Älä jätä aamiaista syömättä säästääksesi kaloreita!

This blog post is available in the following languages:

 

Joulu on ihan pian täällä, mikä tarkoittaa useita pikkujouluja, illanistujaisia ja baari-iltoja ystävien kanssa sekä perhepäivällisiä lukuisine jouluherkkuineen. Ehkä myös alkoholiakin jonkin verran, mikä tunnetusti kasvattaa päivän kalorisaantia huimasti. Kaikki nämä laskettuina yhteen tarkoittaa todennäköisesti huomattavasti suurempaa kokonaiskalorimäärää, johon olet tottunut tai mitä kehosi tarvitsee voidakseen hyvin sekä toimiakseen asianmukaisella tavalla. Ajatus mahdollisista joulukiloista saattaa alkaa ahdistamaan ja mieleesi hiipii pikkuhiljaa idea aamupalan skippaamisesta ja ”kaloreiden säästämisestä” illan juhlintaa varten…

Itsehän rakastan aamupalaa ylitse kaiken enkä oikeastaan kykene toimimaan kunnolla ennen aamupalaa ja pelkkä ajatuskin kotoa lähtemisestä tyhjällä vatsalla saa minut huonolle tuulelle. Mutta ymmärrän kyllä tämän idean kaloreiden säästämisestä! Säästät kaloreita aamulla, jotta voit illalla herkutella huoletta ilman huonoa omaatuntoa. Lisäksi saat myös ehkä nukkua aamulla hieman pidempään, kun aikaa ei kulu aamiaisen valmistamiseen tai syömiseen 😉 .

Mutta ikävä kyllä ihmiskeho ei toimi niin yksinkertaisella tavalla ja jättämällä aamupalan väliin, saatat tehdä itsellesi jopa karhunpalveluksen. Erityisesti siinä tapauksessa, että olet aina syönyt aamupalaksi jotain ja kehosi tietyllä tavalla odottaa ravintoa, jotta se kykenee käynnistymään ja toimimaan sinun hyvinvointiasi edistävällä tavalla.

 

 

Keräsin tähän omasta mielestäni kolme tärkeintä syytä sisällyttää se aamupalan syöminen aamurutiineihin joka päivä. Jopa niinä päivinä, kun tiedossa on herkuttelua illemmalla 😉.

 

Käynnistää aineenvaihdunnan. Yön aikana kehosi aineenvaihdunta hidastuu luonnollisesti ja se tarvitsee aamulla energiaa eli aamupalan täyttääkseen energiavarastot ja kiihdyttääkseen aineenvaihdunnan taas normaalille tasolle. Tämän mekanismin avulla kehosi pystyy tuottamaan energiaa, jota tarvitset oikeastaan kaikkeen, mitä päivän aikana teet.

Edistää aivotyöskentelyä ja parantaa mielialaa. Aivosi ovat monimutkainen kokonaisuus, joka tarvitsee erinäisiä ravinteita toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla. Mikäli et anna sille, mitä se tarvitsee, saatat tuntea olosi sumuiseksi aina siihen saakka, kun päätät suuhusi jotain laittaa. Kunnollinen ravinteikas aamiainen auttaa parantamaan muistia ja mielialaa, keskittymiskykyä sekä kykyä huomioida asioita, ja mikäli olet suuntaamassa heti aamusta treenien pariin, se saattaa lisätä treenitehojasi sekä kiihdyttää kaloreiden kulutusta.

 

Terveellisempi arki - uusi ryhmä Facebookissa!

Tervetuloa jakamaan vinkkejä ja linkkejä, omia tai muiden hyväksi todettuja reseptejä sekä treeniohjeita, joiden avulla meidän kaikkien on helpompi tavoitella sitä terveellisempää arkea ja elämäntyyliä.
Liity nyt

 

Vältä ylensyöminen ja ahmiminen myöhemmin. Tasapainoisen aamupalan syöminen auttaa sinua pitämään kiinni fiksun kokoisista annoksista koko päivän ajan, kieltäytymään santsikierroksista sekä hillitsemään niitä ei-niin-toivottuja mielitekoja. Nämä mieliteot kohdistuvat useimmiten epäterveellisiin pika- ja höttöruokiin ja saatat päätyä nopeammin kuin huomaatkaan työpaikan kanttiiniin, tyhjentämään käytävällä olevaa välipala-automaattia (ja mukaasi tarttuu mitä todennäköisimmin suklaata, sipsejä tai suolapähkinöitä) tai lähimpään pikaruokaravintolaan. Omena, pähkinät tai porkkanatikut hummuksen kera eivät yleensä tässä kohdin kutkuta niitä makuhermoja, vaikka ne todellisuudessa kyllä poistaisivat sen epämääräisen sumuisen olon ihan samalla tavalla kuin himoitsemasi sokeri- ja rasvapommit… Mainittakoon nyt vielä, että sopusuhtaisten annosten syöminen pitkin päivää ei ole ainoastaan fiksu keino pudottaa painoa, vaan se on myös kaikkein tehokkain keino ylläpitää jo saavuttamasi, juuri sinulle sopiva paino.

Tutkijoiden mukaan henkilöt, jotka ovat pudottaneet painoa ja onnistuvat myös sen pitämään poissa, ovat juuri niitä, jotka syövät terveellisen ja tasapainoisen aamupalan joka päivä. Eikä yksi joulu tai joulukuu onnistu jo saavutettuja hyviä tuloksia oikeasti pilaamaan ?. Mikäli haluat säästää niitä kuuluisia kaloreita, niin tee se syömällä hieman kevyempiä aterioita pitkin päivää, mutta älä skippaa kokonaista ateriaa tai mikä vielä pahempaa, aterioita. Näin pidät aineenvaihduntasi käynnissä koko päivän ajan ja eikä kehollesi tule tarvetta ”säilöä” jokaista kaloria, jonka suuhusi myöhemmin illalla laitat. Pysyt myös taatusti paremmalla tuulella, kun olet kylläinen ja täynnä energiaa, lupaan sen!

 

❤️: Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Miten vältät jouluähkyn?
https://lavidafresca.com/miten-valtat-jouluahkyn/

Buffet-ravintoloiden selviyytymisopas:
https://lavidafresca.com/buffet-ravintoloiden-selviytymisopas/

Suussasulava bataattilaatikko:
https://lavidafresca.com/suussasulava-bataattilaatikko/

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *