5 erittäin pätevää syytä juoda enemmän vettä syksyllä ja talvella

This blog post is available in the following languages:

 

Olet taatusti kuullut vähintään sen tuhat ja yksi kertaa muistutuksia siitä, miten tärkeää veden juominen on terveytesi ja kokonaisvaltaisen hyvinvointisi kannalta, mutta tiedätkö todella, että miksi sitä vettä pitäisi kulautella alas kurkusta myös säiden viiletessä? Kylmä ja sateinen, ehkä jopa luminen sää eivät saa sinua janoiseksi samalla tavalla kuin kesähelteet ja silti sinun tulisi juoda sitä vettä tasaisesti pitkin päivää. Ja miksi siis näin? Noh, listasin tähän alle mielestäni ne tärkeimmät viisi syytä, että miksi sinunkin kannattaisi juoda sitä vettä juuri nyt eikä myöhemmin, vaikka sinusta ei siltä ehkä tuntuisikaan!

 

Niin ja samalla, kun luet läpi tätä kirjoitusta, niin suosittelen juomaan oikein ison lasillisen vettä. Lupaan, että kiität itseäsi myöhemmin!

 

Vältä salakavala nestehukka. Vaikka et tuntisikaan oloasi janoiseksi, se ei tarkoita, että kehosi olisi riittävän nesteytetty! Lämpötilojen laskiessa varmasti jokainen meistä lisää vaatekerroksia päällensä, kietoutuu illalla pörröiseen vilttiin ja kääntää pattereita lämpimämmälle. Tämä saattaa tuntua ihan mahtavalta idealta, sillä kaikki edellä mainitut pitää sinut lämpimänä ja olon mukavana, mutta mikäli et juo riittävästi vettä, kylmä ja kuiva ilma aiheuttavat todennäköisesti nestehukan.

Et ehkä hikoile syksyllä ja talvella samalla tavalla kuin kesähelteillä, mutta kehosi menettää kosteutta koko ajan muilla tavoin. Esimerkiksi kylmällä säällä ulkona voit nähdä, kuinka uloshengittämäsi ilma tiivistyy höyryksi ja juurikin tällöin kehostasi poistuu nestettä. Ja mitä se nestehukka sitten voi aiheuttaa? No esimerkiksi lihasheikkoutta, lihaskramppeja, huimausta ja uupumusta. Ei kiva!

Pysy energisenä koko työpäivän ajan. Onko iltapäivän uuvahdus sinullekin tuttu juttu? Todennäköistä on, että et ole juonut riittävästi vettä aamupäivän aikana, sillä nestehukka on ehkä yleisin väsymyksen aiheuttajista. Nestehukka hidastaa kehotoimintoja, joka puolestaan saa aikaan vetämättömän olon. Joten ensi kerralla, kun väsy yllättää ja työtunteja olisi vielä jäljellä, niin sen sijaan, että suuntaisit kahvihuoneeseen hakemaan vielä yhden kupillisen kahvia, kannattaa kokeilla ensin isoa lasillista vettä.

 

 

Pidä ruoansulatusjärjestelmä käynnissä. Kehosi ei kykene toimimaan asianmukaisesti nestehukkaisena ja usein keho laskeekin ruoansulatusjärjestelmän tehoja ensimmäiseksi. Ravintoaineet eivät imeydy kunnolla, kärsit ehkä ummetuksesta ja monet meistä saavat kylmien kuukausien aikana riesakseen vielä muutaman extrakilon, ihan vaan aineenvaihdunnan hidastumisen seurauksena. Pidä siis kehotoimintosi rullaamassa riittävällä nesteytyksellä ja tunnet olosi taatusti mukavammaksi omassa kehossasi.

 

Terveellisempi arki - uusi ryhmä Facebookissa!

Tervetuloa jakamaan vinkkejä ja linkkejä, omia tai muiden hyväksi todettuja reseptejä sekä treeniohjeita, joiden avulla meidän kaikkien on helpompi tavoitella sitä terveellisempää arkea ja elämäntyyliä.
Liity nyt

 

Helpota immuunipuolustusjärjestelmän työtä. Erityisesti kylmät ja sateiset kuukaudet ovat haastavampia kehollesi, sillä immuunipuolustuksen täytyy työskennellä täysillä, jotta kaikki ympärillä pyörivät pöpöt pysyvät poissa. Riittämätön nesteytys saattaa heikentää puolustusjärjestelmää huomattavan paljon ja juomalla enemmän vettä säännöllisesti autat kehoasi poistamaan haitallisia aineita tehokkaammin.

Kaupanpäällisiksi kaunis, hehkuva iho. Oletko koskaan huomannut, että ihosi on sameampi, kuivempi ja jopa hilseilevä kylmempien kuukausien aikana kesään verrattuna? Niinpä, olet taas juonut liian vähän vettä! Kontrasti lämpimän ja kuivan sisäilman sekä kylmän ulkoilman välillä on huomattavan suuri ja se saattaa tehdä suurta tuhoa ihollesi, jollet ole pitänyt huolta riittävästä nesteytyksestä. Vesi on elintärkeää ihosolujesi hyvinvoinnin kannalta, ja se ennaltaehkäisee tehokkaasti ihon halkeilua sekä kuoritumista. Se myös huuhtelee pois epäpuhtauksia, joten ihosi pysyy kauniimpana ja vältyt pieniltä näppylöiltä.

 

Ehkä näistä löytyy jo riittävästi syitä juoda enemmän vettä, vai mitä mieltä olet?

 

❤️: Sanna

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Jos riittävä veden juominen tuntuu haastavalta, syö se!:
https://lavidafresca.com/jos-riittava-veden-juominen-tuntuu-haastavalta-syo-se/

Sitruunaveden terveyshyödyt top 6:
https://lavidafresca.com/sitruunaveden-terveyshyodyt-top-6/

Taistele flunssaa vastaan näiden ruokien avulla:
https://lavidafresca.com/taistele-flunssaa-vastaan-naiden-ruokien-avulla/

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *