8 yksinkertaista syytä juoda enemmän vettä

This blog post is available in the following languages:

 

 
Onko sinulla usein pää kipeä, vaivaako ummetus tai tunnetko olosi väsyneeksi? Näyttääkö ihosi samealta ja väsyneeltä tai aiheuttaako painon pudottaminen sinulle päänvaivaa? Mikäli vastasit kyllä johonkin edellä luetelluista ongelmista, saatat löytää ratkaisun pulmaan lasillisesta vettä.

Ihmiskeho koostuu 60%:sti vedestä, mikä tarkoittaa sitä, että keho todella tarvitsee vettä toimiakseen oikealla tavalla. On myös hyvä muistaa, ettei veden juominen ole ainoa keino nesteyttää kehoa, sillä myös nestepitoiset ruoka-aineet, kuten kurkku ja vesimeloni, toimivat yhtä lailla.

 

Listasin tähän muutaman mielestäni painavan syyn, miksi sitä vesipulloa kannattaa kantaa mukana, menitpä sitten mihin tahansa:

 

 
Vältä päänsärky. Kehon kuivuminen aiheuttaa muiden epämukavien oireiden lisäksi päänsärkyä, ja veden juominen auttaa ehkäisemään tai poistamaan jo ilmaantunutta jyskytystä päässäsi luonnollisella ja helpolla tavalla. Ensi kerralla, kun tunnet päänsäryn kolkuttelevan ohimollasi, kokeile juoda ensin iso lasillinen vettä, ennen kuin turvaudut lääkkeisiin.

Lisää tuotteliaisuuttasi. Koska aivot sisältävät runsaasti vettä, käy järkeen, että veden juominen tehostaa niiden toimintaa, auttaa sinua ajattelemaan selkeämmin, keskittymään ja pysymään valppaana. Mikäli haluat pysyä tuotteliaana koko työpäivän ajan, on sinun syytä muistaa tyhjentää se pöydän kulmalla nököttävä vesilasi useamman kerran päivässä.

 

 
water1

water2

water3

 

 
Helpota painonpudotusta. Unohda kaikki pikadieetit! Vedenjuominen tehostaa tutkitusti myös painonpudotusta ja auttaa säilyttämään jo saavutetun terveellisen painon. Yksinkertaisesti selitettynä vesi auttaa sinua syömään vähemmän (se täyttää vatsaasi, kun juot sitä ennen syömistä ja aterian aikana), vähentää näläntunnetta, kiihdyttää aineenvaihduntaa, poistaa kehosta kuona-aineita ja sisältää 0 kaloria.

Vältä huonotuulisuus. Kehon kuivuminen voi vaikuttaa suurestikin mielialaasi tehden sinusta alakuloisen, sillä kehosi yrittää taistella kuivumista vastaan. Ajattele selkeämmin, tunne olosi hyväksi ja iloiseksi juomalla vettä tasaisesti koko päivän ajan.

Menovettä lihaksille. Tiesitkö, että lihakset koostuvat 75% vedestä? Liikunta ja hikoilu ylipäänsä saa aikaan sen, että lihakset joutuvat luopumaan nestevarastoistaan ja kun varastot tyhjenevät liikaa, lihakset väsyvät ja menettävät voimansa. Joten ensi kerralla, kun tehot alkavat hiipua salilla, kokeile juoda hieman vettä ennen niitä viimeisiä toistoja.

 

 
water4

water5

 

 
Vältä lihaskrampit, nyrjähdykset ja nivelkivut. Riittävä nesteytys voi auttaa pitämään nivelet voideltuina ja paremmin toimivina, kun rustot pysyvät pehmeinä. Se auttaa myös säilyttämään lihasten elastisuuden, joten vältät todennäköisemmin krampit ja venähdykset.

Huuhtoo ulos myrkyt. Ruoansulatusjärjestelmä tarvitsee vettä toimiakseen kunnolla. Mikäli veden juonti jää päivän aikana liian vähäiseksi, kehosi ei pysty huuhtelemaan ulos (virtsan ja hien muodossa) keholle haitallisia tai jopa myrkyllisiä asioita. Niiden kerääntyminen kehoon aiheuttaa puolestaan lukuisia ongelmia. Vesi myös boostaa immuunipuolustusjärjestelmää!

Haluatko kauniin ja heleän ihon? Iho on kehosi suurin elin ja olen aika vakuuttunut, että haluat sen näyttävän raikkaalta ja heleältä. Veden juominen pitkin päivää parantaa ihon väriä ja kimmoisuutta (rakentamalla uusia soluja tasaisesti), kosteuttaa sitä, saa sen hehkumaan ja poistaa epäpuhtauksia, mikä minimoi kaiken maailman näppylöiden ja finnien todennäköisyyden.

 

 
water

water7

water8

 

 
Yllä olevien lisäksi vesi on täysin kaloritonta ja useimmiten helposti saatavissa. Ja mikäli kyllästyt sen makuun, voit aina maustaa veden limellä tai sitruunalla tai vaikkapa mintun lehdillä. Makuvaihtoehtoja on loputtomasti!

Aloita aamusi isolla lasillisella vettä ja toista sama noin puoli tuntia ennen jokaista ateriaa. Mikäli nautit kofeiinipitoisia juomia (alkoholista puhumattakaan!), kannattaa lisätä entisestään veden juontia. Kanna siis vesipulloa mukanasi menitpä sitten minne tahansa, se muistuttaa hyvin juomisen tärkeydestä!

 

 
❤️: Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

2 Comments

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *