syövät kulutukseensa nähden aivan liikaa illalla kompensoidakseen väliin jääneen lounaan. Epätasainen energiansaanti johtaa usein myös siihen, että kehosi hidastaa niitä ei niin tärkeintä toimintoja säästääkseen energiaa, jolloin mm. aineenvaihdunta ja ruoansulatusjärjestelmä hidastuvat. Näin ollen seuraavan kerran, kun pääset ruokalautasen äärelle, kehosi käsittelee ruokaa hitaammin ja kaikki nämä toiminnot yhdessä saattavat aiheuttaa sitä ei toivottua lihomista.

Liity launch listalle!

Uudet herkulliset Ambronite -tuotteet ovat pian saatavilla! Liity lanseerauslistalle ja pääset nauttimaan tarjouksista, eduista ja uusista tuotteista ensimmäisten joukossa!
Liity
  • Niin tärkeää kuin se itse lounaan syöminen onkin, niin ihan yhtä lailla tärkeää on sen itse tauon pitäminen. Jo ihan 15-20 minuutin kestoisen tauon on osoitettu auttavan säilyttämään tarvittava keskittymiskyky, työtehokkuus, motivaatio sekä riittävät energiatasot, jotta olisit parhaimmillasi koko työpäivän ajan. Se, että tarkistat saapuneet sähköpostit, käyt läpi tulevia tapaamisia tai To do- listaa samanaikaisesti kun tunget suuhusi surkeata lounaspatonkia puoli huomaamattasi, ei valitettavasti aja samaa asiaa kuin lounastauko. Sinä ja aivosi tarvitsette oikean hengähdystauon työskentelystä tai opiskelusta, jotta työtehot säilyisivät koko päivän ajan. Jätä työskentelytila hetkeksi, mene lounaalle vaikka kollegoidesi kanssa jos mahdollista, puhukaa jostain mikä ei liity töihin tai opiskeluun ja olet paras mahdollinen versio itsestäsi työtekijänä tai opiskelijana myös lounastauon jälkeenkin.
  • Ja viimeiseksi vielä nesteytys, älä unohda sitä! Se ei suoranaisesti liity lounaaseen, mutta riittämätön nesteytys yhdistettynä huonoon energiansaantiin ovat taattu tie ärtyneisyyteen ja huonotuulisuuteen, huonoon keskittymiseen ja ala-arvoiseen suoriutumiseen mitä pidemmälle päivä etenee. Joten älä tee tätä itsellesi tieten tahtoen!

Eiköhän tässä nyt ollut riittävästi syitä sen lounastauon pitämiseen vai mitä sanot?

❤️: Sanna

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä 😘

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Ne astetta paremmat viikonloppuherkut:

https://lavidafresca.com/ne-astetta-paremmat-viikonloppuherkut/

8 Yleistä ja täysin mahdollista syytä miksei paino putoa:

https://lavidafresca.com/8-yleista-ja-taysin-mahdollista-syyta-miksei-paino-putoa/

Helppoa painonhallintaa vähällä vaivalla:

https://lavidafresca.com/helppoa-painonhallintaa-vahalla-vaivalla/

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *