4 vuotta onnellista eloa Espanjassa

This blog post is available in the following languages:

 

Viime maanantaina tuli täyteen tasan neljä vuotta siitä, kun pakkasimme kamat kasaan ja muutimme Espanjaan. Moni teistä on kysynyt, mikä meidät Espanjaan oikein toi ja miten tämä kaikki oikeastaan tapahtui. Tähän postaukseen yritin koota kaiken tiivistetysti.

Kaikki sai alkunsa vuonna 2011, kun yhteinen tarinamme mieheni kanssa alkoi. Aika lailla samoihin aikoihin aloimme suunnitella yhteistä elämää Suomen rajojen ulkopuolella. Se oli jotain, mitä mieheni oli päässään pyöritellyt jo pidemmän aikaa ja pian hänen unelmastaan tuli meidän yhteinen unelma ja tavoite.

Vuonna 2012 me tultiin lomalle Madridiin ensimmäistä kertaa ja samalla reissulla pyörähdettiin myös muutamassa koulussa, sillä mieheni oli päättänyt suorittaa maisterin tutkinnon Espanjassa. Taas jotakin sellaista, mitä hän oli suunnitellut pidemmän aikaa ja mikä antaisi hänelle tarvittavat kontaktit, verkostot ja tutkinnon yhdessä erittäin tunnetussa espanjalaisessa business -yliopistossa. Tutkinto olisi myös jotain sellaista, mikä sijoittaisi hänet loistavasti espanjalaisille työmarkkinoille yhdessä hänen taitojensa, pitkä työkokemuksen sekä jo Suomessa hoidettujen tradenomin papereiden kanssa.

 


Madridissa käymässä vuonna 2012.

 

Ja tässä ensimmäinen asia, joka useimmiten on ymmärretty väärin. Ei, me ei muutettu Espanjaan mieheni töiden perässä. Me muutettiin, koska me haluttiin, suunniteltiin ja tehtiin töitä sen eteen ihan tosissaan. Esimerkiksi, ennen muuttoa Suomesta, myimme käytännössä kaiken, mitä meillä oli. Myyntituottojen ja aiempien säästöjen ansiosta meidän taloudellinen tilanne olisi sallinut sen, että oltaisiin pärjätty noin puolitoista vuotta tekemättä töitä. Me tiedostettiin, ettei muutto uuteen maahan, erityisesti sellaiseen paikkaan, jossa piti opetella kokonaan uusi kieli, ollut pelkästään aurinkoisia päiväkävelyitä puistoissa, vaan oli parempi, että myös taloudellinen turva oli hoidossa jonkin aikaa. Moni myös luuli, että tulimme tänne vain vuodeksi tai kahdeksi, mutta jo heti alusta asti meille oli selvää, ettei paluu Suomeen kuulunut suunnitelmaamme.

Vuonna 2013 palasimme Madridiin ja tällä kertaa käytimme lomasta muutaman päivän siihen, että kiertelimme ympäriinsä Madridin eri alueita. Ja jo tuolloin ihastuimme palavasti Majadahondaan, paikkaan, jota saamme nykyään kutsua kodiksi. Täällä me ollaan asuttu heti alusta asti lukuun ottamatta 14:n kuukauden ajanjaksoa Nerjassa, Malagassa, jossa me asuttiin tammikuusta 2017 maaliskuuhun 2018.

Lokakuussa 2013 poikamme Luca ilmoitti tulostaan ja laskettuaika osui seuraavan heinäkuun puoleen väliin. Kun iloiset uutiset kerrottiin julki, moni ajatteli heti, että tämä muuttaisi meidän suunnitelmia ja että me jäisimme Suomeen. Sillä eihän kukaan nyt voi vastasyntyneen kanssa muuttaa täysin uuteen maahan? Ja kyllä, myönnettävä on, että suunnitelmat muuttuivat hieman. Sen sijaan, että muutto olisi tapahtunut heinäkuussa 2014, me pakattiin laukut pari kuukautta myöhemmin 3. syyskuuta 😉 . Reaktiot ja ihmisten ilmeet oli aika näkemisen arvoisia kerta toisensa perään, kun kerroimme että suunnitelmat pitävät edelleen vastoin kaikkien odotuksia.

 

ELÄMÄ ESPANJASSA

Eikö olekin hassua, miten ne pienemmätkin palapelin palaset tässä elämässä alkavat loksahdella paikoilleen, kun alat tekemään isoja päätöksiä ja muutoksia. Kaikkea kun ei voi täysin etukäteen suunnitella tai kontrolloida, vaikka mieheni usein yrittääkin osoittaa toisin 😀 .

Ennen kuin lähdimme Suomesta, yhtiö, jossa mieheni työskenteli tuolloin, tarjosi hänelle mahdollisuutta jatkaa työskentelyä Espanjasta käsin. Tietenkin työnkuva poikkesi entisestä aika paljonkin, mutta hyvä asia oli, että hän oli jo valmiiksi vastuussa yrityksen kansainvälisistä liiketoiminnoista sekä digitalisoinnista, joista kumpikaan ei vaatinut fyysistä läsnäoloa Suomessa. Ja niin yksi palanen loksahti taas paikoilleen. Mieheni jatkoi työskentelyä samanaikaisesti, kun aloitti maisterin opinnot Madridissa EAE Business- koulussa. Ja minä puolestani yritin parhaani mukaan pitää huolta kodista ja pienestä pojastamme.

 

 

Ensimmäinen vuosi meni ohi hujauksessa. Mieheni valmistui EAE Business- koulusta ja jossain välissä hän oli ehtinyt perustaa myös ensimmäisen yhtiönsä Espanjaan. Myös noin vuosi Espanjaan muuttomme jälkeen www.lavidfaresca.com näki päivän valon. Se oli jotain mitä olimme suunnitelleet ja työstäneet jo kuukausien ajan, ja jonka palaset löysivät paikkansa juuri tuolloin.

Tässä kohtaa on ehkä ihan hyvä tunnustaa, ettei itselläni ole juurikaan osaamista liittyen online- tai digitaaliseen bisnekseen, tai ei oikeastaan minkäänlaista tietoa nettisivujen rakentamisesta. Mutta onneksi mieheni on ekspertti myös tällä alueella, kiitos hänen työnsä, mielenkiinnon kohteidensa, päättäväisyyden ja maisterin opintojen, jotka keskittyivät lähes kokonaan onlinebisnekseen.

 

 

MUUTTO NERJAAN

Kesällä 2016 mieheni keksi, että olisi fiksua ostaa kesäasunto Espanjan etelärannikolta. Hän oli jo pidemmän aikaa seurannut tiiviisti Espanjan taloudellista tilannetta sekä asuntomarkkinoita ja tuli siihen tulokseen, että ajoitus olisi juuri passeli pienelle sijoitukselle.

Suunnitelma eteni suht nopealla aikataululla ja lokakuussa 2016 me ostettiin pieni, kahden makuuhuoneen asunto Nerjasta, Malagasta. Nerja oli itse asiassa paikka, jonne me matkustettiin meidän ihan ensimmäiselle yhteiselle lomalle aikoinaan ja jo tuolloin se valloitti meidän sydämet. Se on jo useamman kerran nimetty Espanjan rannikon kauneimmaksi kaupungiksi, joten ei mikään ihme, että se oli myös meille rakkautta ensi silmäyksellä.

Alun perin asunto oli tarkoitettu puhtaasti loma-asunnoksi, jota me oltaisiin voitu myös vuokrata lomasesonkeina, mutta ostoprosessin aikana, joka kesti aika lailla kaksi kuukautta, tilanne hieman muuttui. Tai siis mieheni työtilanne muuttui sen verran, että hän ei ollut enää sidoksissa Madridiin perustamaansa yhtiöön ja hänen oli näin mahdollista työskennellä periaatteessa mistä tahansa käsin. Muutaman päivän pähkäilyn jälkeen me päätettiin taas laittaa kamat kasaan ja muuttaa Nerjaan. Mutta ennen sitä, tuleva kotimme oli rempattava oikeastaan ihan lattiasta kattoon, jonka mieheni sai kun saikin järjesteltyä vain parissa kuukaudessa.

 

 

TAKAISIN MAJADAHONDAAN

Muutosta rannikolle oli puhuttu jo jonkin aikaa. Sama keskustelu käytiin tasaisin väliajoin ja kovasti meitä kiinnosti, että minkälaista olisi elää siellä. Elämä Majadahondassa oli ihanaa, mutta totta kai meitä mietitytti, että voisimmeko olla vieläkin onnellisempia jossain muualla ja erityisesti meren äärellä. Joka tapauksessa jo muutaman Nerjassa vietetyn kuukauden jälkeen me ymmärrettiin, ettei se ollut meille se täydellinen paikka elää sitä joka päiväistä arkea ja alettiin jo suunnitella muuttoa takaisin Majadahondaan, Madridiin.

Ja älkää nyt kukaan ymmärtäkö väärin. Me todella nautittiin ajasta Nerjassa ja se on edelleen yhtä rakastettava paikka, kuten rannikko ylipäänsä. Mutta siihen ihan tavisarjen elämiseen ja tulevaisuuden mahdollisuuksien kannalta se ei ole meille se oikea paikka. Jätetään se siis suosiolla lomailua varten, jolloin meri, rannat ja kaikki muu tuntuu jatkossakin erityisiltä, ihan niin kuin niiden kuuluukin.

Muutama kuukausi takaperin me siis palattiin takaisin Majadahondaan eikä kyllä voitaisi olla yhtään onnellisempia. Elämä täällä on ihanaa ja uusi kotimme ihan täydellinen. Poikamme Luca aloittaa koulutaipaleensa lähikoulussa huomenna ja me todella koetaan, että täällä meidän kuuluukin olla ja kasvattaa poikamme. Mieheni työskentelee edelleenkin samanaikaisesti useissa eri projekteissa ja minä työskentelen blogin, sivuston ja asiakkaiden parissa.

Oletkin saattanut jo huomata, että sivustoani hieman uusittiin ja kävijämäärät sen kuin kasvavat tasaisesti. Tällä hetkellä sivustoni saavuttavat yli 30 000 kävijää kuukausittain ja bisnespuolikin on hyvässä nousussa, joten aika leveän hymyn kera tässä edetään päivästä toiseen. Enkä millään malttaisi odottaa, mitä tulevat vuodet tuovat meille vielä tullessaan.

 

❤️: Sanna

 

 

P.S. Onko sinulla Instagram-tili? Klikkaa tästä ja lähde seuraamaan minua ❤️
Löydät minut myös Facebookista ja sivulleni pääset tästä ?

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämäkirjoitukset

Isoja uutisia:
https://lavidafresca.com/isoja-uutisia/

Onko minulla ikävä Suomea:
https://lavidafresca.com/onko-minulla-ikava-suomea/

Vuosi 2017 kuvina:
https://lavidafresca.com/vuosi-2017-kuvina/

27 Comments

Post A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *